۱۳۹۸ مهر ۸, دوشنبه

گزارشگر ویژه سازمان ملل، گزارش خود از وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد



خبرگزاری هرانا – جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تازه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد. این گزارش شامل بخش‌هایی از جمله مجازات اعدام در ایران، اعدام کودک مجرمان، نادیده گرفتن حقوق زنان، افزایش فشار بر اقلیت های مذهبی و قومی، فعالان مدنی و سرکوب فعالان کارگری است. در این گزارش به طور ویژه بر اعدام نوجوانان و نقض حقوق اقلیت های مذهبی در ایران تاکید شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از بی بی سی فارسی، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل گزارش جدید خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران می‌گوید ایران سال پیش هفت نفر و امسال دو نفر را اعدام کرده که در نوجوانی مرتکب جرم شده بودند. او گفته است اعدام این افراد در مغایرت با قوانین حقوق بشری است.
وی به کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته است “اطلاعات موثقی” در دست دارد که به موجب آن حداقل ۹۰ کودک مجرم منتظر اجرای احکام اعدام خود هستند.
بر اساس کنوانسیون حقوق کودک که در اوایل دهه ۱۳۷۰ به تصویب مجلس ایران رسید و از نظر قانونی برای این کشور الزام آور است، افراد زیر سن هجده سال را نمی توان به مجازات اعدام و یا حبس ابد محکوم و چنین احکامی را اجرا کرد.
آقای رحمان در مورد وضعیت اقلیت‌های مذهبی و قومی، فعالان مدنی و سرکوب فعالان کارگری هم گزارش داده است.
آقای رحمان در مورد اقلیت‌های دینی نگرانی خود را در باره وضعیت آن دسته از اقلیت‌های دینی بیان کرده که طبق قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند.
بر اساس اصل ۱۳ قانون اساسی “ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی تنها اقلیت‌های دینی شناخته می‌شوند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصی و تعلیمات دینی بر طبق آیین خود عمل می‌کنند”.
سایر اقلیت‌ها از جمله بهایی‌ها، با تبعیض و بازداشت مواجه هستند. این در حالی است که مقام‌های ایران مدعی هستند در این کشور کسی به خاطر مسائل عقیدتی تحت پیگرد قرار نمی‌گیرد.
آقای رحمان در گزارش خود از استفاده از مجازات اعدام در ایران انتقاد کرده و گفته است در سال ۲۰۱۹ تا کنون “بر پایه تخمین‌های محافظه‌کارانه حداقل ۱۷۳ نفر اعدام شده‌اند”.
آقای رحمان از اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر ایران در سال ۲۰۱۷ که منجر به کاهش اعدام‌ها در سال ۲۰۱۸ شد، استقبال کرد ولی گفت: “اقدامات بیشتری باید انجام شود”.
آقای رحمان گفت اگرچه شمار اعدام‌ها به نسبت سال ۲۰۱۷ “به طور محسوسی” کاهش یافته اما ایران همچنان در میان کشورهایی قرار دارد که بالاترین موارد اجرای مجازات اعدام در جهان در آنجا گزارش می‌‌شود.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران از تعداد موارد اعدام در بین وابستگان به اقلیت‌ها در ایران انتقاد کرده است. او همچنین تاکید کرده است که بخش زیادی از زندانیان سیاسی در ایران را وابستگان اقلیت‌های دینی و قومی تشکیل می‌دهند.
رحمان ضمن اشاره به امکان ورود زنان به ورزشگاه‌ها تاکید کرده است که به‌رغم این موضوع، تبعیض علیه زنان همچنان ادامه دارد و حقوق آنان هم به لحاظ قانونی و هم از منظر عملی نقض می‌شود.
او در این نشست با اشاره به اینکه درخواست سفرش به ایران از سوی جمهوری اسلامی بی‌پاسخ مانده، بار دیگر خواستار دریافت حق و فرصت سفر به ایران شد تا بتواند ماموریت خود را مستقیم و بی‌واسطه به انجام برساند


۱۳۹۸ مهر ۷, یکشنبه

بازداشت سه شهروند در کرمانشاه، سنندج و ارومیه



خبرگزاری هرانا – یاسر نوری، از اهالی بخش جوانرود در استان کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت تحمل دوران حبس ۴ ماهه خود راهی زندان این شهر شد. طی خبری دیگر محمدامین خضری، از اهالی شهرستان پیرانشهر و سامان ملکی، از اهالی شهرستان سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز یکشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۸، یاسر نوری از اهالی شهرستان جوانرود جهت تحمل دوران محکومیت ۴ ماهه خود روانه زندان دیزل آباد کرمانشاه شد.
بر اساس این گزارش، این شهروند که سابقه فعالیت های محیط زیستی را دارد، اولین بار در سال ۹۶ به مدت ۳ ماه بازداشت شده ولی مدت زمان بازداشت قبل از صدور حکم برای وی احتساب نشده است.
اتهام مطروحه علیه وی “همکاری با یکی از سازمان های مخالف نظام” عنوان شده است.
محمدامین خضری از اهالی روستای جران از توابع شهرستان پیرانشهر که به پرستاری اشتغال دارد، اواسط شهریور ماه ۹۸ هنگام ورود به بیمارستان پس از ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی ارومیه و بدون ارائه‌ مجوز قضایی بازداشت شده است. اتهام مطروحه علیه وی نیز “همکاری با یکی از سازمان های مخالف نظام” عنوان شده است.
وی طی این مدت توانسته است تنها یک بار در تماسی کوتاه، بازداشتش را به اطلاع خانواده‌اش برساند و از لحظه‌ بازداشت تاکنون به وکیل دسترسی نداشته است.
طی روز های گذشته “سامان ملکی” فرزند کمال به از اهالی سنندج نیز به دلایل نامعلومی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

۱۳۹۸ مهر ۶, شنبه

مجازات غیر انسانی؛ دست متهم به سرقت، در زندان ساری قطع شد


خبرگزاری هرانا – روابط عمومی دادگستری استان مازندران از اجرای حکم قطع دست یک زندانی به اتهام “سرقت” خبر داد. حکم قطع دست از جمله مواردی است که نافی اصل کرامت انسانی است. کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات‌های تحقیر آمیز، نافی کرامت انسانی و موهن مانند شلاق و قطع دست را ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حکم قطع دست یک متهم به “سرقت” در زندان ساری به اجرا در آمد.
بر اساس اطلاعیه روابط عمومی دادگستری استان مازندران، حکم حد سرقت (قطع دست) یک متهم به “سرقت” که اقرار به ۲۸ فقره سرقت در شهرستان محمود آباد، نور و حومه کرده بود در زندان ساری با حضور مقامات قضایی به اجرا در آمد.
بر اساس این اطلاعیه متهم پیشتر به سه فقره “سرقت حدی” محکوم شده است با این حال در ارتباط با جزئیات و نحوه اجرای این حکم تحقیرآمیز و غیر انسانی توضیحی ارائه نشده است.
طبق ماده ۲۷۸ قانون مجازات اسلامی، مجازات حد سرقت به شرح زیر است:
۱-مجازات سرقت حدی برای مرتبه اول: در صورتی که سارق برای بار اول مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است، به صورتی که انگشت شصت و کف دست باقی بماند،چنانچه سارق دست راست نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات های تعزیری را در نظر خواهد گرفت.
۲-مجازات سرقت حدی برای مرتبه دوم: در صورتی که سارق برای بار دوم مرتکب جرم سرقت حدی شود و مرتبه قبل هم مجازات شده باشد و مجدد دست به ارتکاب جرم بزند،مجازات او قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی، به گونه ای که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند،چنانچه سارق دست چپ نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات های تعزیری را در نظر خواهد گرفت.
۳-مجازات سرقت حدی برای مرتبه سوم: در صورتی که دست راست سارق برای بار اول و پای چپ سارق برای بار دوم ارتکاب جرم سرقت حدی قطع شود وی به مجازات سرقت حدی برای بار سوم محکوم خواهد شد، مجازات سرقت حدی برای بارسوم ، حبس ابد است،چنانچه شرایطی جهت عفو متهم وجود دارد و همینطور متهم در طول حبس توبه کند و رهبری نیز آزادی او را مصلحت بداند و با عفو او موافقت کند،سارق از حبس آزاد خواهد شد،همینطور رهبری قادر است مجازات او را به مجازات تعزیری دیگری تبدیل کند.
۴-مجازات سرقت حدی برای مرتبه چهارم:در صورتی که سارق برای بار چهارم نیز اقدام به سرقت حدی کند مجازات وی اعدام خواهد بود،حتی اگر در زندان هم سرقت حدی را انجام دهد به اعدام محکوم خواهد شد.

حکم قطع دست از جمله مواردی است که نافی اصل کرامت انسانی است. کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات‌های تحقیر آمیز، نافی کرامت انسانی و موهن مانند شلاق و قطع دست را ممنوع کرده است

۱۳۹۸ مهر ۵, جمعه

عماد کثیر، کارگر شرکت نیشکر هفت تپه، بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – عماد کثیر از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بامداد روز جاری توسط نیروهای پلیس اطلاعات و امنیت شوش در منزل شخصی خود بازداشت شد. همزمان با بازداشت، تعدادی از وسایل شخصی آقای کثیر از جمله تلفن همراه وی توسط پلیس ضبط شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز چهارشنبه ۱ آبان‌ماه ۹۸، عماد کثیر، از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، در منزل شخصی خود بازداشت شد.
بازداشت آقای کثیر، حدود ساعت ۴ صبح روز جاری با مراجعه ماموران پلیس امنیت و اطلاعات شوش به منزل وی صورت گرفته و در حین بازداشت تعدادی از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه وی توسط مامورین ضبط شده است.
لازم به ذکر است که در تاریخ ۱۴ مهرماه شماری از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، از جمله عماد کثیر که با توجه به دعوت قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، قصد سفر به تهران را داشتند توسط ماموران پلیس امنیت در عوارضی خرم آباد، بازداشت شده و تا تاریخ ۱۸ مهرماه همگی آزاد شدند.
گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده بود.

۱۳۹۸ مهر ۴, پنجشنبه

پنج شهروند در ارومیه و سنندج به حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – پنج متهم سیاسی در شهرهای ارومیه و سنندج توسط دادگاه های انقلاب، هرکدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، در ماه‌های اخیر پنج متهم سیاسی در شهرهای ارومیه و سنندج با اتهاماتی مرتبط با یکی از گروه های مخالف نظام توسط دادگاه های انقلاب، مجموعا به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.
بنا بر این گزارش، جلال سورمان از اهالی منطقه‌ی ترگور ارومیه از سوی دادگاه انقلاب این شهر به اتهام “همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. همچنین در شهر سنندج چهار شهروند به نامهای یادگار جعفری، یاسین کریمی، هیمن محمدیان و پوریا ناصری از سوی شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب این شهر به اتهام “تبلیغ علیه نظام به نفع یکی از گروه های اپوزیسیون” هرکدام به یک سال زندان محکوم شدند.
جلال سورمان روز ۲۲ تیرماه ۹۸ در محل سکونتش در شهرک دانشگاه بازداشت و روز پنجشنبه ۲۱ شهریور با تودیع وثیقه‌ سیصد میلیون تومانی از بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهرستان به شکل موقت آزاد شده بود.
یادگار جعفری، یاسین کریمی، هیمن محمدیان و پوریا ناصری در تاریخ ۲۲ تیرماه ۹۸ بازداشت و در تاریخ ۲۵ تیرماه، با تودیع قرار وثیقه موقتا آزاد شده بودند.

۱۳۹۸ مهر ۳, چهارشنبه

زخمی شدن یک شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی

خبرگزاری هرانا – روز گذشته در پی تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی به سمت یک خودروی سوخت بر در منطقه سندسر از توابع شهرستان کنارک یک شهروند زخمی و به بخش فوریت های پزشکی شهرستان چابهار منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز سه شنبه ۹ مهرماه ۱۳۹۸، نیروهای گشت کلانتری پاسگاه لیردف به سمت یک خودروی حامل سوخت در منطقه سندسر از توابع شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان تیراندازی کردند.
در این گزارش آمده است: خودرو این سوختبر پس از شلیک و اصابت گلوله به لاستیک از جاده خارج شده و به تیر چراغ برق اصابت کرده و راننده به شدت مجروح شده و به بخش فوریت های پزشکی بیمارستان امام علی شهرستان چابهار منتقل شده است.
در این گزارش به نقل از شاهدان عینی آمده است که ماموران پس از تیراندازی و واژگون شدن خودرو محل حادثه را ترک کردند.
هویت این شهروند تا لحظه تنظیم خبر احراز نشده است.
سالانه ده ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به جایی سوخت مشغول اند که حکومت ایران آن را قاچاق می نامد.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

۱۳۹۸ مهر ۲, سه‌شنبه

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در خرمشهر



خبرگزاری هرانا – روز گذشته سعید مقدم، شهروند اهل خرمشهر توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۹ مهرماه ۹۸، سعید مقدم، شهروند اهل خرمشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

از دلایل بازداشت و محل نگهداری وی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در دست نیست.

گفته می شود آقای مقدم، دبیر ریاضی مقطع دبیرستان در خرمشهر است.

۱۳۹۸ مهر ۱, دوشنبه

اقدام به خودسوزی دو زن در کرمانشاه به دلیل مشکلات اقتصادی



خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه دو زن در کرمانشاه اقدام به خودسوزی کردند. هم اکنون این دو شهروند بر اثر جراحات ناشی از سوختگی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام خمینی کرمانشاه بستری هستند. گفته می‌شود که این دو زن به دلیل مشکلات اقتصادی دست به خودسوزی زده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۸ مهر ماه ۱۳۹۸، دو زن در کرمانشاه به دلیل مشکلات مالی اقدام به خودسوزی کردند.

هویت این دو شهروند “زینب محمدی” و “نگار عزتی” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع درباره خانم عزتی می‌گوید: “فقر و تهیدستی نگار عزتی را تا جایی به ستوه آورد که به ناچار دست به خودسوزی زد.”.
هرانا روز گذشته نیز از خودسوزی یک شهروند دیگر در کرمانشاه به دلیل مشکلات اقتصادی خبر داده بود.

۱۳۹۸ شهریور ۳۱, یکشنبه

روایت دردناک زندگی یک قربانی کودک همسری



خبرگزاری هرانا – ملیکا، زنی که در ۱۳ سالگی به اجبار خانواده اش تن به یک ازدواج فامیلی با مردی ۱۸ سال بزرگتر از خودش داده، با مراجعه به یکی از کلانتری های مشهد به شرح داستان دردناک زندگی خود پرداخته است. وی که قربانی کودک همسری بوده، روایت می کند که پس از مرگ همسرش با مشقت مالی سرپرستی سه فرزندش را عهده دار بوده است. وی بخشی از مشکلاتش را اینگونه تعریف می‌کند: پسر کوچکم به خاطر بیماری روانی سوءظن شدیدی به من دارد و با تهمت و افترا اجازه خروج از منزل را به من نمی دهد، حتی نمی گذارد با اقوام معاشرت کنم. مدام گوشی تلفنم را بررسی می کند و در بسیاری از مواقع مرا کتک می زند. در این وضعیت برادران و خواهران همسر مرحومم نیز بعد از مرگ مادرشان تقاضای تقسیم ارثیه را دارند و می خواهند منزلی را که با دسترنج من و همسرم ساخته شده است بین خودشان تقسیم کنند. حالا در شرایطی که پسر بیمارم حاضر نیست تحت درمان قرار بگیرد و مرا به خاطر بدبینی‌هایش کتک می زند، می ترسم با تقسیم ارثیه بی خانمان و آواره شوم.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زن که خود قربانی کودک همسری بوده است، روایتی از اذیت و آزارهایی که پس از مرگ همسرش توسط پسرش به وی روا داشته می شود، ارایه می دهد.
این زن که “ملیکا” نام دارد، در مراجعه به کلانتری شفای مشهد و در گفتگو با کارشناس اجتماعی این کلانتری اینگونه شروع به شرح داستان زندگی اش می کند: “در یک خانواده فقیر و بی بضاعت، در یکی از روستاهای اطراف مشهد به دنیا آمدم. هنوز در کوچه‌های روستا با دوستانم مشغول بازی بودم که مادرم صدایم کرد و لباس‌های تمیزی به من پوشاند و گفت امشب قرار است عمو حسن و خانواده‌اش برای خواستگاری مهمان ما باشند. آن زمان ۱۳ سال بیشتر نداشتم و معنی ازدواج را نمی‌فهمیدم فقط از این که به خواستگاری‌ام می آمدند خوشحال بودم چرا که می‌دانستم همه مردم از مراسم عروسی و خواستگاری خوشحال می شوند. پسر عمویم ۱۸ سال از من بزرگ تر بود. خلاصه من چیزی از حرف‌های بزرگترها سردر نمی‌آوردم. عروسک پارچه‌ایم را به گوشه‌ای انداختم و پای سفره عقد نشستم”.
وی از معلولیت یکی از فرزندانش که به علت ازدواج فامیلی بوده است می گوید: “همسرم بیکار بود و نمی‌توانست لوازم زندگی را فراهم کند. بعد از مدتی صاحب سه فرزند شدیم اما متاسفانه یکی از فرزندانم دچار معلولیت جسمی و ذهنی بود. پزشکان اعتقاد داشتند این موضوع ناشی از ازدواج فامیلی است ولی من آگاهی در این زمینه نداشتم به همین دلیل روزهای سختی را می‌گذراندم تا فرزند معلولم دچار حادثه‌های خطرناک نشود”.
مرگ زودرس همسر و تقاضای ارثیه از طرف مادرشوهر وضعیت مادی این خانواده را که به سرپرستی ملیکا اداره می شده است وخیم تر می کند، وی در این زمینه می گوید: “پس از مدتی همسرم بر اثر سکته قلبی از دنیا رفت و من با سه فرزند تنها ماندم، هنوز در سوگ همسرم اشک می ریختم که مادرشوهرم تقاضای ارثیه کرد. قانون هم حق را به او داد و به همین دلیل رضایت دادم تا مادر شوهرم در یکی از طبقات منزلی ساکن شود که تنها دارایی همسرم بود. سال ها گذشت و در حالی که فرزندانم به سن بلوغ رسیده بودند مادر شوهرم نیز از دنیا رفت”.
ملیکا با اشاره به اینکه، پسرم حاضر به پذیرش بیماری روانی خودش نیست، ادامه داد: “ولی روزگار من بدتر شد چرا که پسر کوچکم به خاطر بیماری روانی سوءظن شدیدی به من دارد و با تهمت و افترا اجازه خروج از منزل را به من نمی دهد حتی نمی گذارد با اقوام معاشرت کنم”.
وی رفتارهای پسر بیمارش را اینچنین توصیف می کند: “مدام گوشی تلفنم را بررسی می کند و در بسیاری از مواقع نیز آنقدر خشمگین می‌شود که با چشمانی از حدقه درآمده مرا کتک می زند و فحاشی می کند. این درحالی است که خودش با زنان غریبه و همسن من در ارتباط است و از مدتی قبل با یک زن مطلقه میان سال آشنا شده و قصد ازدواج با او را داشت. من هم از ترس به ازدواج آن ها رضایت دادم ولی او جوانی بیکار و سرگردان است که نمی‌تواند از عهده مخارج خودش برآید. در این وضعیت برادران و خواهران همسر مرحومم نیز بعد از مرگ مادرشان تقاضای تقسیم ارثیه را دارند و می خواهند منزلی را که با دسترنج من و همسرم ساخته شده است بین خودشان تقسیم کنند. حالا در شرایطی که پسر بیمارم حاضر نیست تحت درمان قرار بگیرد و مرا به خاطر بدبینی‌هایش کتک می زند، می ترسم با تقسیم ارثیه بی خانمان و آواره شوم. دیگر نمی‌توانم این وضعیت را تحمل کنم و همواره اشک ریزان از خدا می خواهم تا فرزندم را شفا دهد”.
بر اساس این گزارش وضعیت خاص این زن سرپرست خانوار، به دستور سرهنگ ناصر نوروزی، رئیس کلانتری شفای مشهد، در دایره مددکاری اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.
گفتنی است ازدواج کودکان یا کودک همسری در ایران در سال‌های اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک می‌گویند این پدیده در آینده بر سلامت خانواده‌های ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج می‌کنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ  کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسی‌ترین و انسانی ترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران ناپذیری را بر روی زندگی دختران به‌ویژه بارداری‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.

بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر ۱۹ سال در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و ۷۶۰ مورد از این طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌هایی است که سن زوجین کمتر از ۱۵ سال است.

۱۳۹۸ شهریور ۳۰, شنبه

اقدام به خودسوزی یک زن ۲۳ ساله در اهواز



خبرگزاری هرانا – رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه روز گذشته یک زن ۲۳ ساله در منطقه حصیرآباد این شهر اقدام به خودسوزی کرد گفت که وی دچار سوختگی ۹۰ درصدی شده و به بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مصدومیت یک زن جوان بر اثر خودسوزی در اهواز خبر داد.
محمدامین زرگر در این خصوص اظهار کرد: “ساعت ۲۲ و ۸ دقیقه دوشنبه (۸ مهرماه) خودسوزی یک زن ۲۳ ساله در منطقه حصیرآباد اهواز به اورژانس ۱۱۵ اطلاع‌رسانی شد”.
وی افزود: “در پی این حادثه، این زن دچار ۹۰ درصد سوختگی شد که توسط تکنسین‌های اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز منتقل شد”.

۱۳۹۸ شهریور ۲۹, جمعه

صدور حکم اعدام و حبس برای ۴ متهم امنیتی



خبرگزاری هرانا – غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه صبح روز جاری و در یازدهمین نشست خبری خود، صدور حکم ۱۰ سال حبس تعزیری برای هر یک از سه متهم به جاسوسی به نام های علی نفریه، محمد امین نسب شهروند دو تابعیتی و محمدعلی باباپور خبر داد. وی همچنین گفته است برای متهم دیگری نیز از بابت همین اتهام حکم اعدام صادر شده است. به گفته اسماعیلی حکم صادره قطعی نیست و پرونده جهت فرجام خواهی به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از میزان، امروز سه‌شنبه ۹ مهرماه ۹۸، غلامحسین اسماعیلی در یازدهمین نشست خبری خود از محکومیت ۴ متهم با اتهام جاسوسی به اعدام، حبس و استرداد وجه خبر داد.
به گفته سخنگوی قوه قضاییه، علی نفریه، به اتهام جاسوسی به نفع سرویس جاسوسی سیا به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و استرداد ۵۵ هزار دلار دریافتی از سرویس امریکا، محمدامین نسب به اتهام جاسوسی برای سرویس انگلیس به تحمل ۱۰ سال حبس قطعی و محمدعلی باباپور به اتهام جاسوسی برای سرویس امریکا به تحمل ۱۰ سال حبس و استرداد ۵۵ هزار دلار حق الزحمه دریافتی از این سرویس محکوم شدند.
وی همچنین گفته است: “فرد دیگری داریم که رای آن قطعی نشده که به جرم جاسوسی برای سرویس امریکا به لحاظ گستردگی فعالیت جاسوسی به اعدام محکوم شده است. پرونده برای رسیدگی به فرجام خواهی به دیوان عالی کشور ارسال شده است”.
وی در این نشست اشاره ای به هویت فرد مورد اشاره نکرده است.
لازم به یادآوری است که در اواخر خردادماه سال جاری، مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از بازداشت ۱۷ تن در ارتباط با جاسوسی در مراکز حساس امنیتی کشور خبر داده و گفته بود که برخی از این افراد از بابت افساد فی‌الارض به اعدام و برخی دیگر به حبس های طولانی مدت محکوم شدند.
هرانا در تاریخ ۱۳ شهریورماه لیست اسامی زندانیان سیاسی- امنیتی ساکن سالن های مختلف اندرزگاه ۷ زندان اوین از جمله محمد امین نسب و محمدعلی باباپور، که با اتهاماتی نظیر «ارتباط با دول متخاصم» و «جاسوسی» بازداشت، محکوم و زندانی شده اند را منتشر کرده بود.

هر چند مقابله با امر جاسوسی بعنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی‌شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان برای برخورد با مخالفان سیاسی خود طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزییات و روند دادرسی همواره با دیده تردید نگریسته می‌شود

۱۳۹۸ شهریور ۲۸, پنجشنبه

دو متهم در تهران مجموعا به ۲۰۰ ضربه شلاق محکوم شدند


.

خبرگزاری هرانا – روز گذشته، دو متهم در تهران از بابت اتهام “آزار جنسی یک کودک”، در کنار سایر مجازات ها هرکدام به ۱۰۰ شلاق محکوم شدند. ایران از معدود کشورهایی است که کماکان از مجازات های تحقیرآمیز استفاده می‌کند، این در حالی است که کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از رکنا، دیروز یکشنبه ۷ مهرماه ۱۳۹۸، دو متهم در تهران، در کنار سایر مجازات ها هرکدام به ۱۰۰ شلاق محکوم شدند.
بر اساس این گزارش، این دو متهم که پیشتر در سال ۹۶، به اتهام آزار جنسی یک پسر بچه ۱۴ ساله بازداشت شده بودند، صبح دیروز در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی تولیت محاکمه و متهم ردیف اول این پرونده به اتهام آدم ربایی به ۱۵سال حبس و به اتهام آزار و اذیت پسر نوجوان به یکصد ضربه شلاق و همچنین متهم ردیف دوم نیز به اتهام آدم‌ ربایی به چهار سال حبس و به اتهام آزار این کودک به یکصد ضربه شلاق محکوم شدند.
لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.

لازم به ذکر است ایران از معدود کشورهایی است که کماکان از مجازات های تحقیرآمیز استفاده می کند این در حالی است که میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات های غیر انسانی و موهن از جمله اعدام و شلاق را ممنوع کرده است

۱۳۹۸ شهریور ۲۷, چهارشنبه

افزایش میزان قرار وثیقه و تداوم بازداشت یوسف کاری در زندان اردبیل



خبرگزاری هرانا – یوسف کاری، شهروند اهل اردبیل به دلیل افزایش میزان قرار وثیقه تعیین شده از سوی دادگاه جهت آزادی موقت همچنان در بازداشت به سر می‌برد. یوسف کاری پیشتر در تاریخ ۱۲ شهریورماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ۵ روز بعد به زندان اردبیل منتقل شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانواده یوسف کاری، فعال ترک (آذربایجانی) اهل اردبیل، جهت تودیع قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به دادگاه مراجعه کرده اما مسئولین از پذیرش آن خودداری کرده و به خانواده او اعلام کرده‌اند که قرار وثیقه وی به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

به گفته یک منبع مطلع “دادیار شعبه مسئول بررسی پرونده، آقای نونهال، به خانواده آقای کاری گفته است که مبلغ باید به صورت وجه نقد به حساب قوه قضاییه واریز شود. با این حال به دلیل عدم تامین وثیقه، آقای کاری همچنان در بازداشت به سر می برد”.

پیش از این در تاریخ ۱۷ شهریورماه نیز علیرغم تعیین قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی برای یوسف کاری، در مراجعه خانواده وی به دادیاری انقلاب اردبیل، مسئولان دادیاری به دلیل عدم تکمیل پرونده از قبول وثیقه خودداری کرده و وی را به زندان اردبیل منتقل کرده بودند.
یوسف کاری، در تاریخ ۱۲ شهریورماه توسط نیروهای امنیتی در میدان شریعتی شهرستان اردبیل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
وی سال گذشته نیز در جریان برگزاری مراسمی در کوه سبلان به همراه تعدادی دیگر از شهروندان بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شده بود.

۱۳۹۸ شهریور ۲۶, سه‌شنبه

آزادی سه شهروند بازداشتی همزمان با بازداشت دو تن دیگر در دهگلان و سنندج



خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته دو شهروند در شهرستان های سنندج و دهگلان بصورت جداگانه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بنا بر خبری دیگر سه شهروند در شهرستانهای ایلام و مریوان که پیشتر بازداشت شده بودند با تودیع قرار به صورت موقت آزاد شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، دیروز شنبه ۶ مهرماه ۱۳۹۸، یک شهروند به نام “سیروان رحیمی” از اهالی شهرستان دهگلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش وی پیشتر نیز به علت فعالیت های محیط زیستی، در سال ۹۶ احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود.
بنا بر خبری دیگر، روز سه‌شنبه ۲ مهرماه سال جاری، یک شهروند به نام “دلیر نصری” از اهالی روستای “تنگیسر” از توابع سنندج توسط نیروهای سپاه پاسداران، در محل کارش بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در قرارگاه شهرام‌فر سنندج منتقل شد.
همزمان گزارش شده است که روز شنبه ۶ مهرماه، یک شهروند به نام “امیرحسین یوسفی” فرزند هارون که پیشتر در ایلام بازداشت شده بود، با تودیع قرار وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات آزاد شده است.
او روز پنجشنبه ۱۷ مرداد توسط نیروهای امنیتی با اتهاماتی مرتبط با یکی از گروه های مخالف نظام بازداشت شده بود. این شهروند که فارغ‌التحصیل رشته‌ی ادبیات عرب است، پیش از این نیز یک بار از گزینش آموزش و پرورش محروم شده بود.
در گزارشی دیگر روز پنجشنبه ۴ مهرماه، “کارو کاوه” ٢۵ ساله فرزند عبدالله و “سینا جاست” فرزند سالار از اهالی روستای “نی” از توابع شهرستان مریوان به صورت موقت با تودیع قرار، از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات سنندج آزاد شدند.
در خصوص این دو شهروند لازم به ذکر است کارو کاوه پیشتر در تاریخ ۵ شهریورماه و سینا جاست در ۴ شهریورماه سال جاری از بابت اتهام “همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام” بازداشت و سپس به اداره اطلاعات سنندج منتقل شده بودند.

۱۳۹۸ شهریور ۲۵, دوشنبه

بازداشت ۹ تن از مدیران کانال های تلگرامی در کردستان



خبرگزاری هرانا – روز جاری فرمانده انتظامی استان کردستان از بازداشت ۹ تن از مدیران برخی کانال‌های تلگرامی این استان با اتهاماتی امنیتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، فرمانده انتظامی استان کردستان از بازداشت ۹ شهروند که از مدیران کانال های تلگرامی از جمله کانال “اعمک” این استان هستند، خبر داد.
علی آزادی، امروز شنبه ۶ مهرماه، در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان کردستان در خصوص اتهامات این افراد مدعی شد: “افترا، تهمت، سلب آسایش عمومی، دلسرد کردن مردم نسبت به مدیران نظام، ارتباط با گروهک های معاند، اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با گروهک‌های معاند، افشای نام افراد وابسته به نظام برای هدایت اقدامات تروریستی، اختلافات قومی و مذهبی، اخاذی و تهدید از جمله جرائم عوامل این کانال است”.
فرمانده انتظامی استان کردستان افزود: “همچنین قلم فرسایی در برخی از سایت‌ها از دیگر جرائم این افراد است که در حال حاضر در بازداشت موقت بسر می‌برند”.
وی در خصوص کانال تلگرامی “اعمک” مدعی شد: “کانال ابتدا فعالیت خود را با شعار افشای عملکرد مدیران استان کردستان آغاز کرد که واقعیت این کانال تهمت و افترا به مدیران دستگاه‌های دولتی بود. بر اساس شکایت شاکیان شامل ۱۵ نفر شخص حقیقی و ۱۰ نفر شخص حقوقی بر علیه این کانال، پیگیری در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت”.
وی اعلام کرد: “پیگیری تا رسیدگی نهایی پرونده و صدور حکم نهایی ادامه دارد که بعد از رسیدن به مرحله کیفرخواست در خصوص پرونده این افراد اطلاع رسانی لازم صورت می‌گیرد

۱۳۹۸ شهریور ۲۴, یکشنبه

یک زندانی در زندان سلماس اعدام شد



خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز پنج‌شنبه ۴ مهرماه، حکم اعدام یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان سلماس اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز پنج‌شنبه ۴ مهرماه ۱۳۹۸، یک زندانی در زندان سلماس اعدام شد.

هویت این زندانی “علی حموزاده (هموزاده)” توسط هرانا احراز شده است.

آقای حموزاده حدود ۶ سال قبل به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی روز چهارشنبه ۳ مهرماه جهت اجرای حکم به یکی از سلول های انفرادی زندان سلماس منتقل شده بود.
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی نهادهای مربوطه اعلام نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۸ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸) دست‌کم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۱۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۶ کودک-مجرم اشاره کرد و همین‌طور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۱۳۹۸ شهریور ۲۳, شنبه

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دو معلم در زندان شیبان اهواز


.

خبرگزاری هرانا – دو معلم اهوازی به نام های ناجی سواری و ماهر دسومی علیرغم گذشت نزدیک به ۵ ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان شیبان اهواز در بلاتکلیفی به سر می برند. این شهروندان در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه به همراه یک معلم دیگر به نام علی عبیداوی بازداشت و اوایل مردادماه به زندان شیبان اهواز منتقل شدند. علی عبیداوی پیشتر با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ناجی سواری و ماهر دسومی، دو معلم اهوازی کماکان در زندان شیبان اهواز و در بلاتکلیفی به سر می برند.

گفته می شود ماهر دسومی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم همچنان در بند زندانیان جراپم عمومی این زندان به سر می برد و علیرغم درخواست های مکرر تاکنون با انتقال وی به محل نگهداری زندانیان سیاسی موافقت نشده است.

لازم به یادآوری است روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸، ناجی سواری، ۳۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند و معلم مدرسه طالقانی فرهنگشهر و از اهالی شهرک برق اهواز، ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل و دارای ۱ فرزند، معلم در مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان و از اهالی کوی پاستوریزه اهواز، علی عبیداوی، ۳۶ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند، معلم مدرسه قدس حمیدیه و از اهالی کوی علوی اهواز توسط مامورین اداره اطلاعات بازداشت شده بودند.
این سه معلم از اعضای امدادگران مردمی مناطق سیل زده نیز بوده‌اند و بازداشت آنان در مدارس محل تدریس خود و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته بود.
این شهروندان اوایل مردادماه سال جاری از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان این شهر منتقل شده و علی عبیداوی ماه گذشته با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شد.

۱۳۹۸ شهریور ۲۲, جمعه

کودک آزاری؛ پسر ۹ ساله در پی آزار جسمی به بیمارستان منتقل شد



خبرگزاری هرانا – یک پسر ۹ ساله در شهرستان کازرون که توسط مادرش به یک چاه ۸ متری انداخته شده و مورد آزار جسمی قرار گرفته بود، به بیمارستان منتقل و تحت درمان قرار گرفت. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس از بازداشت مادر این کودک آزاردیده خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، مادری که در اطراف شهرستان کازرون پسر بچه ۹ ساله خود را به داخل یک چاه انداخته بود توسط ماموران انتظامی شناسایی، دستگیر و تحویل مراجع قضایی شد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس در این باره گفت:‌ “اول مهرماه جاری، ماموران انتظامی خبری مبنی بر مفقودی یک کودک ۹ ساله در یکی از روستاهای توابع شهرستان کازرون دریافت کردند و موضوع را در دستور کار خود قرار دادند”.
کاووس محمدی، افزود: “با انجام اقدامات اطلاعاتی و پلیسی گسترده در نهایت ماموران به مادر این کودک که مفقودی او را اعلام کرده بود مظنون و تحقیقات خود را در این باره آغاز کردند”.
وی اضافه کرد: “در تحقیقات تکمیلی و بازجویی های صورت گرفته مادر این کودک به جرم خود اقرار و اعلام کرد کودک خود را به دلیل شیطنت و اذیت کردن در چاه انداخته است”.
وی با بیان اینکه کودک ۹ ساله در چاه پیدا شد افزود: “با تلاش ماموران نیروی انتظامی و عوامل امدادی، کودک زنده از چاه هشت متری بیرون آورده شد و به بیمارستان اعزام و در آنجا بستری و تحت درمان قرارگرفت”.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس گفت: “مادر این کودک با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی و با صدور قرار از آن طریق روانه زندان شد”.
شهرستان کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شیراز واقع شده است.

لازم به یادآوری است که در بهمن ماه ۹۷، حبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفته بود که طی سال گذشته حدود یک میلیون تماس با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ از سوی مردم گرفته شده که از این میان حدود ۱۱ هزار تماس در ارتباط با کودک آزادی بوده است.

۱۳۹۸ شهریور ۲۱, پنجشنبه

افزایش شمار اعدام شدگان روز چهارشنبه در زندان رجایی شهر کرج به ۸ تن

خبرگزاری هرانا – دو زندانی دیگر که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند سحرگاه روز چهارشنبه در زندان رجایی شهر کرج اعدام شده‌اند. با احتساب این زندانیان شمار زندانیان اعدام شده روز چهارشنبه در این زندان تاکنون به ۸ تن رسیده است. هرانا پیشتر از اعدام دستکم ۶ زندانی در این زندان خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت زمان اعدام دو زندانی دیگر در زندان رجایی شهر کرج در سحرگاه روز چهارشنبه محرز شد.

هوبت بکی از زندانیان اعدام شده داوود سمکار، ۲۹ ساله توسط هرانا احراز شده است که به اتهام قتل از ۵ سال قبل در زندان به سر می برد و به همراه ۶ زندانی دیگر اعدام شد.

همزمان سازمان حقوق بشر ایران دیگر اعدام شده روز چهارشنبه را یک زن متهم به قتل گزارش کرد که هویت او تاکنون احراز نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.لازم به ذکر است که اعدام این زندانیان تاکنون از سوی رسانه‌های رسمی داخل ایران اعلام نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۸ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸) دست‌کم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۱۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۶ کودک-مجرم اشاره کرد و همین‌طور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...