۱۳۹۸ آبان ۹, پنجشنبه

تفهیم اتهام ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه نگار در دادسرای عمومی و انقلاب آبادان



خبرگزاری هرانا – ماندانا صادقی نویسنده و روزنامه‌ نگار، روز جاری در پی حضور در بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب آبادان تفهیم اتهام و با قرار کفالت آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از انصاف، امروز دوشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۸، ماندانا صادقی، بر اساس ابلاغ دادگستری به شعبه‌ ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان آبادان مراجعه کرده و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” تفهیم اتهام شد.
خانم صادقی گفته است: “ از بهمن ماه سال گذشته که وسایلم توقیف شده دو بار هم به اطلاعات سپاه تلفنی احضار شدم و هر نوبت بیش از چهار ساعت بازجویی شدم و فعلا تا خاتمه‌ رسیدگی و اجرای کامل دادنامه، کفالتی ۴۰ میلیونی گذاشته‌ام”.
لازم به ذکر است که این نویسنده و روزنامه‌نگار آبادانی پیشتر نیز در تیرماه ۱‍۳۹۷ به اتهام “نشر اکاذیب در نشریه‌ الکترونیکی به قصد تشویش اذهان عمومی” به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای آبادان احضار شده بود.
ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه‌نگار، متولد شهریور ۱۳۵۰ در شهر آبادان که مجموعه داستان “آوازهای چوبی” توسط نشر بوتیمار از وی منتشر شده است. خانم صادقی سردبیری پایگاه خبری فیدوس را نیز در کارنامه خود دارد.
وی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، مسئولیت ستاد بانوان حسن روحانی را در آبادان عهده دار بود

۱۳۹۸ آبان ۸, چهارشنبه

مرگ یک زندانی در زندان ارومیه در سایه عدم رسیدگی پزشکی

خبرگزاری هرانا – شب گذشته یک زندانی در زندان ارومیه در پی سهل انگاری مسئولان زندان و عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد. این زندانی از سال ۹۴ از بابت اتهام “قتل ” در حال تحمل حبس بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب یکشنبه ۱۹ آبان ماه ۹۸، یک زندانی در زندان ارومیه به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.

هویت این زندانی “مرعان خموئی”، از بند ۱۵ عمومی زندان ارومیه و با اتهام قتل توسط هرانا احراز شده است.

به گفته یک منبع مطلع “آقای خموئی از هفته گذشته بیمار بوده است. اما مسئولان زندان از اعزام وی به بیمارستان خودداری کرده و تنها به دادن قرص مسکن به وی اکتفا کردند. روز گذشته به دلیل تشدید بیماری به بهداری زندان منتقل شده و در انتظار اعزام به بیمارستان بوده است که سرانجام ساعت ۹ شب جان خود را از دست داد”.
موارد فوت زندانیان به دلایل مشابه، مساله جدیدی نیست و پیش از این نیز بارها اتفاق افتاده است، اما مسئولین بازرسی سازمان زندان ها در این رابطه هیچ اقدامی نکرده اند.

۱۳۹۸ آبان ۷, سه‌شنبه

انتقال دستکم ۲ زندانی جهت اجرای حکم اعدام در زندان ارومیه



خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز دستکم ۲ زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی این زندان منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۸، دستکم ۲ زندانی محکوم به اعدام جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان ارومیه منتقل شدند.

هویت یکی از زندانیان “مهدی مصطفی زاده، از بند ۳-۴ عمومی زندان ارومیه با اتهام قتل” توسط هرانا احراز شده و هویت زندانی دیگر که از بند ۱۴ و با همین اتهام به سلول انفرادی منتقل شده است کماکان در حال بررسی است.

در صورت عدم جلب رضایت و یا اخذ مهلت از اولیای دم احتمال می رود که طی روزهای آتی حکم اعدام این زندانیان اجرا شود.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (۱۰ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۸ اکتبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۲ شهروند اعدام شدند و ۱۳۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۵ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۶ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۱۳۹۸ آبان ۶, دوشنبه

دادگاه تجدید نظر؛ چهار شهروند در سنندج به حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – چهار متهم سیاسی در سنندج توسط دادگاه تجدید نظر استان کردستان هرکدام به یک سال حبس تعلیقی محکوم شدند. دادگاه انقلاب این شهر در مرحله بدوی هرکدام از این شهروندان را به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، چهار متهم سیاسی اهل سنندج، توسط دادگاه تجدید نظر استان کردستان هرکدام به یک سال حبس تعلیقی محکوم شدند.
این چهار شهروند به نامهای “یادگار جعفری”، “یاسین کریمی”، “هیمن محمدیان” و “پوریا ناصری” پیشتر در مهر ماه ۹۸ توسط شعبه‌ اول دادگاه انقلاب سنندج به اتهام “تبلیغ علیه نظام به نفع یکی از گروه های مخالف نظام” هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
این افراد در تاریخ ۲۲ تیرماه توسط نیروهای اداره‌ اطلاعات سنندج بازداشت شدند و پس از ۳ روز با پایان بازجویی‌ها با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بودند.

۱۳۹۸ آبان ۵, یکشنبه

تجمع کارگران پالایشگاه عبادان در اعتراض به مطالباتشان

امروز دوشنبه ۲۰ آبان ۹۸، جمعی از کارگران فاز ۲ پالایشگاه آبادان در اعتراض به مشکلات متعدد صنفیشان از جمله پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران، اخراج خود و تعدادی از همکارانشان و همچنین استخدام نیروهای بازنشسته و غیر بومی، در مقابل در ورودی این پالایشگاه دست به تجمع زدند.

خودکشی یک دختر ۱۳ ساله در کرمانشاه



خبرگزاری هرانا – روز جاری، یک دختر ۱۳ ساله در کرمانشاه از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱ آبان‌ماه ۱۳۹۸،  یک دختربچه در کرمانشاه دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد.

به گفته یک منبع مطلع، این کودک با هویت “پرستو رضایی، ۱۳ ساله، فرزند داریوش”، که دانش آموز مقطع سوم متوسطه بوده است، در منزل پدری‌اش واقع در شهرک آبادانی و مسکن کرمانشاه، اقدام به حلق آویز کردن خود کرده و جان باخت.

از علت خودکشی این دختر نوجوان اطلاع دقیقی در دست نیست.
شهرک آبادانی و مسکن یکی از بزرگترین محله های کرمانشاه است که در شمال شهر و در کوهپایه کوه طاق بستان واقع شده است.
سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

۱۳۹۸ آبان ۴, شنبه

مدارس تخریبی در رامهرمز و کمبود نیروی آموزشی در خوزستان

مدارس تخریبی در رامهرمز و کمبود نیروی آموزشی در خوزستان

اقبال محمدیان، نماینده مردم رامشیر و رامهرمز در مجلس شورای اسلامی گفت: بالغ بر ۴۰ درصد مدارس رامهرمز تخریبی هستند.

وی با بیان اینکه  ۱۶ هزار نفر کمبود معلم، آموزش و پرورش خوزستان را با چالش جدی روبرو کرده است، افزود:  هم چنین در حال حاضر ۵ هزار معلم نیز متقاضی انتقال و خروج از استان هستند.

رامهرمز از شهرهای استان خوزستان در جنوب غربی ایران است.

۱۳۹۸ آبان ۳, جمعه

زخمی شدن یک شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی در شهرستان سرباز


خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه، ماموران نیروی انتظامی به سمت یک خودروی سنگین در منطقه گورناگان شهرستان سرباز تیراندازی کردند. در پی این تیراندازی خودرو از جاده منحرف و راننده آن زخمی شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کمپین فعالین بلوچ، امروز یکشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸، ماموران نیروی انتظامی به سمت یک خودرو در شهرستان سرباز تیراندازی کردند.
بر اساس این گزارش، ماموران نیروی انتظامی شاخه مرصاد در منطقه گورناگان شهرستان سرباز به طرف یک دستگاه خودرو سنگین تیراندازی کردند که منجر به منحرف شدن خودرو از جاده و مجروح شدن راننده شده است.
هویت راننده “محمد صابر بهرامزهی” فرزند شیرمحمد، احراز شده است.
پنج روز قبل نیز در سیف آباد لاشار، ناصر بلوچ لاشاری سوخت بر بلوچ از فاصله نزدیک توسط همین نیروها با ضرب گلوله به سر جان خود را از دست داد.
سالانه ده ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به جایی سوخت مشغول اند که حکومت ایران آن را قاچاق می نامد.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

۱۳۹۸ آبان ۲, پنجشنبه

در اثر تیراندازی بی ضابطه نیروی انتظامی در تربت حیدریه، شهروندی مجروح شد



خبرگزاری هرانا – شامگاه شنبه ۱۸ آبان ماه، یک شهروند اهل تربت حیدریه در خودروی شخصی خود، در جریان تیراندازی بی‌ضابطه ماموران نیروی انتظامی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و از ناحیه گردن و شانه زخمی شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب گذشته ۱۸ آبان ماه ۹۸، بر اثر شلیک بی‌ضابطه ماموران نیروی انتظامی یک شهروند اهل تربت حیدریه به شدت زخمی شد.

هویت این شهروند “حسین ناصری کیا، ۴۰ ساله” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “شب گذشته ماموران نیروی انتظامی به سمت خودروی پژو پارس  حسین ناصری کیا در محدوده خیابان باهنر تربت حیدریه به سمت شهرک ولیعصر تیراندازی کردند. وی پس از جراحت توسط ماموران به بیمارستان ۹ دی تربت حیدریه منتقل شد. تلفن آقای ناصری کیا تا چند ساعت پاسخ داده نمی‌شده و خانواده نگران حال او بودند. سرانجام به صورت اتفاقی کسی از آشنایان وی را در بیمارستان دیده و به خانواده اطلاع می‌دهد”.

وی ادامه داد: “آقای ناصری کیا به دلیل کمبود امکانات به بیمارستان علوی مشهد اعزام شده در حال حاضر ممنوع الملاقات بوده و دو مامور نیروی انتظامی در کنار تخت او حضور دارند. بنا به گفته پزشکان گلوله از گردن وی خارج شده با این حال او به دلیل نبود رسیدگی مناسب در این بیمارستان و به جهت ادامه درمان خواستار انتقال به بیمارستان خصوصی است”.
حسین ناصری کیا، ۴۰ ساله، متاهل و دارای دو فرزند بوده و به شغل دامداری و کشاورزی مشغول است. بنا به گفته آشنایان وی، مادر پیر و پدر بیماری دارد که به تازگی از بیمارستان مرخص شده است.
بنا به گفته نزدیکان آقای ناصری کیا، وی در خودرو تنها بوده و کالای قاچاقی نیز به همراه نداشته و گلوله از یک کلت کمری به وی شلیک شده است.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

۱۳۹۸ آبان ۱, چهارشنبه

زندان زاهدان؛ مخالفت با اعزام سه زندانی سیاسی به مرخصی


زندان زاهدان؛ مخالفت با اعزام سه زندانی سیاسی به مرخصی

خبرگزاری هرانا ـ  سه زندانی سیاسی به نام‌های عبدالحمید کهرازهی، عطاءالله هوت و عبدالصمد هوت با گذشت بیش از سه سال از زمان بازداشت، از اعزام به مرخصی محروم هستند. این افراد پیشتر توسط دادگاه انقلاب زاهدان هر یک به ۱۶ سال حبس  محکوم شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سه زندانی سیاسی به نام‌های عبدالحمید کهرازهی، عطاءالله هوت و عبدالصمد هوت از اعزام به مرخصی محروم هستند.
مخالفت مسئولین با اعزام این زندانیان به مرخصی در حالی است که هر سه نفر بیش از ۳ سال از دوران محکومیت خود را سپری کرده و همچنین شرایط اعزام به مرخصی را دارا هستند.
این افراد در ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۵ بازداشت و در دی ماه همان سال توسط دادگاه انقلاب زاهدان به اتهام “همکاری با گروه های مخالف نظام” هر یک به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
تاکنون با تقاضای انتقال این زندانیان اهل چابهار به زندان این شهر نیز مخالفت شده است

۱۳۹۸ مهر ۳۰, سه‌شنبه

کارگران کشت و صنعت هفت تپه و عدم رسیدگی به مطالباتشان




 جمعی از کارگران شاغل در بخش کشاورزی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل دفتر مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.

یکی از کارگران معترض با بیان اینکه از یک هفته پیش اعتراض کارگران آغاز شده است، در خصوص مطالبات خود و همکارانشان گفت: کارگران بخش کشاورزی مجتمع هفت تپه دست‌کم ۲ ماه (شهریور و مهر ماه) مزد معوقه طلب دارند. بحث سنوات بازنشستگی کارگران بازنشسته و پرداخت هزینه بازنشستگی شماری از کارگران مشمول، موضوع پرداخت نشدن برخی مزایای عرفی و قانونی کارگران، بحث همسان‌سازی حقوق و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای برخی کارگران، پرداخت مطالبات بیمه تامین اجتماعی و از همه مهمتر تامین امنیت شغلی کارگران و بازگشت به کار تعدادی از کارگران تعدیلی، ازجمله مطالبات کارگران  مجتمع هفت تپه است که در هر دوره از اعتراضات آنها را مطالبه و دنبال می‌کنند. / ایلنا

۱۳۹۸ مهر ۲۹, دوشنبه

رابرت لوینسون شهروند آمریکایی مفقود شده، در دادگاه انقلاب پرونده دارد


رابرت لوینسون شهروند آمریکایی مفقود شده، در دادگاه انقلاب پرونده دارد

خبرگزاری هرانا – ایران در نامه‌ای به کارگروه ناپدید شدگان قهری یا غیر ارادی سازمان ملل تاکید کرد رابرت لوینسون، شهروند آمریکایی که در سال اسفند ماه ۱۳۸۵ در ایران مفقود شده، در دادگاه انقلاب تهران پرونده باز دارد. رابرت لوینسون، نزدیک به ۱۳ سال قبل به دنبال سفر به جزیره کیش ناپدید شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از دویچه وله فارسی، مقام‌های قضایی ایران برای اولین بار اعلام کردند که رابرت لوینسون در دادگاه انقلاب تهران پرونده باز دارد.
لوینسون مامور سابق پلیس فدرال آمریکا در هنگام انجام یک “ماموریت غیررسمی” برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در اسفندماه سال ۱۳۸۵ در جزیره کیش ناپدید شد.
بر اساس این گزارش مقامات پلیس فدرال آمریکا مدعی شدند که لوینسون احتمالاً از سوی یک گروه ربوده شده و در منطقه مرزی بین ایران با افغانستان و پاکستان نگهداری می‌شود. همسر و پسر وی برای یافتن او به ایران سفر کرده‌اند. تلاش‌ها برای یافتن وی بی ثمر بوده است.
آخرین تصویر از لوینسون در سال ۲۰۱۱ او را در روپوشی نارنجی نشان می‌داد که پلاکاردی که بر روی آن نوشته شده بود به من کمک کنید در دست داشت. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا در ماه مارس ۲۰۱۱ گفت که دولت آمریکا معتقد است او در جایی در جنوب آسیا نگهداری می‌شود.
در فروردین ماه ۱۳۹۵ نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مدعی شد که ایران از بعد انسانی در زمینه یافتن لوینسون گام بر می دارد.

۱۳۹۸ مهر ۲۸, یکشنبه

از بند زامبی ها تا اسکان در توالت؛ شرحی از شرایط غیرانسانی و مشکلات زندانیان در زندان تهران بزرگ



خبرگزاری هرانا – هزاران زندانی محبوس در زندان تهران بزرگ با مشکلات متعددی در این زندان روبرو هستند. با نزدیک شدن به فصل سرما بیش از پیش بر این مشکلات افزوده شده است. عدم تناسب تعداد زندانیان با ظرفیت زندان، نبود امکانات گرمایشی کافی با توجه به تعداد زندانی، عدم دسترسی به پتوی کافی و آب گرم در کنار مشکلات بیماری و درمانی علی‌الخصوص در این فصل از جمله مشکلاتی است که شرایط تحمل حبس را برای زندانیان بیش از پیش دشوار کرده است. وضعیت بهداشتی نامساعد، تغذیه نامناسب زندانیان، قیمت بسیار بالای اجناس فروشگاه زندان و غذای بی‌کیفیت، وجود مواد مخدر در زندان، همچنین رفتار نامناسب و توهین آمیز مسئولین زندان با زندانیان مسائلی است که محبوسین همواره با آن روبرو هستند. در کنار این مشکلات عدم رعایت اصل تفکیک جرائم در خصوص زندانیانی که با اتهامات امنیتی و سیاسی در این زندان محبوس هستند همواره باعث بروز مشکلات مضاعف برای این دسته از زندانیان بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با نزدیک شدن فصل سرما، بر مشکلات زندانیان زندان تهران بزرگ افزوده شده است.
طبق گفتگوهای هرانا با تعدادی از زندانیان آزاد شده از این زندان به عنوان شاهد عینی، زندانیان در بدو ورود به مدت یک هفته الی ۱۰ روز در قرنطینه اول و ۴۵ روز در تی سی یا قرنطینه دوم بسر می‌برند. شرایط قرنطینه این زندان بسیار نامناسب گزارش شده است. سرویس‌های بهداشتی کوچک و کم، وجود بسیار زیاد حشرات موذی و نگهداری چندین برابر زندانی در محل نسبت به ظرفیت از جمله مشکلات آن است. با این حال پس از ورود زندانیان به بند نیز مشکلات جلوه دیگری به خود می گیرد.
لباس زندانیان در بدو ورود از آنها گرفته شده و تنها با یک دست پیراهن و شلوار به بند منتقل می‌شوند. به هیچ وجه لباس گرم و یا لباسی برای عوض کردن حتی لباس زیر به زندانی داده نمی شود. در برخی موارد زندانی بدون دمپایی راهی بند می‌شود و با پای برهنه تردد می‌کنند.

به دلیل تراکم جمعیت زندانیان جای مناسبی برای خوابیدن ندارند. این زندان دارای ۵ تیپ است و تراکم جمعیت در هرکدام از آنها بسیار بالاست. به عنوان مثال تیپ ۵ که بنا به مقررات گنجایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ زندانی را دارد. حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ زندانی را در خود جای داده است. به ‌گونه ای که جای کافی برای خوابیدن زندانیان وجود ندارد و برخی از آنها در سرویس‌های بهداشتی اصطلاحا به صورت گاردونی می‌خوابند. تخته نئوپان‌هایی مملو از حشراتی چون ساس و یا حشره عامل گال توسط زندانی‌ها بر روی سرویس‌های بهداشتی گذاشته می‌شود تا جای خوابی برای آنان فراهم شود.

حمام‌ها تنها ۲ تا ۴ ساعت در روز قابل استفاده هستند به نحوی که بسیاری از زندانیان بین ۲ تا ۵ ماه امکان استفاده از حمام را ندارند. زندانیان تنها از ساعت ۱۲ شب به بعد امکان استفاده از آب گرم را دارند. به دلیل مشکلات موجود میان مسئولین زندان و شهرداری منطقه شهریار، فشار آب کافی برای این زندان و امکان تامین آب گرم وجود ندارد.
این تراکم جمعیت در برخی از بندها همچون بند متادون که در زندان با اصطلاح “بند زامبی‌ها” از آن یاد می شود، مشهودتر است. وضعیت بهداشت در این بند بسیار آشفته است. این افراد همچنین امکان استفاده منظم از حمام را نیز ندارند زیرا اجازه استفاده از حمام به تصمیم وکیل بند که از سوی پرسنل زندان تعیین می‌شود وابسته شده است.
به گفته یکی از زندانیانی که اخیرا از این زندان آزاد شده است، در بهداری این زندان پزشک متخصص حضور ندارد و پزشکان حاضر نیز درمان بخصوصی ارائه نمی‌دهند و تنها به زندانیان قرص استامینوفن داده می‌شود. بهداری‌های زندان در دو تیپ ۲ و ۴ قرار دارند. همین بهداری ها نیز از نظر دارویی در مضیقه هستند و در مواردی پیشنهاد زندانیان برای تامین کمبود دارو را نیز نپذیرفته‌اند. به علت وجود خشونت، درگیری و خودزنی در زندان، برخی به دلیل نبود امکانات پزشکی در ساعات اولیه حادثه جان خود را از دست می‌دهند. خدمات دندانپزشکی در این زندان تنها محدود به کشیدن دندان است. به نحوی که حتی مسواک و خمیردندان نیز به زندانیان ارائه نمی‌شود و خدمات ترمیم دندان به هیچ عنوان وجود ندارد.

برای سیستم گرمایش و سرمایش زندان از چیلر استفاده می شود. درون محفظه‌های این چیلرها موش نفوذ می‌کند و بادی که به بیرون می‌وزد دارای بوی نامطبوعی است که خود نیز بیماری‌زا است.

همچنین زندانیان در زمستان با کمبود پتو مواجه هستند. عموما این سیستم از طریق پمپ تغذیه می‌شود و اگر پمپی بسوزد زندان از تامین هزینه‌های مالی آن سرباز میزند و زندانیان در فصل سرما و گرما با مشکل مواجه می شوند.
به گفته خانواده یکی از زندانیان این زندان، تابستان گذشته در تیپ ۴ اندرزگاه ۲ سالن ۴ که به بند متادون شناخته می‌شود، در اوج فصل گرما پمپ چیلر سوخته و مسئولین زندان برای ۴۵ روز از تامین هزینه تعمیر چیلر که بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تخمین زده می‌شد، اظهار ناتوانی کردند. در نهایت با جمع‌آوری یک تا یک و نیم میلیون تومان از هر اتاق توسط وکیل بند موفق به تهیه پمپ جدید شدند؛ با این حال با توجه به تراکم جمعیت، چیلرها نیز برای گرمایش و سرمایش به هیچ عنوان جوابگو نیستند.

در کنار مشکلات روزمره و دائمی این زندانیان، می‌توان به وضعیت نامناسب تغذیه آنان اشاره کرد. غذای تهیه شده توسط زندان از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است و فروشگاه نیز مواد غذایی و غذای آماده را به قیمت بسیار بالا به زندانیان عرضه می‌کند که به همین دلیل بسیاری از زندانیان از خرید مواد غذایی و تامین ویتامین و مواد مورد نیاز خود در تمام مدت حبس ناتوان هستند. پیش از این در هر هفته گاها ۶ تا ۷ بار عدسی که غالبا پاک نشده و حتی در مواردی به فضله موش آلوده بوده به زندانیان داده می‌شد. همچنین زندانیان از دریافت جیره میوه و سبزیجات محروم هستند.

به دلیل هدایت شدن بخشی از فاضلاب تهران به منطقه‌ای که زندان تهران بزرگ در آن واقع است وضعیت آب‌های زیرزمینی منطقه و نهایتا آب مصرفی زندانیان بسیار نامناسب بوده و باعث ایجاد بسیاری از بیماری ها در میان زندانیان می شود.
پیشتر یکی از نماینده های مجلس در سخنانی به این مشکلات زیرساختی زندان بخصوص معضل فراهم کردن آب آشامیدنی سالم پرداخته بود. با توجه به این واقعیات و اقدامات غیر مسئولانه، سلامت جسمی این زندانیان بشدت در معرض خطر است.
وفور مواد مخدر در این زندان همواره دیده می شود. به گونه‌ای که گفته می‌شود، روزانه بین ۵ تا ۶ کیلوگرم مواد مخدر در زندان مصرف می شود که این تنها شامل هروئین و شیشه است و این میزان فارغ از سایر مخدرها همچون قرص، تریاک و شیره می‌باشد.

موقعیت جغرافیایی این زندان، وجود برجک های دیدبانی و بازرسی های بدنی زندانیان و ملاقات کنندگان، امکان وارد کردن مواد مخدر به هر شکل بدون اطلاع مسئولین زندان را بسیار دشوار می سازد؛ از این رو به نظر می‌رسد ورود مواد با همکاری برخی از مسئولین زندان صورت می‌گیرد، امری که در اکثر زندانهای کشور به دلیل عواید مالی آن مسبوق به سابقه است. به دلیل وفور مواد مخدر و شرایط نامناسب محیط زندان بسیاری از زندانیان در ایام حبس به مصرف مواد مخدر رو می‌آورند.

به گواه شاهدان، ضرب و شتم زندانیان در این زندان امری روزمره و عادی است. افسر نگهبان ها زندانیان را به بهانه های مختلف به اصطلاح خودشان «سگ‌ بند» کرده، دست و پای زندانیان را به نحوی به میله ها می‌بندند و مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.
در این زندان افراد بر اساس جرائم دسته‌بندی می‌شوند اما به دلیل نبود بند امنیتی، اصل تفکیک جرائم در این زندان برای زندانیان سیاسی و امنیتی رعایت نمی‌شود و زندانیان با جرائم سیاسی و امنیتی در بندهای عمومی بسر می‌برند که عموما با تحریک مسئولین زندان مورد اذیت و آزار و گاها ضرب و شتم شدید توسط سایر زندانیان قرار می‌گیرند.
به گفته یکی از زندانیان سابق این زندان، نوبت تماسهای تلفنی در زندان تهران بزرگ توسط وکلای بند به فروش می‌رسد. وکلای بند که از طریق پرسنل زندان تعیین می‌شوند متهم هستند به درآمدزایی در زندان و مشترک شدن این درآمد با حامیان خود که از پرسنل هستند. هرکس در زندان به صورت روزانه ۳ دقیقه حق تماس تلفنی دارد. اما زندانیان عملا از این حق محروم هستند و زمان تلفن آنها فروخته می شود. این مافیای خرید و فروش در حدی است که به عنوان مثال اگر فردی بخواهد روزانه ۱۵ دقیقه صحبت کند باید هفته ای بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کند. در هر بند با جمعیت ۴۰۰ نفر تنها ۳ یا ۴ تلفن موجود است که از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب امکان برقراری تماس تلفنی وجود دارد. از این تعداد، یک تلفن تنها در اختیار وکیل بند و یک تلفن نیز در اختیار سر انتظامات زندان که توسط وکیل بند تعیین می‌شود، قرار دارد. تقریبا تنها یک دستگاه تلفن برای جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ نفر در دسترس است.
از سوی دیگر خرابی مداوم دستگاه شارژ کارت تلفن، امکان شارژ این کارت‌ها را از زندانیان گرفته است و در پاسخ به اعتراض آنان به این شرایط مسئولین زندان استدلال می‌کنند که تلفن حق زندانی نیست و تنها امتیازی است که به زندانی داده می‌شود.

زندان تهران بزرگ یا زندان فشافویه در ۳۲ کیلومتری جنوب تهران واقع شده است. هدف از ساخت این زندان که کلنگ احداث آن در سال ۷۹ زده شده ساخت اردوگاهی ویژه برای محکومان مواد مخدر بوده است. با این حال هم اکنون تعدادی بسیاری از زندانیان سیاسی – امنیتی نیز در آن نگهداری می‌شوند. شرایط نگهداری زندانیان، وضعیت امکانات رفاهی و همچنین رفتار مسئولین این زندان با زندانیان همواره بسیار نامناسب گزارش شده است

۱۳۹۸ مهر ۲۷, شنبه

مهدی کوخیان به بازپرسی دادسرای انقلاب ملکان احضار شد



خبرگزاری هرانا – مهدی کوخیان، فعال مدنی که از شهریورماه سال جاری از زندان مراغه به مرخصی اعزام شده است، طی ابلاغیه ای از بابت پرونده ای جدید به بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ملکان احضار شد. در این ابلاغیه از وی خواسته شده است که طی مدت ۵ روز جهت دفاع از اتهام انتسابی در این شعبه حاضر شود. این فعال مدنی در تاریخ ۱۹ فروردین ماه سال جاری بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت ۱۸ ماهه خود به زندان مراغه منتقل شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی کوخیان، فعال مدنی به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ملکان احضار شد.

در این ابلاغیه که طی روزهای اخیر به دست آقای کوخیان رسیده، از او خواسته شده که طی مدت ۵ روز از تاریخ ابلاغ جهت دفاع از اتهام انتسابی در این شعبه حاضر شود.

احضار مهدی کوخیان در حالی از بابت پرونده جدید صورت گرفته است که وی در تاریخ ۱۰ شهریورماه سال جاری از زندان مراغه به مرخصی اعزام شده است.
گفته می شود پرونده جدید در ارتباط با اعتصاب غذای طولانی مدت این فعال مدنی در ایام زندان مفتوح شده است با اینحال جزییات و مصادیق اتهامات مطروحه روشن نیست.
پیشتر در اواسط تیرماه، رییس زندان با این بهانه که مهدی کوخیان مخل آسایش بند زندانیان متهم به جرایم موادمخدر و سرقت است مبادرت به جمع آوری ۱۵۰ امضا از زندانیان این بند کرد. این زندانی سیاسی پیشتر از سوی دادستان ملکان در پی درگیری لفظی با وی حین بازدید از زندان به تشکیل پرونده جدید تهدید شده و همزمان از سوی یک زندانی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. دادستان ملکان در جریان این درگیری با اشاره به پرونده زهرا نویدپور، قربانی آزار جنسی سلمان خدادادی نماینده ملکان، وی را تهدید کرده بود که پرونده جدیدی علیه او خواهد گشود.
مهدی کوخیان از فعالین مدنی شناخته‌شده در شهرستان ملکان و مدیر کانال تلگرامی “شهر خبر ملکان” است.
او در دیماه سال ۱۳۹۵ با شکایت فرهاد نریمانپور، شهردار ملکان و پیمان محمدپور دادستان شهرستان توسط پلیس فتای مراغه در شهر محل سکونت خود در شهرستان ملکان بازداشت شده بود. آقای کوخیان از همان روز بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات نیروی انتظامی دست به اعتصاب غذا زد و سپس به زندان شهرستان مراغه منتقل شد.
او در زندان نیز در واکنش به بازداشت غیرقانونی خود با دوختن لب‌هایش دست به اعتراض زد. مدت ۲۸ روز را با همین وضعیت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران تبریز تحت بازجویی دوباره بسر برد. وی نهایتا در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.
این شهروند سرانجام در اسفندماه ۱۳۹۶ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مراغه به ریاست مهدی داورنیا از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع سازمان ها، گروه ها و شبکه های مخالف نظام” به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

مهدی کوخیان در تاریخ ۱۹ فروردین ۹۸ توسط نیروهای اطلاعات این شهرستان همراه با ضرب و شتم بازداشت و در تاریخ ۲۴ فروردین ماه از بازداشتگاه اداره اطلاعات ملکان جهت اجرای حکم حبس به زندان مراغه منتقل شد

۱۳۹۸ مهر ۲۶, جمعه

یک زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد



خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه ۱۳ آبان ماه، حکم اعدام یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” محکوم به اعدام شده بود، در زندان عادل آباد شیراز به اجرا درآمد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۱۳ آبان ماه ۹۸، حکم اعدام یک زندانی در زندان عادل آباد شیراز به اجرا درآمد.
هویت این زندانی “حسین عسگری،  اهل مرودشت و از بند ۱۰ زندان زندان عادل آباد شیراز” عنوان شده است.
آقای عسگری از سال ۱۳۹۵ به اتهام قتل بازداشت و در زندان بسر برده بود.
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی نهادهای مربوطه اعلام نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (۱۰ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۸ اکتبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۲ شهروند اعدام شدند و ۱۳۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۵ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۶ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند

۱۳۹۸ مهر ۲۵, پنجشنبه

بازاشت ۱۳ دختر و پسر در یک مهمانی خصوصی در کلاردشت



خبرگزاری هرانا – شب گذشته ۶ دختر و ۷ پسر در یک مهمانی خصوصی در یکی از روستاهای شرق کلاردشت بازداشت و به مراجع قضایی کلاردشت معرفی شدند. ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از فارس، امروز جمعه ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۸، فرمانده انتظامی کلاردشت از بازداشت ۱۳ شهروند در یکی از روستاهای شرق کلاردشت خبر داد.
وی مدعی شد: “شب پنجشنبه با حکم قاضی کشیک و نیروی انتظامی کلاردشت ۶ دختر و ۷ پسر تهرانی که در یکی از روستاهای شرق کلاردشت، پارتی شبانه به راه انداخته بودند با مقداری مشروبات الکلی دستگیر و تحویل مقامات قضایی منطقه شدند”.
شهرستان کِلاردَشت در استان مازندران و ۴۸ کیلومتری شهر چالوس قرار دارد.

بر اساس داده های ۳۹۰۸ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۳۹۷ (اول فروردین ۱۳۹۷ تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۷) حداقل ۲۳۳ شهروند دیگر نیز صرف انتخاب سبک زندگی و شرکت در مهمانی‌های خصوصی در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.

حسن روحانی، رییس جمهور ایران در اوایل سال ۱۳۹۵ گفته بود: «حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم.» او همچنین گفته بود: «آزادی مردم با آیین نامه و سلیقه افراد و برخی دستگاه‌ها نمی تواند محدود شود و آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمی شود و حتی دولت و قوه قضاییه هم نمی توانند مردم را محدود کنند و فقط قانون می تواند چارچوب‌هایی در این زمینه داشته باشد.»
لازم به ذکر است که ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

۱۳۹۸ مهر ۲۴, چهارشنبه

قربانی تجاوز؛ اقدام به خودکشی چندباره دختر ۱۲ ساله کرمانشاهی


خبرگزاری هرانا – دختر ۱۲ ساله کرمانشاهی که در پی تجاوز مرد همسایه دست به خودکشی زده بود، در روزهای اخیر بار دیگر در پی اقدام به خودکشی در یکی از بیمارستان های تهران بستری شده است. به گفته وکیل خانواده این کودک دادگاه کیفری کرمانشاه کماکان در خصوص پرونده وی اعلام رای نکرده است. مرد همسایه که متهم شده بود در تاریخ ۲۰ شهریورماه به این دختر تجاوز کرده با شکایت والدین کودک بازداشت شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دختر ۱۲ ساله کرمانشاهی در پی افدام به خودکشی در بیمارستانی در تهران بستری شد.
هنگامه پس از اینکه توسط مرد همسایه مورد تجاوز قرار گرفت، چندمین بار است که  دست به خودکشی می زند.

مصطفی احمدیان، وکیل مدافع این کودک در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: “هنگامه مجددا دست به خودکشی زده و به تهران منتقل شده و در یکی از بیمارستان ها بستری است و وضعیت وی نیز چندان مساعد نیست. در ضمن بیان جزئیاتی از مفاد و محتوای پرونده فعلا مقدور نبوده و تحقیقات در دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه در حال انجام است. همچنین موکل از نظر مالی در مضیقه بوده و قادر به پرداخت هزینه های درمان و بیمارستان نمی باشد.

لازم به یادآوری است در تاریخ ۲۰ شهریورماه مرد همسایه که به این کودک تجاوز کرده بود با شکایت والدین کودک بازداشت شد.

مادر هنگامه ۱۲ ساله، هنگام بازگشت از محل کار به خانه با صحنه تجاوز مرد همسایه به دخترش مواجه شده و پس از مراجعه پلیس و تایید تجاوز توسط پزشک قانونی فرد متهم بازداشت و جهت پیگیری پرونده تحویل مراجع قانونی شده است.
پیشتر مهوش معاذی‌نژاد روانشناس این کودک گفته بود “این دختر به طور کامل فرو ریخته است و به ویژه به خاطر اینکه از سوی برخی از بستگان هم مورد شماتت مداوم قرار گرفته، طی این مدت چند بار اقدام به خودکشی کرده است”.
گفتنی است سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

لازم به یادآوری است که در بهمن ماه ۹۷، حبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفته بود که طی سال گذشته حدود یک میلیون تماس با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ از سوی مردم گرفته شده که از این میان حدود ۱۱ هزار تماس در ارتباط با کودک آزادی بوده است

۱۳۹۸ مهر ۲۳, سه‌شنبه

مشکلات زندگی در منطقه حصیرآباد احواز



زندگی مردم در منطقه حصیرآباد احواز به سختی سپری می شود. به گفته یکی از اهالی محل «دو سال است که فاضلاب دچار گرفتگی و سرریز شدن به کوچه و خیابان می شود و مشكلات فراوانی را براي تردد خودروها و شهروندان ایجاد کرده و البته زمستان هم که از راه برسد زندگی مردم به کلی مختل می شود و تنها با قایق کارهای روزمره را می توان انجام داد».

مشکل این منطقه تنها به فاضلاب ختم نمی شود، زباله های انباشته شده در کوچه ها، ماندن آب و تبدیل آن به لجن در جوی ها موجب ایجاد بوی نامطبوع، رشد و تكثیر حیوانات و حشرات موذی مانند موش، انواع سوسك و پشه شده و سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته است. همچنین رسیدگی نكردن مسئولان به این مشکلات، موجب نارضایتی و رنجش خاطر مردم این منطقه شده است./عصر ایران

۱۳۹۸ مهر ۲۲, دوشنبه

زندان ارومیه؛ کمال حسن رمضان به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شد



خبرگزاری هرانا – کمال حسن رمضان، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، روز جاری از زندان ارومیه به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شد. این زندانی در شهریورماه سال جاری نیز در پی اعتراض به بازرسی خارج از عرف و توقیف و تخریب وسایل شخصی زندانیان بند سیاسی به مدت یک هفته به مکانی نامعلوم منتقل شده و مورد ضرب و شتم و بدرفتاری قرار گرفته بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنج شنبه ۱۶ آبان ماه ۹۸، کمال حسن رمضان، زندانی محکوم به اعدام زندان ارومیه به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “در پیگیری های صورت گرفته در خصوص انتقال روز جاری آقای حسن رمضان، توسط یکی از مامورین زندان گفته شده که وی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه منتقل شده است؛ با این حال دلیل انتقال او مشخص نیست”.

کمال حسن رمضان پیش از این نیز در تاریخ ۱۶ شهریورماه، از زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شده و در تاریخ ۲۳ شهریورماه در حالی که به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود به زندان ارومیه بازگردانده شد. انتقال آقای حسن رمضان به دلیل اعتراض زندانیان سیاسی این زندان در واکنش به بازرسی خارج از عرف، توقیف و تخریب وسایل شخصی زندانیان بند سیاسی صورت گرفته بود.
کمال حسن رمضان پیشتر نیز در تاریخ ۱۸ خردادماه از بند سیاسی زندان ارومیه به بازداشتگاه اطلاعات ارومیه منتقل و یک هفته بعد به زندان بازگردانده شده بود. پیش از آن هم در تاریخ ۲۲ مردادماه ۹۷، به بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه منتقل و به خاطر فعالیت در داخل زندان مورد بازجویی قرار گرفته بود. او نهایتاً پس از ۱۲ روز به بند ۱۲ زندان ارومیه بازگردانده شده بود.
این زندانی همچنین در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته به همراه سه زندانی سیاسی دیگر جهت تشکیل پرونده و تفهیم اتهام‌های جدید به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی ارومیه منتقل شده بود. این پرونده با دخالت نهادهای امنیتی به خاطر مشارکت این زندانیان در اعتصابات زندان تشکیل شده بود.
کمال حسن رمضان، ۳۳ ساله از اهالی شهر سریکانی از مناطق کردستان سوریه نیز پیشتر در تیرماه سال ۱۳۹۳ در نزدیکی شهر ارومیه توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل شده بود و چهار ماه در بازداشتگاه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به اتهام محاربه مورد بازجویی قرار گرفت.
بعدها ماموران امنیتی وی را به شعبه یک بازپرسی دادگاه انقلاب ارومیه منتقل کرده و بعد از تفهیم اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از گروه های مخالف نظام» به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
وی چندین بار برای همکاری و گرفتن اعترافات تلویزیونی تحت فشار و شکنجه قرار گرفت و روز شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ در شعبه‌ی دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست «قاضی شیخلو» به ۱۰ سال و یک روز حبس محکوم شد.

با وجود صدور حکم، مجددا در سال ۱۳۹۵ در خصوص قتل یکی از اعضای بومی سپاه ارومیه که ده سال پیش صورت گرفته و این زندانی، آن زمان در خاک ایران نبوده است، مورد بازجویی قرار گرفت و نهایتا روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ به صورت غیابی از سوی شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب این شهرستان به اعدام محکوم شد

۱۳۹۸ مهر ۲۱, یکشنبه

آزادی یک زندانی با پایان دوره محکومیت همزمان با احضار و بازجویی از یک شهروند در سنندج




خبرگزاری هرانا- امروز پنجشنبه، جمال اسدی، شهروند اهل سنندج به اداره‌ی اطلاعات این شهر احضار و برای ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفت. در خبری دیگر الماس رضایی، زندانی سیاسی روز چهارشنبه ۱۵ آبان ماه با پایان دوره محکومیت خود از زندان مریوان آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز پنجشنبه ۱۶ آبان‌ماه ۱۳۹۸، جمال اسدی، شهروند اهل سنندج و عضو گروه کوهنوردی “چل‌چمه” به اداره اطلاعات سنندج احضار و برای ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفت.
وی پیشتر نیز در تاریخ ۱۴ اسفندماه ۹۷ بازداشت و فردای آن روز با اتمام بازجویی‌ها از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات سنندج آزاد شده بود.
آقای اسدی همچنین در شهریور ماه ۹۷ و اسفندماه سال ۹۶ نیز در آستانه‌ روز جهانی زن بازداشت شده بود.
در خبری دیگر روز چهارشنبه ۱۵ آبان‌ماه ۱۳۹۸، یک زندانی سیاسی با اتمام دوران محکومیت خود زندان مریوان آزاد شد.
هویت این شهروند الماس رضایی، فرزند براخاس، از اهالی روستای “تنگیسر” از توابع سنندج عنوان شده است.
آقای رضایی پیشتر در تیرماه ٩۵ توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و از بابت اتهام “همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام”، توسط دادگاه انقلاب سنندج به سه سال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.
جمال اسدی
جمال اسدی

۱۳۹۸ مهر ۲۰, شنبه

عفو بین الملل؛ جامعه جهانی وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران را محکوم کند



خبرگزاری هرانا – سازمان عفو بین الملل روز گذشته با صدور اطلاعیه ای مطبوعاتی، از جامعه جهانی به خصوص شورای حقوق بشر سازمان ملل که نشت آتی آن در آستانه برگزاری است خواست که وخیم تر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران را محکوم کند. همچنین فیلیپ لوتر مدیر بخش پژوهش ها و امور حقوقی خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی خواست که در جهت بهبود این وضع اسفبار تلاش کنند. وی گفته است “این تلاش به معنی آزاد کردن زندان عقیدتی، پایان دادن به آزار و تعقیب کیفری مدافعان حقوق بشر، تضمین حق برخورداری از محاکمه عادلانه برای متهمان و خاتمه دادن به بهره برداری زننده از حکم اعدام، از طریق تعلیق فوری صدور این احکام در راستای فسخ کامل آن در آینده است. این تلاش به علاوه به معنی افشای فوری حقایق مربوط به سرنوشت قربانیان کشتارها در سال ۱۳۶۷ ،متوقف کردن روند تخریب گورهای جمعی که حاوی اجساد قربانیان کشتارها بوده و محاکمه افرادی است که مظنون به دست داشتن در این جنایات علیه بشریت هستند”.
به گزارش خبرگزاری هرانا، روز چهارشنبه ۱۵ آبان ماه ۹۸، سازمان عفو بین‌الملل طی اطلاعیه ای با اشاره به تشدید وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران از جامعه جهانی و سازمان های مرتبط خواست که قویاً این وضعیت را محکوم کنند.
در بخشی از این اطلاعیه با تاکید بر این که از نظر رعایت حقوق بشر، جمهوری اسلامی «در جمیع جهات قصور ورزیده»، آمده است: “روزنامه نگاران، هنرمندان و مدافعان حقوق بشر، از جمله افرادی هستند که ناعادلانه به زندان افتاده اند؛ مدافعان حقوق بشری که زندانی شده اند شامل وکلا، مدافعان حقوق زنان، فعالان حقوق اقلیت ها، فعالان حقوق کارگران، فعالان محیط زیست و همچنین کسانی است که به دنبال کشف حقیقت، اجرای عدالت و دریافت غرامت در مورد قتل عام زندانیان در سال ۱۳۶۷ بوده اند”.

متن کامل این اطلاعیه مطبوعاتی در ادامه می آید:

“جامعه جهانی وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران را محکوم کند
سازمان «عفو بین الملل» در بیانیه ای از جامعه جهانی خواسته است تا در جریان برگزاری بررسی ادواری جهانی که «شورای حقوق بشر» سازمان ملل در تاریخ ۱۷ آبان در مقر این سازمان در ژنو برگزار می کند، وخیم تر شدن وضع حقوق بشر در ایران را علنا محکوم کند.
«عفو بین الملل» مؤکدا از کشورهای شرکت کننده در نشست «بررسی ادواری جهانی» که برای بازبینی کارنامه حقوق بشری ایران برگزار می شود، می خواهد که موارد گسترده نقض حقوق بشر در این کشور را محکوم کرده و راهکارهای ملموسی برای برطرف کردن این موارد به مقام ها و مسئولان ایرانی ارائه کنند.
فیلیپ لوتر، مدیر بخش پژوهش ها و امور حقوقی خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل می گوید: «فهرست موارد هولناک نقض حقوق بشر در ایران، از شمار هراس آور اعدام ها تا آزار بی امان و تعقیب کیفری مدافعان حقوق بشر، تبعیض فراگیر علیه زنان و اقلیت ها و استمرار جنایات علیه بشریت، نشانگر وخیم تر شدن شدید وضع حقوق بشر در کارنامه این کشور است».
به گفته او «نشست آتی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی کارنامه ایران فرصت بسیار مهمی برای جامعه جهانی است تا به شکل صریح و قاطع به مقام ها و مسئولان ایرانی اعلام کند که بی اعتنایی هولناک آنان به وضع حقوق بشر مورد اغماض قرار نخواهد گرفت».
او می گوید: «این نشست، به علاوه، فرصتی برای کشورهای دنیا است تا به استمرار ناپدیدسازی قهریِ هزاران ناراضی سیاسی در سه دهه گذشته توجه بیشتری نشان دهند؛ این جنایتی علیه بشریت بوده که جامعه جهانی مدت مدیدی است آن را ندیده گرفته است».
کارنامه حقوق بشری ایران آخرین بار در سال ۲۰۱۴ مورد بررسی قرار گرفته بود؛ از آن زمان تاکنون، مقام ها و مسئولان ایرانی ابعاد سرکوب را به شکل چشمگیری افزایش داده اند.
هزاران نفر به دلیل ابراز عقاید خود یا مشارکت در تظاهرات های مسالمت آمیز بازداشت شده اند و موج سرکوب انتقام جویانه ای علیه مدافعان حقوق بشر، از جمله فعالان کارزار مبارزه با قوانین حجاب اجباری به راه افتاده است تا آخرین بقایای جامعه مدنی ایران را نیز نابود کند.
مقام ها و مسئولان ایرانی حقوق مربوط به محاکمه عادلانه را بیش از پیش نقض کرده و بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر، از جمله بزهکاران نوجوان را با نقض شنیع قوانین بین المللی اعدام کرده اند.
«عفو بین الملل» در نامه ای که به شورای حقوق بشر سازمان ملل، در آستانه برگزاری نشست آتی آن، ارسال کرده نتیجه گرفته است که دولت ایران به لحاظ وضع حقوق بشر «در جمیع جهات قصور ورزیده» است.
«عفو بین الملل» از مقام ها و مسئولان این کشور خواسته است تا محدودیت های وضع شده بر حق آزادی بیان، حق ایجاد تشکل و حق تجمع مسالمت آمیز را لغو کنند، به اعمال تبعیض علیه زنان و اقلیت ها خاتمه دهند، صدور احکام اعدام را بلافاصله به حال تعلیق درآورند و به اعمال شکنجه و سایر بدرفتاری ها، محاکمات ناعادلانه، و جنایات مستمر علیه بشریت پایان دهند.
در آخرین نشست بررسی کارنامه ی حقوق بشر ایران، دولت این کشور ۱۳۰ مورد از ۲۹۱ راهکار پیشنهادی از جانب سایر کشورها را پذیرفته بود. با این حال، تحقیقات «عفو بین الملل» نشان می دهد که مقام ها و مسئولان ایرانی در عمل کردن به اکثر وعده های خود قصور ورزیده اند.
در نشست پیشین «بررسی جهانی ادواری»، دولت ایران تلاش برای حمایت از مدافعان حقوق بشر، متوقف کردن آزار و ارعاب آنان، و آزاد کردن افرادی را که به دلیل استفاده ی مسالمت آمیز از حقوق خود برای برخورداری از آزادی بیان و آزادی تشکل و تجمع به زندان افتاده بودند رد کرده بود.
به گفته ی فیلیپ لوتر، «مقام ها و مسئولان ایران، به جای عمل به وعده خود برای تقویت همکاری با جامعه ی مدنی و سازمان های حقوق بشری، حقوق بشر را بیش از پیش تضعیف کرده و سرکوب ناراضیان را تشدید کرده اند».
روزنامه نگاران، هنرمندان و مدافعان حقوق بشر، از جمله افرادی هستند که ناعادلانه به زندان افتاده اند؛ مدافعان حقوق بشری که زندانی شده اند شامل وکلا، مدافعان حقوق زنان، فعالان حقوق اقلیت ها، فعالان حقوق کارگران، فعالان محیط زیست و همچنین کسانی است که به دنبال کشف حقیقت، اجرای عدالت و دریافت غرامت در مورد قتل عام زندانیان در سال ۱۳۶۷ بوده اند.
برخی از این زندانیان به دوره های حبس بسیار طولانی و تکان دهنده ای محکوم شده اند که در برخی موارد بالغ بر چندین دهه می شود.
امیرسالار داوودی، وکیل حقوق بشری، به دلیل فعالیت های حقوق بشری اش، به ۲۹ سال و سه ماه حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شده است که ۱۵ سالِ آن را باید تحمل کند. نسرین ستوده، وکیل و مدافع حقوق زنان، به دلیل مبارزات مسالمت آمیزش، به ۳۸ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است که ۱۷ سالِ آن را باید تحمل کند.
مقام ها و مسئولان ایرانی، علاوه بر ادامه دادن به تبعیض علیه زنان و دختران، هم در سطح قوانین و هم در سطوح عملی، از تصویب قانونی «معاهده سازمان ملل در زمینه رفع تمام اشکال تبعیض علیه زنان» سر باز زده و از جرم انگاری خشونت های جنسیتی، از جمله تجاوز به همسر، خشونت خانگی و ازدواج زودهنگام و اجباری خودداری کرده اند.
مدافعان حقوق زنان، از جمله افرادی که علیه قوانین تبعیض آمیز و تحقیرآمیزِ حجاب اجباری کمپین کرده اند، با دستگیری خودسرانه، بازداشت، شکنجه و سایر بدرفتاری ها، محاکمات ناعادلانه و احکام حبس طولانی مدت مواجه شده اند. چنین افرادی به علاوه، به دلیل سرپیچی از آن قوانین، مورد آزار و اذیت گروه های فشار طرفدار حکومت قرار گرفته اند.
علاوه بر این، ایران همچنان به محروم کردن متهمان از محاکمه عادلانه، از جمله از طریق محروم کردن آنان از دسترسی به وکیل در طول مراحل بازجویی و برگزاری دادگاه و محکوم کردن اشخاص بر پایه «اعترافات» اخذ شده از طریق شکنجه و سایر بدرفتاری ها ادامه می دهد.
مقام ها و مسئولان ایرانی کارنامه دهشتباری در زمینه بی اعتنایی به حق سلامت زندانیان و محروم سازی عامدانه زندانیان عقیدتی از دسترسی به مراقبت های پزشکی، اغلب به عنوان برخورد تنبیهی دارند که از مصادیق شکنجه و سایر بدرفتاری ها است. آرش صادقی، مدافع حقوق بشر، با محروم شدن از درمان سرطان، همچنان زیر شکنجه قرار دارد.
در همین حال، در فاصله ی برگزاری نشست سال ۲۰۱۴ تا به حال، دو هزار و ۵۰۰ نفر در جریان موج بی وقفه اعدام ها جان باخته اند که دست کم ۱۹ نفر از آنان در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال داشته اند و اعدامشان به منزله نقض شنیع قوانین بین المللی است.
به علاوه، مقام ها و مسئولان ایرانی با تلاش های سازمان یافته برای مخفی نگه داشتن سرنوشت و محل دفن چندین هزار زندانی سیاسی مخالف حکومت که در مرداد تا شهریور ۱۳۶۷ قهرا ناپدید شده و به صورت محرمانه و فراقضایی اعدام شدند، به ارتکاب ناپدیدسازی قهری که جنایت علیه بشریت محسوب می شود ادامه داده اند.
فیلیپ لوتر می گوید: «مقام ها و مسئولان ایرانی باید برای بهبود بخشیدن به وضعیت وخیم و فاجعه بار کارنامه حقوق بشریشان تلاش کنند».
به گفته ی او، «این تلاش به معنی آزاد کردن زندان عقیدتی، پایان دادن به آزار و تعقیب کیفری مدافعان حقوق بشر، تضمین حق برخورداری از محاکمه عادلانه برای متهمان و خاتمه دادن به بهره برداری زننده از حکم اعدام، از طریق تعلیق فوری صدور این احکام در راستای فسخ کامل آن در آینده است».
«این تلاش به علاوه به معنی افشای فوری حقایق مربوط به سرنوشت قربانیان کشتارها در سال ۱۳۶۷ ،متوقف کردن روند تخریب گورهای جمعی که حاوی اجساد قربانیان کشتارها بوده و محاکمه افرادی است که مظنون به دست داشتن در این جنایات علیه بشریت هستند».

۱۳۹۸ مهر ۱۹, جمعه

قطع پای یک کشاورز بر اثر انفجار مین در پاوه



خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه انفجار مین بر جای مانده از جنگ ایران و عراق در منطقه مرزی نوسود از توابع شهرستان پاوه موجب قطع پای یک کشاورز از ناحیه مچ شد. این جوان که در باغ شخصی پدرش مشغول برداشت انار بود در حین جابه‌جایی انار، مین منفجر شده و مچ پای چپ وی قطع می‌شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، روز سه شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۸، یک باغدار جوان به نام «اشکان فتاحی»، اهل روستای شوشمی در منطقه سوفی‌جانه شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه، بر اثر انفجار مین ضد نفر (گوجه‌ای) بر جای مانده از جنگ ایران و عراق به‌شدت آسیب دید.
در این گزارش به نقل از شاهدان عینی آمده است: “این جوان که در باغ شخصی پدرش مشغول برداشت انار بود در حین جابه‌جایی انار مین منفجر شده و مچ پای چپ وی قطع می‌شود”.
این کشاورز بدلیل جراحات وارده از بیمارستان قدس پاوه برای مداوا به مراکز درمانی شهر کرمانشاه منتقل شده است.
لازم به ذکر است مین‌های برجای‌ مانده از دوران جنگ همه ساله موجب مرگ و مصدومیت تعدادی از هموطنان در مناطق مرزی می‌شود.
در حدود ۴۲۰۰۰ کیلومتر مربع از اراضی ایران آلوده به مین های به جا مانده و عمل نکرده جنگ ایران و عراق است.
دولت ایران نیز همچنان به تولید و کاشت مین های ضد نفر ادامه می‌دهد و برخلاف مقاوله نامه های بین‌المللی، معتقد است استفاده از این مین‌ها تنها راه مؤثر برای تأمین امنیت مرزهای طولانی این کشور است.
بر همین اساس بخش‌هایی از مرزهای ایران با افغانستان، پاکستان و عراق مین‌گذاری شده است؛ در جریان درگیری‌های دهه ۱۳۶۰ در کردستان هم بسیاری از اراضی این منطقه مین‌گذاری شدند

۱۳۹۸ مهر ۱۸, پنجشنبه

آمار خودکشی در ایلام توسط مسئولان اعلام نمی شود؛ خودکشی با قرص و سم جایگزین خودسوزی در ایلام



خبرگزاری هرانا – سالار کسرایی، عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی، پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در همایش «زن در گستره فرهنگ و تمدن عیلام تا ایلام » با اشاره به اینکه خودکشی با قرص و سم جایگزین خودسوزی بین زنان ایلامی شده گفت “متاسفانه آمار خودکشی در ایلام از سوی مسئولان مربوط اعلام نمی‌شود و این مشکلی است که در طول انجام تحقیقاتم درباره خودکشی مردم ایلام با آن مواجهیم و هرچه سعی کردم نتوانستم از طریق دانشگاه علوم پزشکی و پزشکی قانونی استان آماری دریافت کنم. وی همچنین با اشاره به اینکه پزشکی قانونی پس از انتشار آمار خودکشی در سال ۹۶، این آمار را بلافاصله از سایت خود حذف کرده است گفت “طبق این آمار ۴ هزار و ۶۲۷ نفر در سال ۹۶ خودکشی کرده بودند. ۳ هزارنفر از آمار اعلامی زن بوده و البته آمار فراتر از این بوده است”.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایلنا، همایش « زن در گستره فرهنگ و تمدن عیلام تا ایلام » در استان ایلام برگزار شد.
سالار کسرایی، عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی، پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می گوید: “متاسفانه آمار خودکشی در ایلام از سوی مسئولان مربوط اعلام نمی‌شود و این مشکلی است که در طول انجام تحقیقاتم درباره خودکشی مردم ایلام با آن مواجهیم و هرچه سعی کردم نتوانستم از طریق دانشگاه علوم پزشکی و پزشکی قانونی استان آماری دریافت کنم.”
سالار کسرایی گفت: “استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و لرستان به ترتیب از آمار بالای خودکشی در سطح کشور برخوردارند. این استان‌ها وجه اشتراک‌های زیادی به لحاظ فرهنگی ، اجتماعی، تاریخی و اقتصادی دارند.”
وی اضافه کرد: “در سال ۹۵ براساس آمار اعلامی استان ایلام با رقم ۴۲ برابری در سطح کشور بالاترین آمار خودکشی را به خود اختصاص داد.”
او با اشاره به اینکه خودکشی با قرص و سم جایگزین خودسوزی بین زنان ایلامی شده ،گفت: “بیشترین آمارهای خودکشی منجر به مرگ در شهرستان های ملکشاهی و مهران است.”
وی ادامه داد :” وضعیت غیرقابل تحمل بودن برای افرادی که اقدام به خودکشی می کنند را باید بیشتر کارشناسان جامعه شناسی و روانشناسی مورد بررسی قرار دهند که فرد در چه شرایطی قرار می گیرد که برای رهایی از آن شرایط اقدام به خودکشی می کند.”
 او در این باره افزود: “در بررسی پرونده‌های پزشکی، خودکشی ۸۴ درصد از مردم ایلام به روش های مواد شیمیایی از جمله قرص، دارو، مواد های شوینده، الکل و … که تقریبا میزان خودسوزی در بین افراد این استان پایین آمده ولی متاسفانه کسانی که خودسوزی می کنند بیشتر از افرادی که با موارد دیگر خودکشی می کنند آسیب می بینند و ۴۳ درصد از مرگ ها براثر خودسوزی اعلام شده است.”
وی گفت: “هرچند تحقیقات آماری و میدانی زیادی از خودکشی زنان ایلامی توسط کارشناسان حوزه های مختلف علمی انجام شده ولی متاسفانه موضوع علت اقدام این افراد به خودکشی که گاهی موفق و ناموفق بوده مورد بررسی های بیشتری قرار نگرفته است. امیدوارم جامعه شناسان و روانشاسان با تحقیقات بیشتر در این زمینه و همچنین برطرف شدن آسیب ها و مشکلات این زنان از این مشکل هرچه سریعتر جلوگیری کنند.”
کسرایی گفت: “آمار خودکشی موفق و ناموفق در استان ایلام بیشتر در بین افراد بی سواد بوده و آمار خودکشی منجر به مرگ در بین افراد بیکار و زنان خانه دار آمار بیشتری وجود دارد.”
وی در ادامه به نحوه خودکشی مردم در استان ایلام اشاره کرد و افزود: “هم اکنون خودکشی توسط مردم این استان با قرص و سم جایگزین خوسوزی شده است. در یک دهه اخیر حدودا ۵۴ درصد زنان و ۴۶ درصد مردان در استان ایلام خودکشی کرده‌اند و در بین اقدام کننده‌های خودکشی ۹۱ درصد آمار خودکش های ناموفق اعلام شده است. در ایلام فقط ۶ درصد خودکشی منجر به مرگ شده که این‌قدر آمار بالا است اگر ۵۰ درصد از این افراد اقدام به خودکشی بمیرند تصور کنید چه فاجعه‌ای رخ خواهد داد.”
وی گفت: “کمترین آمار خودکشی در استان ایلام  بین کشاورزان و بیشترین آمار در بین افراد بیکار رخ می‌دهد که انگیزه ۴۹ درصد افراد اقدام به خودکشی در پرونده آنها ثبت نشده است. شاید خودکشی مردم ایلام اصلا برای مسئولان در حوزه علوم پزشکی اهمیت ثبت شدن ندارد و جای سئوال است که چرا مراکز درمانی هنگامی که فردی که اقدام به خودکشی کرده به بیمارستان منتقل می شود از خود وی یا همراهانش انگیزه خودکشی اش ثبت نمی‌شود که بعدا توسط گروه های کارشناسی جامعه مورد بررسی قرار گیرد تا شاید راه حلی برای جلوگیری از این مشکل در استان ایلام بیابند.”
کسرایی گفت: “بیشترین آمار خودکشی‌های موفق در بین مردم استان ایلام در سالهای ۸۷ و ۸۸ بوده که بازهم آمار زنان بالاتر از مردان اعلام شده که این آمار نشان دهنده آسیب پذیری زنان در جامعه ایلام است. بیشتری خودکشی‌های موفق در شهرستان‌های ملکشاهی و مهران و کمترین خودکشی‌ها در  دهلران و مهران اتفاق می افتد. طبق آمار خودکشی های ناموفق نیز بیشتر در ایوان و دره شهر از توابع استان ایلام رخ می دهد.”
وی افزود: “تا چند سال پیش آمار خودکشی در ایران در بین افراد مسن و به خصوص مردان اتفاق می افتاد ولی در ۲ دهه اخیر آمار خودکشی در ایران دچار تغییراتی شده که طبق آمار از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۸۴ تقریبا به ۴ برابر افزایش یافته و همچنین در بین زنان نیز این آمار ۲ برابر افزایش یافته است.”
او ادامه داد: “پزشکی قانونی آماری خودکشی در سال ۹۶  را اعلام کرد که البته بلافاصله این آمار از روی سایت توسط این سازمان برداشته شد و ما توانستیم آمار اعلام شده را از جاهای دیگر کپی برداری کنیم که طبق این آمار ۴ هزار و ۶۲۷ نفر در سال ۹۶ خودکشی کرده بودند که ۳ هزارنفر از آمار اعلامی زن بوده که البته آمار فراتر از این بوده است.

۱۳۹۸ مهر ۱۷, چهارشنبه

کودک همسری؛ دختر ۱۳ ساله خوزستانی در خطر ازدواج زودهنگام



خبرگزاری هرانا – دختر ۱۳ ساله، اهل یکی از روستاهای آبادان به اجبار پدر، در خطر ازواج در کودکی قرار دارد. وی با مراجعه به یکی از مراکز روستایی در خصوص مشاوره عقد گفته است که نمی خواهد ازدواج کند و پدرش به زور او را مجبور کرده تا با فرزند شیخ ازدواج کند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از رکنا، در پی مراجعه یک دختر ۱۳ساله از روستاهای اطراف آبادان به همراه یکی از بستگانش به یکی از مراکز روستایی درخصوص مشاوره عقد، این دختر نوجوان اشک کارمندان این مرکز را در آورد.

۱۳۹۸ مهر ۱۶, سه‌شنبه

ممانعت از تحویل جسد به دلیل ناتوانی خانواده از پرداخت صورتحساب



خبرگزاری هرانا – پیکر دختری که روز گذشته در شهرستان مراغه خودکشی کرده بود به دلیل ناتوانی خانواده در پرداخت هزینه در سردخانه گرو گرفته شده است. مسئولان نیروی انتظامی از تحویل جسد به خانواده وی ممانعت به عمل می‌ آورند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مسئولان نیروی انتظامی مراغه از تحویل جسد دختری که روز گذشته خودکشی کرده است ممانعت به عمل می‌آورند.

مسئولان سردخانه بیمارستان مراغه از خانواده خانم عیدی مبلغ ۲ میلیون تومان برای تحویل جسد درخواست کرده‌اند که به دلیل عدم توانایی این خانواده در پرداخت مبلغ مورد نظر، مسئولان نیروی انتظامی از تحویل جسد خودداری کرده اند.

لیلا عیدی متولد ۱۳۶۷، پس از آنکه مدتی به بیماری افسردگی مبتلا بود در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۹۸ با خوردن قرص برنج اقدام به خودکشی کرده و جان خود را از دست داد.
به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند، وی در پی خودکشی یکی از دوستانش که سال گذشته رخ داده بود به افسردگی دچار شده بود.

۱۳۹۸ مهر ۱۵, دوشنبه

پرونده تنبیه بدنی یک دانش‌آموز در شهرستان کارون به دادگستری ارجاع شد

خبرگزاری هرانا – روز گذشته کاظم باقلائی، رئیس اداره آموزش وپرورش شهرستان کارون، از ارجاع پرونده تنبیه بدنی یک دانش‌آموز توسط معلمش به دادگستری شهرستان کارون واقع در استان خوزستان خبر داد. در روزهای اخیر تصاویر بدن کبود و زخمی کودکی در فضای مجازی منتشر شده بود که گفته می شود در تاریخ ۱۲ آبان ماه توسط معلم خود مورد تنبیه بدنی قرار گرفته است. مطابق ماده ۷۷ آیین نامه انضباطی مدارس، اعمال هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایرنا، پرونده معلمی که دانش‌آموز خود را مورد تنبیه بدنی قرار داده بود به دادگستری شهرستان کارون ارجاع داده شد.
براساس این گزارش، کاظم باقلائی اظهار داشت: “معلمی که گفته می‌شود در روز یکشنبه ۱۲ آبان‌ماه این دانش آموز را مورد تنبیه بدنی قرار داده به دادگستری معرفی شده است”.
وی افزود: “معلم بعد از این اتفاق به اداره آموزش وپرورش احضار شد ولی انجام چنین اقدامی یعنی تنبیه بدنی دانش‌آموز را منکر شد”.
رئیس اداره آموزش و پرورش کارون ادامه داد: “تحقیقات لازم با جدیت و برای رسیدگی هرچه سریعتر به این پرونده از روز اول آغاز شده و همچنان ادامه دارد”.
باقلائی پیش از این در اطلاعیه ای اعلام کرده بود: “این اداره به محض اطلاع از موضوع، پرونده معلم متخلف را به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع داده و خارج از نوبت در حال رسیدگی است”.
تصاویری از کبودی بدن یک دانش آموز از شهرستان کارون در فضای مجازی منتشر شده که دلیل آن تنبیه بدنی معلم عنوان شده است. انتشار این تصاویر واکنش مردم و کاربران فضای مجازی را در پی داشته است.

لازم به ذکر است که مطابق ماده ۷۷ آیین نامه انضباطی مدارس، اعمال هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است.




۱۳۹۸ مهر ۱۴, یکشنبه

اسماعیل بخشی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد



خبرگزاری هرانا – اسماعیل بخشی، فعال کارگری و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه ساعتی پیش با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷ بازداشت و شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۸ آبان ماه ۹۸، اسماعیل بخشی، فعال کارگری و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

فرزانه زیلابی وکیل مدافع اسماعیل بخشی، مبلغ وثیقه تعیین شده برای وی را ۷۵۰ میلیون تومان عنوان کرده است.

خانم زیلابی امروز به خبرگزاری ایلنا گفته بود “با توجه به نیابت داده شده به دادسرای دزفول و به دلیل تعللی که دادسرای دزفول در ارسال نامه مربوط به تودیع وثیقه به شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران داشتند، آزادی بخشی با تاخیر مواجه شد اما امروز نامه به زندان واصل شد و شرایط آزادی ایشان در بعدازظهر امروز فراهم است و دیگر نباید مانعی برای آزادی ایشان وجود داشته باشد”.
روز شنبه ۴ آبان ماه ۹۸، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فرد، چهار تن از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان های قرچک ورامین و اوین آزاد شده بودند.
آزادی سپیده قلیان با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان قرچک ورامین، امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز اله یاری هرکدام با تودیع قرار وثیقه ۸۵۰ میلیون تومانی و امیر امیرقلی با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین صورت گرفته بود.

با احتساب آزادی این شهروندان تا لحظه تنظیم این گزارش یک متهم دیگر این پرونده به نام عسل محمدی کماکان در بازداشت بوده و با وجود وعده مسئولین از آزادی وی جلوگیری شده است.

لازم به یادآوری است اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است.
گفتنی است در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...