۱۳۹۸ شهریور ۹, شنبه

زخمی شدن یک شهروند در اثر تیراندازی نیروهای انتظامی در سنندج/ ویدئو



خبرگزاری هرانا – روز گذشته یک شهروند در سنندج در پی تیراندازی مستقیم مامورین نیروی انتظامی زخمی شد. مامورین پس از تیراندازی و زخمی شدن این شهروند اقدام به ضرب و شتم او کردند. وی نهایتا به بیمارستان منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۷ شهریورماه ۹۸، یک شهروند در پی تیراندازی مستقیم مامورین نیروی انتظامی در سنندج از ناحیه دو پا زخمی شد.

هویت این شهروند “نیما اهون، ۲۴ ساله و اهل سنندج” توسط هرانا احراز شده است.

به گفته یک منبع مطلع “نیما اهون، راننده وانت بوده و بار تاناکورا به همراه داشته است. پس از تیراندازی مستقیم مامورین در وسط شهر سنندج از ناحیه دو پا زخمی شده و پس از آن نیز توسط مامورین با اسلحه از ناحیه دهان ضرب و شتم و زخمی شد. وی نهایتا به بیمارستان کوثر سنندج منتقل شد”.
نیما اهون، پس از فوت پدر خود سرپرست خانواده خود بوده است.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

نمایشگر ویدیو

۱۳۹۸ شهریور ۸, جمعه

مرگ یک زندانی در زندان ارومیه در سایه عدم رسیدگی پزشکی


خبرگزاری هرانا – شب گذشته یک زندانی در زندان ارومیه در پی سهل انگاری مسئولان زندان و عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد. این زندانی ۶۵ ساله که به اتهامات مرتبط با “مواد مخدر” در زندان بود پیشتر عمل جراحی قلب انجام داده و طبق نظر پزشکی قانونی توان تحمل حبس را نداشته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب چهارشنبه ۲۸ شهریورماه ۹۸، یک زندانی در زندان ارومیه به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.

هویت این زندانی “داریوش کنگرلو، ۶۵ ساله، از بند ۳-۴ عمومی زندان ارومیه و با اتهامات مرتبط با مواد مخدر” توسط هرانا احراز شده است.

به گفته یک منبع مطلع، آقای کنگرلو پیشتر عمل جراحی قلب انجام داده بود و طبق نظر پزشک قانونی وی توان تحمل حبس را نداشته است، شب گذشته به دلیل ایست قلبی و پیش از رسیدن به بهداری زندان جان خود را از دست داده است.
موارد فوت زندانیان به دلایل مشابه، مساله جدیدی نیست و پیش از این نیز بارها اتفاق افتاده است، اما مسئولین بازرسی سازمان زندان ها در این رابطه هیچ اقدامی نکرده اند.

۱۳۹۸ شهریور ۷, پنجشنبه

انتقال چهار شهروند بازداشتی از مریوان به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج



خبرگزاری هرانا – چهار شهروند بازداشت شده در مریوان از اداره‌ی اطلاعات این شهر به بازداشتگاه اطلاعات سنندج منتقل شدند. این افراد در اواخر مرداد و اوایل شهریور سال جاری به صورت جداگانه به اتهام “همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام” بازداشت شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، طی روزهای گذشته چهار شهروند از اهالی روستای نی از توابع شهرستان مریوان به نام های “آرام نیک پی”، “عبدالله بشتام”، ”کارو کاوە“ و “سینا جاست“ جهت ادامه‌ی بازجوییها از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات مریوان به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در سنندج منتقل شده‌اند.
”کارو کاوە“ ۲۴ ساله فرزند عبداللە روز سەشنبە ۵ شهریور ۹۸ و ”سینا جاست“ ۲۰ ساله فرزند سالار روز دوشنبه ۴ شهریور توسط نیروهای امنیتی در شهرستان مریوان بازداشت شدند.
پیش از آن روز یکشنبه ۲۷ مردادماه هم دو شهروند دیگر در این روستا به نامهای “آرام نیک پی” ٢۵ ساله فرزند عزیز و “عبدالله بشتام” ٢٣ ساله فرزند رمضان بدون ارائه‌ی مجوز قضایی، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده‌ بودند.
آرام نیک پی یک بار دیگر هم روز پنجشنبه ۹ آذر ۹۶ با اتهاماتی مرتبط با احزاب کرد مخالف نظام بازداشت و با پایان مراحل بازجویی موقتا آزاد شده بود.
اتهام مطروحه علیه این افراد هنگام بازداشت “همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام” عنوان شده است. با این حال اطلاع دقیقی در رابطه با مصادیق اتهام مذکور به دست نیامده است.

۱۳۹۸ شهریور ۶, چهارشنبه

کشته و زخمی شدن دو شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی در هرمزگان



خبرگزاری هرانا – روز گذشته در پی تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی به سمت چند قایق در بند کلاهی واقع در استان هرمزگان، دو شهروند کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز شنبه ۲۳ شهریورماه ۱۳۹۸، ماموران دریابانی بندر کلاهی به طرف قایق صیادها تیراندازی کردند و در نتیجه آن دو شهروند کشته و زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، “عباس کاوسیان” فرزند علی بر اثر اصابت گلوله اسلحه دوشکا کشته و ”دانش ملاحی” زخمی شد.
وضعیت جسمانی دانش ملاحی نامناسب گزارش شده و در حال حاضر در بخش فوریت های پزشکی بیمارستان بندرعباس تحت مراقبت های پزشکی است.
در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است که “فردی از پشت اسلحه دوشکا به سمت قایق صیادها تیراندازی کرده است”.
گفته می شود که این افراد به ظن حمل سوخت قاچاق هدف تیراندازی قرار گرفته اند.
سالانه ده ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به جایی سوخت مشغول اند که حکومت ایران آن را قاچاق می نامد.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

۱۳۹۸ شهریور ۵, سه‌شنبه

صدور حکم اعدام و حبس برای دو شهروند در زاهدان


خبرگزاری هرانا – دادستان عمومی و انقلاب زاهدان روز جاری از محکومیت دو متهم به اعدام و ۱۰ سال حبس در دادگاه انقلاب این شهر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، دو متهم در زاهدان توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام و ۱۰ سال حبس محکوم شدند.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان هویت این شهروندان را «امین.ب» و «عبدالحکیم.ک» عنوان کرد و گفت: این دو نفر به اتهام “محاربه” و “عضویت و همکاری با گروهک‌های تروریستی” از سوی دادگاه انقلاب زاهدان به ۱۰ سال حبس و اعدام محکوم شده‌اند اما این حکم غیرقطعی است”.
علی موحدی راد مدعی شد: این ۲ متهم نیز همانند سایر افراد می‌توانند نسبت به حکم صادر شده اعتراض کنند که وکیل یک نفر از آنها نیز اعتراض خود را اعلام کرده و متهم دوم نیز بیش از ۲ هفته دیگر مهلت دارد تا نسبت به حکم تقاضای بازبینی بدهد که پس از آن به منظور بررسی دقیق‌تر پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود.
وی همچنین گفت: این پرونده پس از ارسال، به صورت دقیق‌تر در دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر نیاز به تغییر داشت این کار انجام خواهد شد اما اگر حکم صادره در دادگاه انقلاب زاهدان به تایید دیوان عالی هم برسد طبیعتا لازم الاجراست.
لازم به ذکر است در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸، حکم اعدام و ۱۰ سال حبس تعزیری امان الله بلوچی، روحانی اهل سنت محبوس در زندان زهدان به وی ابلاغ شده بود.
مولوی امان الله بلوچی مدرس یکی از مکتب‌های حوزه علمیه کوه ون سرباز همزمان با عبدالرحیم (عبدالکریم) کوهی مدرس علوم دینی منطقه سرباز در تاریخ ۲۸ آبان ۱۳۹۴ توسط ماموران امنیتی بازداشت و با اتهامات امنیتی مواجه شدند.
مولوی امان الله بلوچی و عبدالرحیم (عبدالکریم) کوهی قرار بود در فروردین‌ماه با تودیع قرار وثیقه از زندان زاهدان آزاد شوند، اما آزادی آنها به دلیل افزایش میزان قرار وثیقه و عدم توانایی شان از تامین آن با مانع روبرو شده بود.
این دو زندانی که پیشتر جهت تشکیل پرونده و طرح اتهامات جدید به اداره اطلاعات منتقل شده بودند در تاریخ ۲۶ اردیبهشت‌ماه از بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان به زندان این شهر بازگردانده شدند

۱۳۹۸ شهریور ۴, دوشنبه

سنندج؛ بازداشت یک شهروند همزمان با محکومیت یک تن دیگر به حبس


خبرگزاری هرانا – افشار فتحی از اهالی بخش سیروان شهرستان سنندج توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی در اسفند ماه سال گذشته بازداشت و در تاریخ ۷ فروردین ماه با قرار وثیقه آزاد شده بود. همزمان یک شهروند به نام شهرام امجدیان در همین شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، طی روزهای اخیر، افشار فتحی از اهالی روستای تنگیسر توسط شعبه‌ اول دادگاه انقلاب سنندج به ۶ سال حبس محکوم شد.
در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “جلسه دادگاه به ریاست قاضی سعیدی برگزار شد و آقای فتحی از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف نظام” به ۵ سال حبس و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد”.
این شهروند پیشتر در تاریخ ۲۰ اسفند ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ۷ فروردین ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی موقتا از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج آزاد شده بود.
همچنین بر اساس این گزارش، یک شهروند دیگر از اهالی سنندج به نام شهرام امجدیان در تاریخ ۲۴ مرداد ۹۸ به اتهام “تبلیغ به نفع یکی از احزاب کرد از طریق فعالیت در تلگرام” بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است.

۱۳۹۸ شهریور ۳, یکشنبه

آزار و اذیت جنسی یک کودک ۸ ساله توسط دو مرد در تهران

خبرگزاری هرانا – دو متهم به آزار جنسی یک کودک در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند. این افراد متهم هستند که در چهارشنبه سوری سال ۹۶ به بهانه فروش ترقه یک پسر بچه ۸ ساله را مورد آزار و اذیت جنسی قرار دادند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا،‌ دیروز سه شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ دو متهم به آزار جنسی کودک ۸ ساله توسط شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران، محاکمه شدند.
بر اساس این گزارش چهارشنبه سوری سال ۹۶ یک مرد به نام “سعید” به بهانه فروش ترقه یک پسر بچه ۸ ساله را به انبار خود برده و همراه یک مرد دیگر به نام “ناصر” او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار دادند.
پس از شکایت خانواده این کودک و با اطلاعاتی که کودک به پلیس داد ماموران موفق به بازداشت ناصر در حوالی میدان گمرک شدند.
متهم پس از اعتراف نسبت به مخفیگاه همدستش اظهار بی اطلاعی کرد.
در ادامه این گزارش آمده است تلاش پلیس تهران برای ردیابی سعید چند ماه ادامه داشت تا این که روشن شد وی مدتی قبل به اتهام قتل در اردبیل بازداشت شده است در نهایت دستور انتقال متهم از اردبیل به تهران جهت محاکمه صادر شد.
بنابر این گزارش، جلسه دادگاه برگزار و در پایان قضات وارد شور شدند تا رای صادر کنند.

لازم به یادآوری است که در بهمن ماه ۹۷، حبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفته بود که طی سال گذشته حدود یک میلیون تماس با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ از سوی مردم گرفته شده که از این میان حدود ۱۱ هزار تماس در ارتباط با کودک آزادی بوده است

۱۳۹۸ شهریور ۲, شنبه

کمال حسن رمضان به زندان ارومیه بازگردانده شد

خبرگزاری هرانا – کمال حسن رمضان، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، روز جاری به زندان ارومیه بازگردانده شد. وی هفته گذشته به مکانی نامعلوم منتقل شده بود. گفته می شود که در این مدت مورد ضرب و شتم و بدرفتاری قرار گرفته است. انتقال آقای حسن رمضان به دلیل اعتراض هفته گذشته زندانیان سیاسی این زندان در واکنش به بازرسی خارج از عرف، توقیف و تخریب وسایل شخصی زندانیان بند سیاسی بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۳ شهریورماه ۱۳۹۸، کمال حسن رمضان پس از یک هفته به زندان ارومیه بازگردانده شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “آقای حسن رمضان امروز در حالی که به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود به زندان ارومیه بازگردانده شد. مشخص نیست وی در این مدت تحت بازداشت کدام نهاد امنیتی بوده است، اما در دوران بازداشت به وی گفته اند که دلیل انتقالش اعتراضات هفته گذشته زندانیان بند سیاسی زندان ارومیه بوده است؛ چرا که از نظر آنها عامل اعتراضات و تحریک زندانیان، او بوده است”.

روز شنبه ۱۶ شهریورماه ۱۳۹۸، کمال حسن رمضان از زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

لازم به یادآوری است که روز جمعه ۱۵ شهریورماه ده ها تن از ماموران زندان با ورود به بند سیاسی زندان ارومیه، زندانیان ساکن این بند را پس از بازرسی بدنی به هواخوری منتقل کرده و علاوه بر بازرسی کامل بند در یک اقدام خارج از عرف، اقدام به تخریب و ضبط لوازم زندانیان کرده و مواد غذایی، شوینده، کتابها و بسیاری اقلام دیگر که با هزینه شخصی خود زندانیان تهیه شده بود و همچنین کتاب قرآن برخی زندانیان را روی زمین ریخته و تخریب کردند.  زندانیان در پی این اقدام از بازگشتن به بند خودداری کرده و نسبت به بازرسی های نامتعارف و تخریب و توقیف لوازم شخصی اعتراض کردند.

کمال حسن رمضان پیشتر نیز در تاریخ ۱۸ خردادماه از بند سیاسی زندان ارومیه به بازداشتگاه اطلاعات ارومیه منتقل و یک هفته بعد به زندان بازگردانده شده بود. پیش از آن هم در تاریخ ۲۲ مردادماه ۹۷، به بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه منتقل و به خاطر فعالیت در داخل زندان مورد بازجویی قرار گرفته بود. این زندانی سیاسی نهایتاً پس از ۱۲ روز به بند ۱۲ زندان ارومیه بازگردانده شده بود.
وی همچنین در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته به همراه سه زندانی سیاسی دیگر جهت تشکیل پرونده و تفهیم اتهام‌های جدید به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی ارومیه منتقل شده بود. این پرونده با دخالت نهادهای امنیتی به خاطر مشارکت این زندانیان در اعتصابات زندان تشکیل شده بود.
کمال حسن رمضان، ۳۳ ساله از اهالی شهر سریکانی از مناطق کردستان سوریه نیز پیشتر در تیرماه سال ۱۳۹۳ در نزدیکی شهر ارومیه توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل شده بود و چهار ماه در بازداشتگاه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به اتهام محاربه مورد بازجویی قرار گرفت.
بعدها ماموران امنیتی وی را به شعبه یک بازپرسی دادگاه انقلاب ارومیه منتقل کرده و بعد از تفهیم اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از گروه های مخالف نظام» به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
وی چندین بار برای همکاری و گرفتن اعترافات تلویزیونی تحت فشار و شکنجه قرار گرفت و روز شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ در شعبه‌ی دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست «قاضی شیخلو» به ۱۰ سال و یک روز حبس محکوم شد.

با وجود صدور حکم، مجددا در سال ۱۳۹۵ در خصوص قتل یکی از اعضای بومی سپاه ارومیه که ده سال پیش صورت گرفته و این زندانی، آن زمان در خاک ایران نبوده است، مورد بازجویی قرار گرفت و نهایتا روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ به صورت غیابی از سوی شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب این شهرستان به اعدام محکوم شد

۱۳۹۸ شهریور ۱, جمعه

گزارشی از وضعیت ۴ شهروند بازداشتی در زندان ارومیه


خبرگزاری هرانا – چهار شهروند اهل ارومیه به نام‌های فرهاد نوری، صفر نوری، پرویز نوری و علی عزیزی اواخر مردادماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز گذشته به زندان این شهر منتقل شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۳۹۸، چهار شهروند بازداشتی پس از ۲۷ روز بازداشت در بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در ارومیه به زندان این شهر منتقل شدند.

هویت این شهروندان “فرهاد نوری، صفر نوری، پرویز نوری و علی عزیزی” توسط هرانا احراز شده است.

گفتنی است که این شهروندان پس از ۲۷ روز بازداشت و بازجویی در بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی نهایتاً روز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۳۹۸ به بند ۳-۴ زندان ارومیه منتقل شده و در حال حاضر در این بند بسر می برند.

اتهام مطروحه علیه افراد مذکور در مراحل بازجویی “همکاری با یکی از سازمان های مخالف نظام” عنوان شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، نهاد از بازداشت کننده این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

۱۳۹۸ مرداد ۳۱, پنجشنبه

تداوم بازداشت و فشارهای امنیتی-قضایی بر هفت فعال حقوق زنان



خبرگزاری هرانا – مریم محمدی و اسرین درکاله، دو تن از فعالین حقوق زنان کماکان در بازداشت و در بند زنان زندان اوین به سر می برند. مریم محمدی در تاریخ ۱۷ تیرماه و اسرین درکاله در تاریخ ۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و اواسط مردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده اند. دو تن دیگر از فعالین این حوزه به نام های اکرم نصیریان و  ناهید شقاقی نیز در اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به ترتیب در تاریخ ۱ تیرماه و ۵ خردادماه با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین آزاد شدند. علاوه بر این افراد سه تن دیگر از این فعالین نیز به نام های محبوبه فرحزادی، مریم خرمی و پروین نخستین به مراجع امنیتی و قضایی احضار شده و تحت بازجویی های چند ساعته قرار گرفته اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فشارهای امنیتی و قضایی بر ۷ تن از فعالین حقوق زنان، اعضا و همکاران انجمن ندای زنان ایران همچنان ادامه دارد.

پرونده مریم محمدی، فعال حقوق زنان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران که بیش از ۲ ماه گذشته را در بازداشت بوده است از بابت اتهاماتی از جمله “اشاعه فساد و فحشا”، “تشکیل گروه ندای زنان ایران”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “فعل حرام” در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین تحت بررسی است.

وی در تاریخ ۱۷ تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی و در شهر گرمسار استان سمنان بازداشت و به سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این فعال حقوق زنان نهایتا از تاریخ ۱۷ مردادماه و پس از یک ماه تحمل سلول‌های انفرادی به بند زنان زندان اوین منتقل شده و کماکان در بازداشت به سر می برد.
مریم محمدی ۵۲ ساله، مادر دو دختر ۱۶ و ۲۲ ساله است. وی پیش از این نیز ما بین سالهای ۶۰ الی ۶۸ و از سن ۱۴ تا ۲۲ سالگی از زندانیان سیاسی بوده است.

از سوی دیگر اسرین درکاله، دیگر فعال حقوق زنان و عضو دیگر این انجمن نیز که بیش از ۴۰ روز گذشته را در بازداشت به سر برده است با اتهاماتی از جمله “اشاعه فساد و فحشا”، “عضویت در گروه ندای زنان ایران”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “ارتکاب فعل حرام” مواجه شده است.

اسرین درکاله، متولد ۱۳۶۲ و دارای یک فرزند ۱۸ ساله است. وی در تاریخ ۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی در گرمسار استان سمنان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. اسرین درکاله نیز با فاصله یک روز از مریم محمدی (دخترخاله‌ی وی) به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

گفتنی است دو تن دیگر از همکاران انجمن مذکور به نام‌های اکرم نصریان و ناهید شقاقی نیز، در اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

اکرم نصریان، روز یکشنبه ۵ خردادماه پس از ۲۷ روز با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و ناهید شقاقی دیگر فعال بازداشتی در تاریخ ۱ تیرماه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
روز چهارشنبه ۱۳ شهریورماه ۹۸، این دو فعال حقوق زنان به شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیری پور احضار شده و در تاریخ ۱۷ شهریورماه پس از حضور در این دادسرا با افزایش قرار وثیقه مواجه شده و با تامین آن آزاد شدند.

محبوبه فرحزادی، معلم بازنشسته، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران نیز در تاریخ ۱۲ شهریورماه به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین احضار شده و در تاریخ ۱۶ شهریورماه پس از حضور در این شعبه به مدت چند ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.

همچنین پروین نخستین که در زمینه “حق هویت برای فرزندان بی شناسنامه” فعالیت می کند و در روز جهانی زن نیز در مراسمی که توسط “انجمن ندای زنان ایران” برگزار شده بود، دقایقی به سخنرانی پرداخته بود در پی احضار به اداره اطلاعات به مدت چند ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.
پروین نخستین خود نیز به دلیل ازدواج ۳۰ سال قبل خود با یک تبعه غیر ایرانی با مشکلات فراوانی جهت دریافت شناسنامه فرزندانش روبرو بوده و در این زمینه نیز در حال فعالیت بوده است.
همچنین در تاریخ ۲۲ خردادماه، نیروهای امنیتی پس از ورود به منزل نرگس خرمی، دیگر فعال حقوق زنان پس از تفتیش منزل و ضبط تلفن همراه و تبلت، وی را نیز به دادسرای اوین احضار کرده بودند.
در مراسم ۸ مارس که به مناسبت روز جهانی زن توسط این انجمن برگزار شده بود نرگس خرمی نیز به عنوان مجری برنامه حضور داشته است.
این ۷ شهروند از اعضای و همکاران انجمن ندای زنان ایران هستند که در امور مربوط به زنان فعالیت می‌کنند. انجمن ندای ایران در معرفی خود گفته است “ندای زنان ایران بازتاب تلاشها، رنجها، ناکامیها و موفقیت‌های زنان در جامعه ایران است و می کوشد زنان را برای دست یافتن به یک زندگی بهتر در کوران معضلات و تبعیضات توانمندتر سازد”.

۱۳۹۸ مرداد ۳۰, چهارشنبه

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان



خبرگزاری هرانا – یک شهروند اهل زاهدان ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. گفته می شود بازداشت وی با ضرب و شتم همراه بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز ۱۸ مردادماه ۹۸، یک شهروند بلوچ اهل زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
هویت این شهروند “سعید بریچی، فرزند عبدالرحمن” عنوان شده است.
با گذشت یک ماه از بازداشت این شهروند از دلایل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری وی اطلاع دقیقی در دست نیست.
در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “دو خودرو سواری پلاک شخصی به مغازه حواروبار فروشی سعید بریچی در کریم آباد زاهدان رفته و او را مورد ضرب شتم قرار داده و بدون نشان دادن حکم بازداشت و با دستبند و چشم بند وی را با خود بردند”.
این منبع ادامه داد: “خانواده سعید تاکنون از محل نگهداری و آخرین وضعیت فرزندشان بی اطلاع بوده و با مراجعه به نهادهای امنیتی هیچ جواب قانع کننده ای نگرفتند. صرفا در مراجعه به اداره اطلاعات از پشت درب به آنها گفته شده که به شعبه امنیتی دادسرای زاهدان مراجعه کنند”.

۱۳۹۸ مرداد ۲۷, یکشنبه

اقدامات جهت مبارزه با تغییرات اقلیم


میانگین دمای زمین در سال 2018 تقریبا یک درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیشاصنعتی بالاتر است. آسیب ها و بلایای طبیعی و مربوط به آب و هوا تقریباً بین سال های 1998 تا 2017 جان 1.3 میلیون نفر را گرفته است. در سال 2017 میزان غلظت گاز دی اکسید کربن در اتمسفر نسبت به دوران پیشاصنعتی 146 درصد بیشتر است. با وجود افزایش میزان سرمایه گذاری در بخش آب و هوا، اما طبق آمار در سال 2016 میزان سرمایه گذاری در بخش سوخت های فسیلی (781 میلیارد دلار) نسبت به سرمایه گذاری در بخش آب و هوا (681 میلیارد دلار) بیشتر است.

۱۳۹۸ مرداد ۲۶, شنبه

استفاده پایدار ازاقیانوس ودریاها (حیات اعماق آب ها)


💢مقدار اسید موجود در اقیانوس ها نسبت به دوران پیشا صنعتی 26 درصد بیشتر شده است. نسبت موجودی ماهی در دریاها و اقیانوس ها از حد پایدار عبور کرده و کاهشی شده است و از 90 درصد در سال 1974 به 67 درصد در سال 2015 رسیده است. بین سال های 2012 تا 2018، از 220 منطقه ساحلی، 104 منطقه کیفیت آب را بهبود بخشیده اند. 17 درصد آب های جهان، تحت پوشش قوانین ملی هستند و جز مناطق حفاظت شده محسوب می شوند که این میزان پوشش نسبت به سال 2010 میلادی دو برابر شده است.

۱۳۹۸ مرداد ۲۵, جمعه

ارتقای اکوسیستم وجلوگیری از بین رفتن تنوع زیستی (حیات روی زمین)


از دست دادن تنوع زیستی با سرعت بیشتری درحال وقوع است. خطر و ریسک انقراض گونه ها در طول 25 سال گذشته تقریباً 10 درصد بیشتر شده است. تخریب زمین بر یک پنجم مساحت زمین و زندگی یک میلیارد نفر آسیب می رساند.

۱۳۹۸ مرداد ۲۴, پنجشنبه

غارت زمینهای کشاورزی مردم در مازندران



امروز، ۱۹ مرداد؛ درگیری بر سر زمین بین اهالی شهرک قصر دریا و اردوگاه نیروی هوایی بیشه کلا منجر به تیراندازی شد

در این درگیری ۲ شهروند فریدونکناری اهل مازندران جان باختند و ۳ نفر مصدوم شدند.

۱۳۹۸ مرداد ۲۳, چهارشنبه

صلح، عدالت و نهادهای توانمند


مردان درکل حدود 80 درصد قربانیان قتل را تشکیل می دهند این درحالی است که آمار قربانیان قتل های خانوادگی برای زنان 64 درصد است. سازمان ملل متحد تا سال 2018 میلادی، 397 قتل و اعدام مدافعان حقوق بشر، روزنامه نگاران و اتحادیه های صنفی را در 41 کشور ثبت و تایید کرده است. 91 روزنامه نگار و وبلاگ نویس در بین قربانیان دیده می شود. 70 درصد قربانیان قاچاق انسان را در جهان، زنان و دختران تشکیل می دهند.

۱۳۹۸ مرداد ۲۲, سه‌شنبه

احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار


بیش از 80 درصد مردم در کشورهای توسعه یافته به اینترنت دسترسی دارند. این آمار برای کشورهای درحال توسعه 45 درصد و برای کشورهای توسعه نیافته 20 درصد است. خالص کمک های رسمی برای توسعه (ODA) در سال 2018 میلادی، 149 میلیارد دلار است که نسبت به سال 2017 میلادی 2.7 درصد کاهش پیدا کرده است. استقراض، بزرگترین منبع تامین مالی خارجی در کشورهای کم درآمد و متوسط در سال 2019 است.

۱۳۹۸ مرداد ۲۱, دوشنبه

دو شهروند عرب در زندان دزفول اعدام شدند

حکم اعدام قاسم بیت عبدالله و عبدالله کرملاچعب، دو شهروند عرب در زندان دزفول اجرا شد. این حکم پیشتر توسط دیوان عالی کشور تایید شده بود.  این دو شهروند در شهریورماه ۹۴ بازداشت و به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بودند.
صبح امروز یکشنبه ۱۳ تیرماه ۱۳۹۸، عبدالحمید امانت بهبهانی، سرپرست روابط عمومی دادگستری خوزستان در گفت و گو با ایسنا از اعدام قاسم بیت عبدالله (عبداللهی) و عبدالله کرملاچعب (عبداللهی) در زندان دزفول خبر داد.
سرپرست روابط عمومی دادگستری خوزستان ادامه داد: با محاکمه این افراد، رای مقتضی صادر و با تایید از سوی دیوان عالی کشور، صبح امروز حکم اعدام این دو تن که به محاربه محکوم شده بودند، اجرا شد.
شب گذشته خبرگزاری ایرنا به نقل از یک منبع مطلع از تایید حکم اعدام این دو شهروند عرب توسط دیوان عالی کشور، خبر داده بود.
در این گزارش به نقل از این منبع مطلع آمده بود که ۲ نفر از متهمان به اتهامات “محاربه از طریق تشکیل گروه تروریستی با هدف بر هم زدن امنیت داخلی کشور، ارتکاب قتل عمدی، تهیه سلاح جنگی و هدایت گروه تروریستی” به اعدام محکوم شدند. ۳ متهم دیگر این پرونده به اتهامات “معاونت در محاربه، مشارکت در تشکیل گروه تروریستی تکفیری بر علیه امنیت کشور و پشتیبانی از گروه تروریستی” به حبس طولانی مدت ( ۳۰ سال) در تبعید محکوم شدند. پس از چهار سال حکم دادگاه بدوی به تایید دیوان عالی کشور رسید.
عفو بین الملل پیشتر با ابراز نگرانی در خصوص اعدام قریب الوقوع “قاسم بیت عبدالله و عبدالله کرملاچعب” اعلام کرده بود که در ارتباط با حمله مسلحانه تیرماه ۹۴ به یک هیئت عزاداری در صفی‌آباد دزفول به اعدام محکوم شده‌اند.
قاسم بیت عبدالله (عبداللهی) و عبدالله کرملاچعب (عبداللهى) از اهالی منطقه شوش، در شهریورماه ۱۳۹۶ به همراه ۷ متهم دیگر از بابت محاربه و ارتباط با گروه‌های خارج کشور و همینطور تبلیغ علیه نظام مورد محاکمه قرار گرفتند. حکم اعدام برای این دو متهم و برای سایرین نیز حکم حبس صادر شد. این حکم پس از تایید در دادگاه تجدید نظر و اعتراض متهمان به دیوان عالی کشور رفت و به دلیل عدم وجود ادله اثبات جرم اتهام انتسابی و تناقضات موجود در تحقیقات مراجع انتظامی، اداره اطلاعات و دادسرا، پرونده به شعبه هم عرض در دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شد. این پرونده در شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز بررسی شد.
هر دو محکوم به اعدام در این پرونده اتهامات را بی‌اساس دانسته و آن را پرونده‌سازی دستگاه امنیتی برای آنان به دلیل فعالیت های مذهبی خود دانسته‌اند. این دو متهم پرونده از پیروان اهل سنت هستند. آنها در حضور رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز آثار ضرب و شتم و شکنجه را به وی نشان داده و مدعی شده‌اند که اعترافات در پی شکنجه از آنها گرفته شده است، اما این ادعا از سوی قاضی پذیرفته نشده است.
قاسم بیت عبدالله متولد ۱۳۶۵متأهل، دارای دو فرزند از اهالى روستاى بیت در چال شهرستان شوش و عبدالله کرملاچعب متولد ۱۳۵۹،متأهل، پدر سه فرزند از اهالى بخش شاوور شهرستان شوش است. هرانا 13مرداد

۱۳۹۸ مرداد ۲۰, یکشنبه

بازداشت چند تن از اعضای خانواده های دو شهروند اعدام شده در خوزستان


یکشنبه ۱۳ مردادماه ۱۳۹۸، پس از اعدام قاسم بیت عبدالله و عبدالله کرملاچعب در زندان فجر دزفول، نیروهای امنیتی شماری از دوستان و افراد خانواده این دو شهروند را بازداشت کردند.

هویت ۳ تن از این شهروندان، عادل بیت عبدالله، جاسم بیت عبدالله و هاشم بیت عبدالله از اهالی روستای چعب شهرستان شوش توسط هرانا اخراز شده است.

از هویت دیگر شهروندان بازداشت شده تا لحظه تنظیم ای گزارش اطلاع دقیقی به دست نیامده است.

لازم به ذکر است که صبح امروز، حکم اعدام قاسم بیت عبدالله و عبدالله کرملاچعب، دو شهروند عرب در زندان دزفول اجرا شد.

شب گذشته خبرگزاری ایرنا به نقل از یک منبع مطلع از تایید حکم اعدام این دو شهروند عرب توسط دیوان عالی کشور، خبر داده بود.  این دو شهروند در شهریورماه ۹۴ بازداشت و به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بودند.

در این گزارش به نقل از این منبع مطلع آمده بود که ۲ نفر از متهمان به اتهامات “محاربه از طریق تشکیل گروه تروریستی با هدف بر هم زدن امنیت داخلی کشور، ارتکاب قتل عمدی، تهیه سلاح جنگی و هدایت گروه تروریستی” به اعدام محکوم شدند. ۳ متهم دیگر این پرونده به اتهامات “معاونت در محاربه، مشارکت در تشکیل گروه تروریستی تکفیری بر علیه امنیت کشور و پشتیبانی از گروه تروریستی” به حبس طولانی مدت ( ۳۰ سال) در تبعید محکوم شدند. پس از چهار سال حکم دادگاه بدوی به تایید دیوان عالی کشور رسید.
عفو بین الملل پیشتر با ابراز نگرانی در خصوص اعدام قریب الوقوع “قاسم بیت عبدالله و عبدالله کرملاچعب” اعلام کرده بود که در ارتباط با حمله مسلحانه تیرماه ۹۴ به یک هیئت عزاداری در صفی‌آباد دزفول به اعدام محکوم شده‌اند.
قاسم بیت عبدالله (عبداللهی) و عبدالله کرملاچعب (عبداللهى) از اهالی منطقه شوش، در شهریورماه ۱۳۹۶ به همراه ۷ متهم دیگر از بابت محاربه و ارتباط با گروه‌های خارج کشور و همینطور تبلیغ علیه نظام مورد محاکمه قرار گرفتند. حکم اعدام برای این دو متهم و برای سایرین نیز حکم حبس صادر شد. این حکم پس از تایید در دادگاه تجدید نظر و اعتراض متهمان به دیوان عالی کشور رفت و به دلیل عدم وجود ادله اثبات جرم اتهام انتسابی و تناقضات موجود در تحقیقات مراجع انتظامی، اداره اطلاعات و دادسرا، پرونده به شعبه هم عرض در دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شد. این پرونده در شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز بررسی شد. هرانا ۱۳مرداد

۱۳۹۸ مرداد ۱۹, شنبه

الگوی تولید و مصرف مسئولانه


ردپای متریال در جهان با سرعت قابل توجهی درحال رشد است و حتی از جمعیت و رشد اقتصادی پیشی گرفته است. کشورهای توسعه یافته یک پنجم، منابع طبیعی را برای تولید همان مقدار کالا نسبت به کشورهای درحال توسعه مصرف می کنند. نزدیک به 100 کشور در جهان به صورت فعالانه سیاست¬ها و معیارها برای ارتقاء و دستیابی به الگوی تولید و مصرف را پذیرفتند. تقریبا 303 سیاست و دستورالعمل در جهان در این خصوص وجود دارد.

۱۳۹۸ مرداد ۱۸, جمعه

ازداشت سیروس عباسی, شهروند ساکن دهگلان توسط نیروهای امنیتی / ویدئو

حقوق بشر در ایران – روز گذشته, “سیروس عباسی”, شهروند ساکن شهرستان دهگلان, در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان, روز جمعه ۱۸ مردادماه ۱۳۹۸, “سیروس عباسی”, شهروند ساکن شهرستان دهگلان از توابع استان کردستان, در پی یورش نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش, نیروهای امنیتی در زمان بازداشت “سیروس عباسی”, ضمن ارائه حکم قضائی مبنی بر بازداشت وی دلیل این امر را حمایت وی از استعفای علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی عنوان کردند.
این شهروند ساکن شهرستان دهگلان؛ طی  روزهای گذشته با انتشار ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی گفته بود: “استعفای رهبر جمهوری اسلامی می‌تواند زمینە را برای برگزاری رفراندومی آزاد فراهم کند تا نسلهای بعد از انقلاب ۱۳۵۷ هم حق تعیین سرنوشتشان را داشتە باشند.
چهارده تن از فعالان…

۱۳۹۸ مرداد ۱۷, پنجشنبه

اهداف توسعه پایدار



💢بر اساس  اهداف اعلام شده توسط سازمان ملل، تا سال۲۰۳۰، کلیه کشورهای عضو سازمان باید تلاش نمایند که  به اهداف و شاخص های توسعه پایدار با همکاری و تعامل یکدیگر دست یابند. سازمان ملل متحد برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار،۱۷ هدف کلان را تعیین کرده است، این اهداف عبارتند از:
۱- پایان دادن به فقر،
۲- پایان دادن به گرسنگی،
۳- زندگی سالم وارتقاء به
زیستن،
۴- آموزش با کیفیت،
۵- برابری جنسیتی،
۶- دردسترس بودن آب سالم وفاضلاب، ۷- دسترسی به انرژی پاک ومقرون به صرفه،
۸- رشد اقتصادی پایدار وکارشایسته،
۹- صنعت، نوآوری و زیرساخت،
 ۱۰- کاهش نابرابری،
 ۱۱- شهرها و اجتماع محلی پایدار،
۱۲- الگوی تولید ومصرف پایدار و مسئولانه،
۱۳- اقدامات جهت مبارزه با تغییرات اقلیم،
۱۴- استفاده پایدار ازاقیانوس ودریاها (حیات اعماق آب ها)،
۱۵- ارتقای اکوسیستم وجلوگیری ازبین رفتن تنوع زیستی (حیات روی زمین)،
 ۱۶- صلح، عدالت و نهادهای توانمند
 ۱۷- احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار.
 در ادامه برخی از آمارهای منتشر شده به تفکیک در سال ۲۰۱۹ اشاره می شود.

۱۳۹۸ مرداد ۱۶, چهارشنبه

پایان دادن به فقر


💢۵۵ درصد جمعیت جهان به حمایت های اجتماعی دسترسی ندارند. ۹۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از آسیب ها در کشورهای با درآمد متوسط و درآمد پایین اتفاق می افتد. ۷۳۶ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۱۵ در فقر مطلق زندگی می کنند

۱۳۹۸ مرداد ۱۵, سه‌شنبه

پایان دادن به گرسنگی



821 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه هستند. این رقم در سال 2015 برابر 784 میلیون بوده است. 2 نفر از هر 3 نفری که مبتلا به سوء تغذیه می باشند در جنوب آسیا و افریقای سیاه (صحرای افریقا) زندگی می کنند. 22 درصد (149 میلیون) از کودکان زیر 5 سال از کوتاه قدی رنج می برند. 7.3 درصد (49 میلیون) از کودکان زیر 5 سال در جهان دچار کمبود وزن نسبت به قد و 5.9 درصد (40 میلیون) از کودکان زیر 5 سال دچار اضافه وزن هستند.

۱۳۹۸ مرداد ۱۴, دوشنبه

سلامت و بهزیستن


میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در جهان در سال 2000 میلادی 9.8 میلیون نفر بوده است که در این در سال 2017 به 5.4 میلیون نفر کاهش پیدا کرده است. انجام واکسیناسیون بین سال های 2000 تا 2017 میلادی، باعث کاهش 80 درصدی مرگ و میر ناشی از سرخک در کودکان زیر 5 سال شده است. از شیوع ویروس HIV در صحرای افریقا (افریقای سیاه) بین افراد بزرگسال 49-15 سال، طی سال¬ های 2010 تا 2017 میلادی، 37 درصد کاسته شده است.

۱۳۹۸ مرداد ۱۳, یکشنبه

آموزش با کیفیت


750 میلیون فرد بی سواد در جهان وجود دارد که دو سوم آن ها را زنان تشکیل می دهند. از هر 5 کودک بین 6 تا 17 سال، یک کودک به مدرسه نمی رود. بیش از نیمی از مدارس در افریقا به تسهیلات زیرساختی مثل؛ آب آشامیدنی، امکانات بهداشتی، اینترنت و کامپیوتر دسترسی ندارند.

۱۳۹۸ مرداد ۱۲, شنبه

برابری جنسیتی


 24 درصد از اعضا و نمایندگان پارلمان های ملی را زنان تشکیل می دهند. از سال 2000 میلادی در جنوب آسیا، به میزان 40 درصد از ریسک ازدواج دختران در دوران کودکی کاسته شده است. 30 درصد از زنان بین 20 تا 24 سال در جهان در سال 2018، در سن پایین تر از 18 سال ازدواج کرده اند. 39 درصد از نیروی کار در جهان را زنان تشکیل می دهند اما فقط 27 درصد آن ها در پست های مدیریتی فعالیت دارند.

۱۳۹۸ مرداد ۱۱, جمعه

دسترسی به آب سالم و فاضلاب


785 میلیون نفر در جهان به هیچ گونه امکانات و زیرساخت آب آشامیدنی در سال 2017 دسترسی ندارند. از هر 4 بیمارستان و مراکز درمانی و مراقبتی، یک مرکز با کمبود تسهیلات آب آشامیدنی مواجه هست. از هر 5 نفر، 2 نفر در جهان به امکانات و سرویس بهداشتی (شستشو با آب و صابون) در خانه دسترسی ندارد. تا سال 2030 میلادی، 700 میلیون نفر در جهان به دلیل کمبود آب مجبور به جابجایی و مهاجرت هستند. 673 میلیون نفر (9 درصد جمعیت جهان) در سال 2017 هنوز دسترسی به توالت بهداشتی و سرپوشیده ندارند و در فضای باز این کار را انجام می دهند که اکثریت آن ها در جنوب آسیا زندگی می کنند.

۱۳۹۸ مرداد ۱۰, پنجشنبه

دسترسی به انرژی پاک و مقرون به صرفه


از هر 10 نفر در جهان، 9 نفر به انرژی الکتریسیته (برق) دسترسی دارد. 87 درصد از کسانی که در جهان به انرژی برق دسترسی ندارند را روستائیان تشکیل می دهند. 17.5 درصد از انرژی نهایی مصرف شده، شامل انرژی های نو (تجدیدپذیر) است.

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...