۱۳۹۷ مهر ۸, یکشنبه

کشته شدن و در آتش سوختن دو برادر بلوچ بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی


کشته شدن و در آتش سوختن دو برادر بلوچ بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی
ماموران دریابانی جاسک با شلیک به لاستیک خودرو حامل دوگالن بنزین، باعث چپ شدن و آتش گرفتن خودرو و در آتش سوختن دو برادر شدند که یکی نوجوان بود.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ ظهر روز یکشنبه ۸ مهرماه ۹۷ ماموران اداره اطلاعات شهرستان جاسک پس از تعقیب و گریز به سمت خودرو سواری پژو که حامل دو گالن ۷۰ لیتری بنزین بود آتش گشودند که با اصابت گلوله به لاستیک چپ کرد.
در جریان این تیراندازی دو برادر سلطان سینگله ۱۸ ساله و برادر کوچکش مروان سینگله ۱۲ ساله فرزندان خدابخش اهل زراباد کشته شدند.
بنا به گفته شاهدان عینی، راننده خودرو از ترس مصادره و جریمه ۲ گالن بنزین فرار کرد و سر پیچ خطرناک مأموران به طرف خودرو آتش گشوده و خودرو منحرف شده و چپ کرد.
ماموران با دیدن صحنه چپ کردن و آتش گرفتن خودرو فورا صحنه را ترک کردند.

۱۳۹۷ مهر ۷, شنبه

اعتصاب غذای دو زندانی در زندان مرکزی ارومیه در اعتراض به شکنجه‌‌های وحشیانه

اعتصاب غذای دو زندانی در زندان مرکزی ارومیه در اعتراض به شکنجه‌‌های وحشیانه
دو زندانی در زندان مرکزی ارومیه در اعتراض به شکنجه‌های وحشیانه توسط مأموران زندان دست به اعتصاب غذا زدند. بنا به گزارشات رسیده از منابع کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، دو زندانی به نام‌های مرتضی ظهرعلی و علی تپه‌رش از روز جمعه ۶ مهرماه ۹۷ در سلول انفرادی در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند.
مرتضی ظهرعلی؛ فرزند فیروز و علی تپه رش فرزند حسین بدلیل داشتن گوشی موبایل مدت ۲۶ روز است که در سلول انفرادی تحت شکنجه های وحشیانه قرار دارند.
به گفته شاهدان عینی در این زندان، این دو زندانی تمام نقاط بدنشان به دلیل ضربات ناشی از شکنجه کبود شده است.
این دو زندانی در اعتراض به شکنجه و ضرب و شتم شدید توسط شکنجه گران و مأموران زندان مرکزی ارومیه از تاریخ ۶ مهر ماه دست به اعتصاب غذا زده اند

۱۳۹۷ مهر ۶, جمعه

اعدام یک زندانی محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر کرج


اعدام در زندان رجایی شهر کرج
طی روزهای گذشته حکم اعدام یک زندانی به نام امیر در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد. 
هویت این زندانی محکوم به اعدام امیر ۲۷ ساله و اتهام وی قتل عنوان شده است.
خبرگزاری خبرآنلاین در رابطه با پرونده امیر ۲۷ ساله این چنین گزارش کرده است « امیر روز ۱۸ مرداد ۱۳۹۳، بازداشت شد. وی پس از دیدن شواهد و مدارک اعتراف کرد که قبل از عید با این دختر ۱۴ ساله دوست شدم، من متأهل بودم و اعتیاد به مواد مخدر داشتم. روز حادثه نیز شیشه مصرف کرده بودم و اصلا نمی فهمیدم چکار میکنم..»
لازم به ذکر است که شمار اعدام‌های ثبت شده در ماه سپتامبر به ۳۳ تن بالغ گردیده است و شمار اعدام‌ها از ابتدای سال میلادی تاکنون به بیش از ۲۱۶ تن رسیده است.

قتل یک جوان دستفروش اهوازی در پی شلیک گلوله مستقیم نیروهای انتظامی


قتل یک جوان دستفروش اهواز
روز جمعه ۶ مهر ۱۳۹۷، در پی یورش نیروهای انتظامی به دستفروشان اهواز در خیابان نادری کنار پل نادری یک جوان به نام مصطفی حیدری بر اثر شلیک گلوله مستقیم نیروهای انتظامی به قتل رسید.
بر اساس فیلمی که در شبکه‌های اجتماعی به‌طور گسترده منتشر شده، مأموران انتظامی اقدام به استفاده از سلاح کرده و در اثر شلیک گلوله مصطفی حیدری را به قتل رسانده اند.
روز جمعه ۶ مهر ۱۳۹۷، در پی یورش نیروهای انتظامی به دستفروشان در خیابان نادری کنار پل نادری یک جوان به نام بر اثر شلیک گلوله مستقیم نیروهای انتظامی به قتل رسید. @AmnestyIran @hrw @USAdarFarsi
مصطفی حیدری جوان ۲۲ساله از اهالی کوی مشعلی اهواز است و در بازار اهواز که تنها یک روز در هفته دایر است پرندگان خود را همانند دیگر دستفروشان میفروخت.
یکی از بستگان مصطفی حیدری در مورد نحوه کشته شدن وی گفته است «هر جمعه مردم در این بازار مشغول فروش پرندگان خود هستند، امروز مصطفی مانند روزهای قبل در جمعه‌بازار مانند دیگر جوانان مشغول خرید و فروش پرندگان خود بود که یکباره توسط مأموران نیروی انتظامی محاصره می‌شوند و مردم جهت بردن وسائل خود و ممانعت از مصادره آنها با مأموران درگیر می‌شوند و یکی از درجه‌داران نیروهای انتظامی از پشت چهار تیر به طرف مصطفی حیدری شلیک می‌کند و مصطفی در جا جان می‌بازد که بعد از کشتن مصطفی مردم با نیروهای انتظامی درگیر شدند.»

۱۳۹۷ مهر ۵, پنجشنبه

بازداشت گسترده شهروندان عرب در شهرهای خوزستان

بازداشت گسترده شهروندان عرب

طبق گزارش‌های رسیده از اهواز نیروهای امنیتی طی روزهای اخیر اقدام به بازداشت گسترده شهروندان اهل سنت عرب در شهرهای کوت عبدالله، کوی علوی، خرمشهر (محمره)، آبادان، ملاشیه، مندلی شهر اهواز، خفاجیه (سوسنگرد) و کوت سید صالح کردند.

بنا به گفته برخی از خانواده ها و فعالان حقوق بشر عرب، دستگیرهای خودسرانه و بدون حکم بازداشت توسط نیروهای وابسته به اطلاعات و امنیت سپاه صورت گرفته است.
نیروهای امنیتی اغلب در ساعت اولیه صبح یا شامگاه به منازل شهروندان عرب یورش برده و شهروندان را بازداشت میکردند.
بنا به گزارش‌های دریافتی در برخی موارد اقدام به تحقیر جوانان در خیابان‌ها کرده است.
همچنین مواردی از شلیک گلوله از سوی نیروهای امنیتی گزارش شده است.

یک ویدئو منتشر شده در فضای مجازی که صحنه بازداشت خشونت آمیز جوانان در یکی از خیابان‌های آبادان توسط نیروهای امنیتی و ضرب و شتم آنان را نشان می‌دهد.
فیلم از بازداشت شهروندان در - ۲ مهر ۱۳۹۷

طی روزهای اخیر نیروهای وابسته به اطلاعات و امنیت سپاه بدون حکم قضایی و خودسرانه اقدام به بازداشت شهروندان عرب کرده اند.
تاکنون آمار دقیق این بازداشتها مشخص نمی‌باشد.

همچنین براساس گزارش منابع محلی گشت‌های ماموران امنیتی با خودرو‌های شخصی متعلق به نهادهای امنیتی با شماره خرم‌آباد در برخی از مناطق اهواز از جمله کوت عبدالله، کوی علوی و سه راه شهر اهواز آغاز شده است.
پیش‌تر نیز گزارشی در رابطه با بازداشت برخی از شهروندان اهل سنت در جریان برگزاری مراسم عاشورا و تاسوعا منتشر شده بود.

بحران نوار بهداشتی در ایران


کاریکاتور







                                                                 دیدار در سازمان ملل 

ایران ارباب حلقه ها

                                          بیشترین آمار اعدامیها از نظر جمعیت را ایران مرتکب می شود 

مدیر مسوول پایگاه خبری هه‌وال احضار شد

 «رسول رحیمی»، مدیرمسوول پایگاه خبری «هه‌وال» طی ابلاغیه‌ای کتبی، به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه احضار شد.
«رسول رحیمی»، مدیرمسوول پایگاه خبری « هه‌وال » طی ابلاغیه‌ای کتبی، به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه احضار شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بر اساس این احضاریه که در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ تنظیم و به‌دست رسول (هژار) رحیمی رسیده، او به دلیل شکایت «جلال محمود زاده»، نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه احضار شده است.
در برگه احضاریه مدیرمسوول پایگاه خبری هه‌وال نوشته شده است در صورت عدم حضور در مهلت مقرر، حکم جلب برای او صادر خواهد شد.
براساس این ابلاغیه که «حجت خبار خدائی»، بازپرس شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه آن را صادره کرده، دلیل احضار این فعال رسانه‌ای کُرد، شکایت نماینده مهاباد در مجلس به خاطر انتشار «اکاذیب اینترنتی» عنوان شده است.
پایگاه خبری هه‌وال دارای مجوز رسمی شماره ۷۸۷۰۳ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اخبار سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مناطق کردنشین را پوشش می‌دهد.

بلاتکلیفی ۵ ساله یک زندانی در زندان سراوان


عدم توجه و دادرسی مسئولان قضایی دادگستری سراوان در خصوص زندانی که ۵ سال است در زندان بلاتکلیف بوده و نگرانی جدی خانواده وی را در پی داشته است.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، جعفر نرانی فرزند درمحمد از تیرماه ۱۳۹۲ به اتهام قتل در زندان سراوان است.
نامبرده در این مدت بلاتکلیف است.
یکی از بستگان وی با اعلام این خبر گفت: “جعفر نرانی فرزند درمحمد ۳۵ ساله اهل ایرافشان از توابع شهرستان سراوان به اتهام قتل در زندان سراوان در تاریخ ۱۳۹۲/۴/۲ دستگیر و تا کنون در حالت بلاتکلیفی قرار دارد”
وی گفت: “جعفر نرانی در حین بازداشت توسط ماموران انتظامی ایرافشان مورد اصابت چندین گلوله به ناحیه هر دو پا قرار گرفته و در زندان فلج شده و توان راه رفتن ندارد.”
جعفر نرانی در مدت ۵ سال بازداشتش فقط یک بار در اوایل بازداشت مورد باز پرسی قرار گرفته، و پس از آن هیچگونه جلسه دادرسی برای وی برگذار نشده و هیچ شاکی خصوصی در پرونده ندارد.
این منبع گفت: “رئیس دادگستری با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی برای آزادی وی موافقت نموده که جعفر بخاطر شرایط بد اقتصادی توان فراهم کردن قرار وثیقه را ندارد.”
گزارش شده که این زندانی به شدت بیمار است و از رسیدگی های لازمه پزشکی نیز محروم است.
از سوی دیگر ۳ ماه است که بهداری زندان سراوان پزشک ندارد.
در ماه های گذشته گزارشهای زیادی از نقض حقوق زندانیان در زندان سراوان منتشر شده است.
این زندان به ریاست ایرج نوربخش است که پیشتر گزارشهای از عملکرد تند و خارج از ضابطه وی با زندانیان پخش شده بود.

قتل یک زندانی زیر شکنجه در زندان رجایی‌شهر کرج


قتل یک زندانی زیر شکنجه در زندان رجایی‌شهر کرج
وحید علمایی زندانی محبوس در زندان رجایی‌شهر توسط ماموران زندان به قتل رسید. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام؛ به نقل از هه نگاو؛ روز دوشنبه دوم مهر ماه؛ وحید علمایی اهل کرمانشاه و ساکن کرج در زندان رجایی‌شهر زیر شکنجه کشته شد. او پیش از این به دلیل دعوای جمعی توسط نیروی انتظامی شهر کرج بازداشت شده بود.
علاوه بر اعدام که یک قتل دولتی است؛ روزانه در زندانهای ایران؛ تعدادی از زندانیان توسط مسئولان زندان یا عوامل آنها و یا زیر شکنجه به قتل می رسند. نمونه هایی از این قتلها در زندانهای تهران بزرگ؛ ارومیه؛ رجایی شهر پیش از این گزارش و منتشر شده است.

۱۳۹۷ مهر ۴, چهارشنبه

اعدام دو زندانی سیاسی در زندان مرکزی ارومیه


اعدام دو زندانی سیاسی

بنا به خبرهای رسیده از زندان مرکزی ارومیه دو زندانی سیاسی که در ارتفاعات کوهستان کیله‌شین توسط ماموران سپاه زخمی شده بودند پس از ۲۹ روز بازداشت و شکنجه روز ۱۸ شهریور در این زندان به دار آویخته شدند.
هویت این دو زندانی سیاسی احمد شباب فرزند قادر و ناصر عزیزی فرزند خالد و اهل مهاباد و اتهام آنان عضویت در گروه‌های کردی مخالف نظام عنوان شده است.
این دو زندانی سیاسی روز ۲۰ مرداد ۱۳۹۷، در حالیکه بر اثر شلیک نیروهای سپاه زخمی شده بودند بازداشت و تحت شکنجه قرار گرفته بودند.
لازم به ذکر است طی ماه سپتامبر ۲۰۱۸ بیش از ۹ زندانی سیاسی در زندان‌های رجایی شهر، ارومیه و زاهدان اعدام شده اند.
شمار اعدام‌های ثبت شده توسط حکومت ایران از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون به بیش از ۲۱۵ تن بالغ گردیده است.

ادامه بازداشت گسترده شهروندان در اهواز

طی روزهای گذشته  شماری از شهروندان در اهواز از سوی نیروهای اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای گذشته بازداشت‌های گسترده در بین فعالان فرهنگى و سیاسى عرب، ساکن کمپلو شمالى منطقه لشکر شهر، کوى علوى و شهرک در اهواز  پس از حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در این شهر از سوی نیروهای قرارگاه ابوالفضل العباس تابع اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات اهواز صورت گرفته است.
گزارش شده، «نیروهای اطلاعات سپاه (قرارگاه ابوالفضل العباس) و اداره اطلاعات بدون در دست داشتن حکم قضایی پس از ورود به منازل برخی از  فعالان فرهنگى و سیاسى عرب در اهواز، لوازم شخصی این افراد را پس از بازرسی منزل و ایجاد رعب و حشت در بین اعضا خانواده ضبط  و  این شهروندان عرب را نیز به مکان نامعلومی منتقل کردند.»
هویت پنج تن از این بازداشت شدگان “جمیل حیدری، ماجد حیدری، احمد حمری، جاسم رحمانی و ماجد چالدری” عنوان شده است.
ماجد چلداوى برادرمحمد چلداوى است که چند سال پیش زیر شکنجه در اداره اطلاعات اهواز کشته شد.
محمد چلداوى ۱۹ ساله، فرزند سعدون، از اهالی کوی علوی شهر اهواز است که در بهمن ۱۳۷۸ به دلیل فعالیت سیاسی و ارتباط اینترنتی با فعالان اهوازی در خارج، بازداشت شد و در اثر شدت شکنجه در بازداشتگاه اطلاعات اهواز جان باخت.
برخی وب سایت های حقوق بشری، “از بازداشت حدود ۳۰۰ تن پس از حوادث اهواز خبر می دهند، بازداشت هایی که عمدتا در شهرهای  اهواز، خرمشهر، سوسنگرد و آبادان صورت گرفته است.”
بنا بر اطلاعیه سپاه پاسدارت ایران و گفته های سید محمود علوی وزیر اطلاعات دولت حسن روحانی، در روز دوشنبه، «۲۲ نفر ار عوامل پشتیبانی این حادثه دستگیر شده و حامیان خارجی انها نیز شناسایی شده‌اند.»
سازمان عدالت برای ایران مستقر در لندن روز گذشته ۳ مهر ۱۳۹۷ در نامه‌ای به گزارشگر ویژه سازمان ملل مربوط به «حفظ حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در هنگام مبارزه با تروریسم» خواستار مداخله وی درباره موضوع حمله‌مسلحانه اخیر در اهواز و عواقب آن شد.در رژه نیروهای مسلح جمهوری‌اسلامی ایران در روز ۳۱ شهریور در اهواز، شلیک چندین تیر از سوی عده‌ای که مقامات ایران اعلام کرده‌اند چهار نفر بوده‌اند و هر چهارنفرشان کشته شده‌اند، باعث درگیری نظامی شد که در آن، ۲۴ نفر، از جمله یک کودک کشته و ده ها نفر زخمی شدند.
عدالت برای ایران در نامه خود به گزارشگر ویژه سازمان ملل، با توضیح مفصل درباره نمونه‌های قبلی این‌گونه اقدامات، خواستار این شد که دولت ایران را درباره نگرانی های مربوط به نقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مردم در خوزستان به بهانه مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت پاسخگو کند.
خانم فیونوالا الین (Fionnuala Ní Aoláin) گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره «حفظ حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در هنگام مقابله با تروریسم» که یک حقوقدان ایرلندی است، مامور جمع آوری و درخواست اطلاعات مربوط به موارد نقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در هنگام مقابله با تروریسم و گزارش آن به شورای حقوق بشر سازمان ملل و مجمع عمومی این سازمان است.

اجرای حکم شلاق در ملاءعام در نیشابور


اجرای حکم شلاق در ملاءعام در نیشابور

حکم شلاق یکی از متهمین مواد مخدر در نیشابور در ملاءعام اجرا شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام؛ به گفته دادگستری خراسان رضوی؛ روز چهارشنبه ۴ مهر ماه؛ حکم ۷۴ضربه شلاق یک متهم در بخش زبرخان شهرستان نیشابور در ملاءعام به اجرا درآمد.
این زندانی از متهمین مواد مخدر بوده و در دادگاه به سه سال زندان؛ رد مال و تحمل ۷۴ ضربه شلاق در ملاءعام محکوم شده بود.
شلاق یکی از ابزار سرکوب و ارعاب در ایران است

۱۳۹۷ مهر ۳, سه‌شنبه

بازداشتهاى فراقانونى فعالان عرب اهوازى همچنان ادامه دارد



سوم مهرماه 1397؛ قرارگاه ابوالفضل العباس تابع اطلاعات سپاه اهواز دو برادر جميل حيدرى 33 ساله و ماجد حيدرى 25 ساله از اهالى كمپلو شمالى منطقه لشكر شهر اهواز را بازداشت كردند.

فعالين حقوق بشر مى گويند؛ نيروهاى اطلاعات سپاه در هنگام بازرسى منزل جميل حيدرى و برادرش، وسائل شخصى از جمله موبايلها و كتابها و مدارك آنها را بعد از بازرسى منزل و ايجاد رعب بين اعضاى خانواده را مصادره كردند.

بازداشتهاى گسترده بين فعالين فرهنگى و سياسى عرب براى چندين روز همچنان ادامه دارد. وسعت اين بازداشتها بعد از هجوم به رژه نيروهاى مسلح بيشتر شده است. بنا به خبرهاى واصله تعداد بازداشت شدگان بيش از 300 نَفَر است.

نهادهاى امنيتى ايران با سوء استفاده از حادثه هجوم به رژه نيروهاى مسلح در اهواز اقدام به سركوب فعالان عرب در بيشتر شهرها كرده است.

هەنگاو: محی الدین ابراهیمی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیە بە اعدام محکوم شد.

برپایە گزارش سازمان حقوق بشری هەنگاو، شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە محی الدین ابراهیمی ٤٠ سالە و ساکن روستای ”آلکاوی“ اشنویە (شنو) را بە اتهام همکاری با حزب دمکرات کوردستان ایران بە اعدام محکوم نمود.
این حکم  روز دوشنبە ٢٩ مرداد ٩٧/ ٢٠ آگوست ٢٠١٨) صادر و امروز یک شنبە یکم مهرما رسما بە وی ابلاغ شدە است. 
بە گفتە یک منبع مطلع این زندانی سیاسی از داشتن حق وکیل محروم بودە است.
این زندانی کورد  روز شنبە (١٣ آبان ٩٦ / ٤ نوامبر ٢٠١٧)، در حالی کە مشغول کولبری بود از سوی نیروهای مستقر در پاسگاه ”بیمضرتە“ شنو مورد هدف قرار گرفت و از ناحیە پا بە شدت زخمی و سپس بازداشت و از آن زمان تاکنون در بازداشتگاه ادارە اطلاعات ارومیە و زندان مرکزی ارومیە نگهداری می شود.
محی الدین ابراهیمی کە متاهل نیز می باشد، سال ١٣٨٩ نیز از سوی نیروهای امنیتی ایران بازداشت و بە مدت ١٤ ماه زندانی شدە بود.

احضار خانواده دو فعال کرد و تهدید از سوی اطلاعات سپاه پاسداران مریوان



از روز چهارشنبه ۲۱ شهریورماه ۹۷؛ اطلاعات سپاه در شهر مریوان، خانواده دو فعال حقوق بشری و سیاسی عدنان رشیدی و کیومرث رشیدی را سه بار به این نهاد امنیتی احضار و مورد بازجویی و تهدید قرار داده‌ است.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام؛ روز چهارشنبه ۲۱ شهریور ماه؛ مصادف با اعتصاب عمومی شهرهای شرق کردستان، خانواده این دو فعال کرد از سوی اطلاعات سپاه پاسداران در چندین تماس تلفنی مورد تهدید قرارگرفته و روز بعد به این نهاد امنیتی احضار و در مورد فعالیت‌های فرزندانشان به آنها هشدار داده شد.

به گفته یک منبع مطلع؛ طی ده روز گذشته سه بار پدر و برادر عدنان و کیومرث رشیدی فعالان سیاسی کرد ساکن جنوب کردستان (اقلیم کردستان) احضار و ساعت‌ها بازداشت و مورد بازجویی قرارگرفته‌اند.

این منبع در ادامه می‌افزاید: به دلیل تهدید نیروهای امنیتی به رسانه‌ای نشدن این احضار و فشارها، از موارد تهدیدات خبری در دست نیست.
عدنان رشیدی زندانی سیاسی سابق و فعال حقوق بشر کرد در تابستان ۹۶ به دلیل فشارهای ایران، از سوی اداره‌ آسایش حکومت اقلیم کردستان در شهر پنجوین بازداشت‌ و حکومت اقلیم کردستان درصدد دیپورت وی به ایران بود که با فعالیت و اعتراضات فعالان کرد و نهادهای حقوق بشری از این عمل جلوگیری به عمل آمد.

همچنین کیومرث رشیدی فعال سیاسی کرد به دلیل فعالیت‌های سیاسی، سال ۱۳۹۱ از سوی اطلاعات سپاه اقدام به بازداشت وی در شهر کانی دینار از توابع مریوان نموده و مورد شلیک مستقیم قرارگرفته شد. این فعال کرد از آن زمان تاکنون در اقلیم کردستان به‌عنوان پناهنده ساکن شده است.

در سال ۹۵ اموال خانواده عدنان رشیدی که جهت وثیقه در دادگاه مریوان گرو گذاشته شده بود از سوی دادگستری مریوان به نفع حکومت ایران ضبط گردید.

عدنان رشیدی عضو شورای رهبری جمعیت حقوق بشر کردستان در سال ۱۳۸۴ از سوی نهادهای امنیتی ایران بازداشت و به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم و مدت ۸ سال را در زندانهای ایران محبوس بود. وی جهت درمان بیماری با تودیع وثیقه به مرخصی استعلاجی اعزام و از آن پس در جنوب کردستان ساکن شده است.

بازداشت پرتعداد شهروندان در استان خوزستان پس از حمله مسلحانه در اهواز



خبرگزاری هرانا – به دنبال حمله مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز دهها تن از شهروندان عرب طی روزهای اخیر در استان خوزستان بازداشت و به مکان‌های نامعلومی منتقل شدند. وزارت اطلاعات پیش تر از بازداشت ۲۲ تن خبر داده و فیلم‌هایی را نیز در این خصوص منتشر کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در اهواز، وزارت اطلاعات از بازداشت ۲۲ تن خبر داده و فیلم‌هایی را پخش کرده که تعدادی بازداشت شده با چشمانی بسته و هویتهایی نامعلوم رو به دیوار ایستاده اند نشان می دهد، علیرغم رقم ۲۲ تن اعلامی از سوی وزارت اطلاعات منابع محلی تعداد بازداشت شدگان را بسیار بیشتر از این تعداد اعلام کرده اند.
منابع محلی از بازداشت حدود ۳۰۰ تن پس از حوادث اهواز خبر می دهند، بازداشت هایی که عمدتا در شهرهای  اهواز، خرمشهر، سوسنگرد و آبادان صورت گرفته است.
هرانا تا زمان تنظیم این گزارش کماکان قادر به تایید تعداد بازداشت شدگان و هویت آنان نیست.
به گفته منابع محلی در محله های عرب نشین جنوب خوزستان جوی امنیتی برقرار است و حتی به خانواده های بازداشت شدگان نیز اعلام نشده است فرزندان آنها به کجا منتقل می شوند.
بسیاری از بازداشت شدگان دارای سابقه بازداشت قبلی بودند، این نشان می دهد نیروهای امنیتی بدون داشتن اطلاعات قبلی کافی و تنها بر اساس شیوه های قدیمی قصد دارند پس از بازداشت و بازجویی به سرنخ هایی از واقعه حمله مسلحانه اهواز برسند.
هر چند لازم است مسئولان حمله مسلحانه مرگ‌بار صورت گرفته به رژه نظامی در اهواز که در محل آن تماشاچیان غیر نظامى از جمله زنان و کودکان حضور داشته‌اند پاسخگو نگاه داشته شوند، اما نظر به سوابق دستگاه امنیتی بیم آن وجود دارد که تحت تاثیر شرایط پس از این حادثه افرادی مورد برخورد شتابزده قرار گیرند که نقشی در این حادثه نداشته باشند یا از شیوه های غیرانسانی برای بازجویی یا مجازات عوامل حادثه استفاده شود.
پیشتر محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران مدعی شد که “تروریست‌هایی که اقدام به تیراندازی به سوی مردم کرده‌اند، به هلاکت رسیده‌اند”. وی همچنین گفت که “عقبه آنها تا آخرین نفر شناسایی خواهند شد و بخش عمده‌ای از آنها هم دستگیر شده‌اند”.

لازم به یادآوری است، روز شنبه ۳۱ شهریورماه در جریان رژه نیروهای مسلح به مناسبت سالگرد شروع جنگ ایران و عراق در شهر اهواز، سربازان و مردم غیرنظامی نیز که در آن مکان حضور داشتند هدف حمله مسلحانه قرار گرفتند.
مجتبی ذوالنور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در آن روز از کشته شدن ۲۹ تن و زخمی شدن ۵۷ تن خبر داد.
همچنین رسانه‌های داخلی نیز لیستی از اسامی کشته شدگان را منتشر کردند که در میان آن‌ها هویت افراد غیرنظامی و یک کودک چهار ساله نیز به چشم می‌خورد.

۱۳۹۷ مهر ۲, دوشنبه

بازداشت های گسترده در اهواز و محمره(خرمشهر )و عبادان (آبادان)


بازداشت های گسترده در اهواز و خرمشهر و آبادان

بازداشت هاى گسترده در اهواز و محمره (خرمشهر )و عبادان(آبادان) و خفاجیه (سوسنگرد )همچنان ادامه دارد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، بعد از حمله مسلحانه به جایگاه رژه نیروهای مسلح در روز شنبه ۳۱ شهریور نیروهای اطلاعاتی و امنیتی اقدام به بازداشت‌های گسترده و کور در شهرهای مختلف کردند.
در اهواز در کوت عبدالله؛ کوت سیدصالحی؛ کوی علوی؛ ملاشیه و مندلی این شهر دستگیریهای کور اعمال می شود.
خبرهای رسیده از اهواز حاکی است که خودروهای شخصی متعلق به نهادهای امنيتی با شماره پلاک خرم آباد در مناطق كوی علوی، كوت عبدالله و سه راه شهر اهواز در حال گشت زنی هستند و عده زیادی از مردم در مناطق مختلف از روز شنبه تاکنون به دلایل نامعلوم بازداشت شده‌اند. اكثر كسانی كه سابقه بازداشت يا حبس داشته‌اند مجددا بازداشت شده اند.

۱۳۹۷ مهر ۱, یکشنبه

تعداد مهاجمان به رژه نيروهاى مسلح ايران در اهواز بيش از چهار نَفَر هستند




به تصاوير زير توجه كنيد تا به حقيقت امر پى ببريد. خبرگزارى هاى نظام گفتند كه هر چهار مهاجم لباس نظامى به تن دارند، در حالى كه در تصاوير منتشر شده يكى از مهاجمان لباس شخصى شبيه به حزب اللهي ها پوشيده است. ديگرى هم لباس بسيجى و يكى يونيفورم سپاه را پوشيده است.  در ضمن خبرگزارى هاى ايران نام چهار شهروند عرب را منتشر كردند اما امروز معلوم شد كه فرد بنام حسين رادمنش از قوم #لور جزء مهاجمان مى باشد.

اجرای حکم اعدام ۹ زندانی به صورت گروهی علیرغم رضایت شاکی پرونده


اعدام ۹ زندانی به صورت گروهی

روز ۳۱ شهریور ۱۳۹۷، حکم اعدام ۹ زندانی به صورت گروهی با حضور نماینده دستگاه قضایی علیرغم رضایت شاکی پرونده در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد.

بنا به گزارش خبرگزاری مهر «روز شنبه ۳۱ شهریور ماه، حکم اعدام گروهی نه زندانی در زندان عادل آباد شیراز به اجرا درآمد. این نه زندانی در یک پرونده به اتهام تجاوز به عنف محاکمه و به اعدام محکوم شده بودند.»
این زندانیان «عبدالخالق صفایی، علی اکبر حقیقی، علی شاه علیان، حمیدرضا صفایی، بهنام روستایی، احسان صفایی، محمدرضا صفایی، داوود زارعی و مهدی زمانی» نام داشتند و همگی زیر ۲۳ ساله سن داشتند.

حکم اعدام آنان در حالی صورت گرفته که شاکی پرونده شکایت خود را پس گرفته بود اما مقامات قضایی هیچ اعتنایی به آن نکرده اند.

حکم این زندانیان محکوم به اعدام در شعبه ۳ دادگاه کیفری یک استان فارس صادر و پس از آن در شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور مورد تأیید قرار گرفته بود.
اسامی این زندانیان اعدام شده پیش‌تر توسط علی القاضی‌مهر رئیس کل دادگستری فارس روز ۲۰ شهریور ضمن تایید حکم اعدام آنان و اجرای قریب الوقوع حکم اعلام شده بود.
لازم به ذکر است طی هفته گذشته خانواده این زندانیان اعدام شده مقابل فرمانداری شهرستان قیر و کارزین تجمع کرده و خواستار لغو حکم فرزندان خود شده بودند اما با یورش ماموران انتظامی و تهدید اعدام فرزندان خود مواجه شدند.


به کما رفتن یک زندانی زندان مرکزی ارومیه پس از شکنجه


به کما رفتن یک زندانی زندان مرکزی ارومیه پس از شکنجه
یک زندانی در زندان ارومیه در اثر ضربات و شکنجه مدیر داخلی زندان به کما فرو رفت. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام؛ یک زندانی به نام جواد شیرزاد (آرش) پس از ضرب و شتم توسط بایرامی زاده مدیر زندان مرکزی ارومیه به کما رفته و وضعیتش وخیم است.
این زندانی که به اتهام قتل از ۵ سال پیش در زندان و در بند جوانان به سر می برد تنها به دلیل اینکه برای دیدن دوست زندانی اش به بهداری مراجعه کرده بود مورد خشم و غضب مدیر داخلی به نام بایرامی زاده و افسر نگهبان به نام حسین نجفی واقع شد و مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت. سر او در اثر اصابت شدید به زمین یا دیوار خورد و دچار ضربه مغزی گردید.
این زندانی از تاریخ ۲۰ شهریور در بیمارستانی در خارج از زندان بستری است و پزشکان متخصص شانس زنده ماندن این زندانی را تنها ده درصد برآورد کرده‌اند.
لازم به ذکر است که ضرب و شتم زندانیان و شکنجه در زندان ارومیه پیش از این هم گزاش شده بود. در مرداد ماه سال جاری یک زندانی به نام سعید سیدعباسی نیز در زندان ارومیه مورد ضرب و شتم زندانبانان قرار گرفت و به شدت آسیب دید.


ماده ۵:شکنجه ممنوع
احدی را نمی توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا بر خلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد.


شکست طرح اطلاعات سپاه با افشاگری آواتودی

آواتودی نخستین رسانەای بود کە از یک ماه پیش از رویدادهای اهواز دربارە سناریوی حملات تروریستی داعش و بە اصطلاح گروەهای تجزیە طلب توسط اطلاعات سپاه پاسداران پردە برداشتە و نسبت بە اهداف این توطئە هشدار دادە بود.
تا اینکە پس از حملە ٣١ شهریور بە رژە نظامیان در اهواز هم بار دیگر نخستین رسانەای کە پس از تأکید چند تلویزیون خارج از کشور بر انجام عملیات تروریستی توسط جنبش الاحواز اعلام کرد کە این حملە ارتباطی بە الاحواز ندارد و سپس اهداف اطلاعات سپاه را تشریح کرد.
 اکنون پرسش آنستکە ارتباط داعش با این حملە چیست و اطلاعات سپاه چگونە این طرح را مهندسی کردە است؟
طبق اطلاعات محرمانە منابع آواتودی جواد ساری ٣٠ سالە و ساکن کوی علوی منطقە گلدشت اهواز و یکی از ضاربین عضو اطلاعات سپاه بودە کە برای نفوذ در داعش بە عراق و سوریە سفر کردە و با شبکە داعش ارتباط داشتە است. جواد ساری با فردی با نام مستعار حاجی ناصر در اطلاعات سپاه همکاری داشتە و قرار بودە یک تیم داعش را وارد ایران کند و بە کمین نیروهای اطلاعات سپاه بکشاند. بدین منظور برای راضی کردن داعش بە فرستادن تیم تروریستی مدعی می شود کە روز ٣١ شهریور حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی در برنامە رژە شرکت می کند. بدنبال آن ابو مهدی مهاجر امیر داعش در سوریە راضی شد تا یک تیم را برای مأموریت بە اهواز اعزام کند. این تیم با هدایت جواد ساری از طریق مجوز اطلاعات سپاه از مرز رسمی خانقین وارد شدە و با خودرو آزادنە بطرف اهواز و سپس محل رژە رفتند. تیم داعش کە تحت نظر رابط اطلاعات سپاه قرار داشت با سلاح و مجوز از کنار نیروهای امنیتی بە محلی رفتند کە قرار بود کمینگاه نیروهای اطلاعات سپاه باشد. ولی هیچگونە دستگیری صورت نگرفت. پس از مدتی جواد ساری برای جلوگیری از کشتار و بە نوعی بمنظور خبردار کردن تیم حاجی ناصر، بە دیوار نزدیک رژە شلیک می کند کە در این هنگام سە تروریست همراهش بە سوی رژە شلیک رگبار را شروع کردند.
جواد ساری هیچ فشنگی را شلیک نکرد و بە خیال خود منتظر حاجی ناصر باقی ماند ولی پس از پایان ماجرا توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. بلافاصلە پس از دستگیری فردی کە ممکن است حاجی ناصر بودە و یا مأمور او، بلافاصلە جواد را بە بهانە بازجویی تحویل گرفت و بە قتل رساند تا هیچگونە سندی از این عملیات باقی نماند. سپس از اطلاعات سپاه دستور دادند اعلام شود همە مهاجمین کشتە شدەاند. درحالیکە پیشتر همە مقامات امنیتی بە تلویزیون ها گفتە بودند، یکی از مهاجمین دستگیر شدە است.
بە گفتە یکی از منابع آواتودی در سپاه خوزستان، در ٣ هفتە گذشتە هیچگونە دستور هوشیاری دربارە احتمال عملیات تروریستی و یا نفوذ عناصر خرابکار بە هیچ یک از بخشهای امنیتی دادە نشدە بود، زیرا اگر چنین دستوراتی دادە میشد، با هدف کاهش احتمال خطر، اطلاعات پیشنهاد می داد کە رژە در محوطە پادگان برگزار شود و در چنین شرایطی هم اجرای طرح با چالش مواجە می شد. جدا از این مدیریت نوار امنیتی محوطە رژە برخلاف سالهای گذشتە کە بطور مشترک انجام میشد سپاه بە تنهایی آنرا بر عهدە گرفت.
 اکنون افشای طرح اطلاعات سپاە باعث اختلاف عمدە در سطوح ارشد وزارت اطلاعات شدە است.  برای نخستین بار بحث لزوم اصلاحات در اطلاعات سپاە مطرح شدە، بویژە حذف مغزهای متفکری کە واقعە رد شدن اتوبوس از روی نیروهای خودی در تهران گلستان هفتم، ٣١ شهریور ٨٩ مهاباد، بمب گذاری در حرم امام هشتم شیعیان، عملیات داعش در مجلس با همکاری عامل نفوذی در داعش سریاس صادقی و.... را طراحی کردند تا سناریوی سرکوب و همزمان توجیە بقای جمهوری اسلامی را در افکار عموی مردم ایران تثبیت کنند.

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...