۱۳۹۸ اسفند ۲۶, دوشنبه

دو فعال مذهبی اهل سنت با تودیع قرار وثیقه بطور موقت از زندان بندرعباس آزاد شدند


روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, حافظ عبدالحی آرامش و سعید آرامش, دو تن از فعالان مذهبی اهل سنت, ساکن شهرستان بندرعباس, با تودیع قرار وثیقه و تا ابلاغ حکم نهایی دادگاه تجدیدنظر از بازداشت آزاد شدند.  این ۲ شهروند در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب بندرعباس هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند. 
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کمپین فعالین بلوچ, روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, سعید آرامش و حافظ عبدالحی آرامش, دو تن از فعالان مذهبی اهل سنت که پس از این و در حله بدوی توسط دادگاه انقلاب شهرستان  بندرعباس واقع در استان هرمزگان هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند هر یک با تودیع قرار های وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت تا ابلاغ حکم نهایی دادگاه از بازداشت آزاد شدند. 
براساس این گزارش, این ۲ فعال مذهبی اهل سنت و از فارغ التحصیلان مدرسه علوم دینی منبع العلوم کوه ون با تودیع قرار وثیقه و با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور هر یک با تودیع قرارهای وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از زندان مرکزی بندرعباس آزاد شدند. 
لازم به ذکر است,  در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۸, سعید آرامش و حافظ عبدالحی آرامش, دو شهروند سنی مذهب و از اهالی شهرستان سرباز ساکن شهرستان بندرعباس که پیشتر توسط دادگاه انقلاب بندرعباس مورد محاکمه قرار گرفته بودند هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

 هر ۲ نفر این شهروندان اهل سنت، در خردادماه ۱۳۹۷ به اتهام انجام مناسک مذهبی « برگزاری نماز تراویح در ماه رمضان » در شهرستان جاسک بازداشت شده بودند. 
تراویح به نمازهایی گفته می‌شود که اهل سنت در شب‌های ماه رمضان به صورت جماعت می‌خوانند و از آنجا که شیعیان نماز تراویح بصورت جماعت را بدعتی در اسلام می‌دانند، نیروهای امنیتی در چند سال اخیر نسبت به برگزاری این نوع نماز در ماه رمضان برخورد امنیتی داشته‌اند.
سرکوب شهروندان اهل سنت در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 
اعمال محرومیت بر شهروندان اهل سنت در انجام و یا حضور در مناسک مذهبی از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی و همچنین ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...