۱۳۹۷ بهمن ۱۱, پنجشنبه

در حالی که مسئولین مربوطه اعم از استانداری مدیریت بحران نمایندگان صدا وسیما همچنان نسبت به بحران شهرهای میسان بی تفاوت هستند.





# در حالی که مسئولین مربوطه اعم از استانداری مدیریت بحران نمایندگان صدا وسیما همچنان نسبت به بحران شهرهای میسان بی تفاوت هستند.

مردان رشید وزنان نجیب شهرهای رفیع خفاجیه مالچیه ابوحمیضه با دست های خالی بدون امکانات امدادی دست در دست هم به سوی ایجاد سیل بند شتافتند واز هیچ تلاشی دریغ نکردند تا از سرزمین خود دفاع کنند همچنین جوانان غیور شهرهای دیگر اهواز به کمک سیل زدگان شتافتند وصحنه های بزرگ همدلی وغیرت را به نمایش گذاشتند.

اعدام هشتاد و هفتمین زن زندانی محکوم به اعدام در دوران ریاست حسن روحانی

اعدام زنان ایران

یک زن زندانی محکوم به اعدام روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷، در زندان نوشهر واقع در استان مازندران به دار آویخته شد.
هویت این زن که به اتهام قتل همسر خود به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود «م. الف» احراز شده است.
وی  از شش سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و در زندان بسر برده بود.
با اعدام این زن شمار زنان اعدام شده در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی به بیش از ۸۷ تن بالغ گردیده است.
رژیم ایران رکورد دار اعدام در کل جهان است و بالاترین آمار اعدام زنان را نیز داراست.
در ماه دسامبر ۲۰۱۸، سایت‌ها و خبرگزاری‌های رسمی ایران از اعدام یک زن ۲۵ ساله به نام نوشین بدون ذکر دقیق محل و تاریخ خبر دادند.
نوشین به اتهام قتل همسرش به اعدام محکوم شده بود.
این زندانی اعدام شده یکی از قربانیان خشونت جنسی بود که به دلیل دفاع از خود و حیثیتش اعدام شد.
نوشین پیش از اجرای حکمش از تهدیدات و سوء استفاده‌هایی که توسط همسر و دوستان همسرش از او می‌شد سخن گفته بود.
زینب سکانوند ۲۴ ساله، که در ۱۷ سالگی به اتهام قتل همسرش به اعدام محکوم شد و در اکتبر ۲۰۱۸ به دار آویخته شد یکی دیگر از زنان قربانی خشونت جنسی بود.
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۱۸، ضمن محکوم کردن اعدام زینب سکانوند تأکید کرد که سازمان ملل متحد با استفاده از مجازات مرگ در هر شرایطی مخالف است زیرا هیچ سیستم قضایی در جهان عاری از خطا نیست.
اسامی زنان زندانی محکوم به اعدام
شمار بسیاری از زنان در زندان‌های ایران وجود دارند که اکثر آنان به دلیل دفاع از خود و حیثیت خود به اعدام محکوم شده‌اند.
دستکم هشت تن از زنان زندانی در زندان مرکزی ارومیه به اعدام محکوم شده اند:
۱- چنار صالحی
۲- یسنا صادقی
۳- آراسته رنجبر
۴- نازدار وطن خواه
۵- تهمینه دانش
۶- فریده حسن‌پور
۷-شلیر خسروی
۸- سمیه ابراهیم‌زاده
همچنین دست‌کم ۱۱ زن در زندان شهر ری (قرچک ورامین) حضور دارند که حکم اعدام برایشان صادر شده است.
۱. اعظم ملکی، از هشت سال پیش بازداشت و در زندان به سر می‌برد. او به اتهام قتل برادر شوهر و پسر برادر شوهر به دو بار اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۲. نرجس طبایی، از سه سال پیش در زندان به سر می‌برد. او به اتهام قتل هووی خود به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۳. فرشته شیرازی، از پنج سال پیش در زندان به سر می‌برد. او به اتهام قتل مادر شوهر خود که خواهر اسدالله لاجوردی است، به اعدام (قصاص نفس) محکوم شد.
۴. طاهره نوری، از دوازده سال پیش در زندان به سر می‌برد. وی به اتهام قتل همسرش به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است. گفته می‌شود خانم نوری قربانی خشونت خانگی از جانب مقتول بوده است.
۵. رویا امیریان، از چهارده سال پیش در زندان به سر می‌برد. وی به اتهام قتل مردی که در خیابان برایش مزاحمت ایجاد کرده بود به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۶. مهتاب شفیعی، از سه سال پیش بازداشت و در زندان به سر می‌برد. وی به اتهام قتل شوهر و مادر شوهر خود به دو بار اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۷. محبوبه رسولی، از هفت سال پیش در زندان به سر می‌برد. وی به اتهام قتل مادر شوهر خود به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۸. مهناز آگاهی، از هفت سال پیش در زندان به سر می‌برد. وی به اتهام قتل شوهر خود به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۹. صغری افتخاری، از ده سال پیش در زندان به سر می‌برد. وی طی یک درگیری مرتکب قتل شده است.
۱۰. عشرت نظری، از شش سال پیش در زندان به سر می‌برد. وی به اتهام قتل همسرش به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده است.
۱۱. سمیرا سبزیان دیگر زندانی محکوم به اعدام (قصاص نفس) در زندان شهر ری است.
زنان قربانی خشونت در ایران از هیچگونه حمایتی از سوی دولت برخوردار نیستند. در قوانین ایران در قبال تجاوز به زنان، نسبت به مهاجم آسان‌گیری و نسبت به قربانی سخت‌گیری وجود دارد.
جامعه بین المللی جهت حفاظت از زنان و دختران در برابر خشونت در تلاش برای کمک کردن به زنان قربانی هستند. اما رژیم ایران تاکنون هیچ قدمی در راستای کمک و حفظ زنان قربانی خشونت بر نداشته بلکه برعکس آنان را در معرض اعدام و احکام غیر انسانی قرار داده اند.

ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.


صدور حکم ۷۴ شلاق به دلیل سرقت یک مرغ شش هزار تومانی در ایران

ایران حکم شلاق



پس از انتشار تصویر حکم دادگاه مبنی بر سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق بدلیل سرقت یک قطعه مرغ شش هزار تومانی در فضای مجازی رئیس دادگستری شهرستان لالی از توابع استان خوزستان روز ۹ بهمن ۱۳۹۷، در مصاحبه با خبرگزاری میزان این حکم را تایید کرد. رئیس دادگستری شهرستان لالی در این رابطه گفت «در این پرونده متهم تحت عنوان سرقت تحت تعقیب قرار دارد و از سوی دیگر دارای سابقه چندین فقره سرقت، مواد مخدر و اخلال در نظم عمومی است.»
همچنین خبرگزاری مهر به نقل از اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری خراسان شمالی از صدور و اجرای حکم شلاق برای پنج تن از مدیران میانی دانشگاه علوم پزشکی این استان به دلیل سهل‌انگاری در حفظ اموال عمومی و مسائل مالی خبر داد.
در حالی که بیش از ۸۵ درصد مردم در زیر خط مطلق به سر می‌برند و مردم با درآمد‌های بسیار پایین توانایی مالی برای تامین حداقل‌های معیشتی خود را ندارند.
مقامات قضایی ایران به جای بررسی و حل مشکلات معیشتی مردم با صدور احکام سنگین و مجازات‌های بی رحمانه قشر محروم جامعه را تحت فشار مضاعف قرار می‌دهند.
همچنین در هراس از محکومیت‌های بین المللی با سنگین جلوه دادن پرونده قضایی متهمان و قوانین مجازات اسلامی اجرای احکام غیر انسانی نظیر شلاق را مشروع می‌کنند.
دادستان کل ایران در مصاحبه با خبرگزاری فارس در تاریخ روز ۱۶ژانویه ۲۰۱۹، ضمن اشاره به محکومیت مجامع بین‌المللی در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران نسبت به عدم اجرای احکام قطع دست تحت عنوان «اجرای حدود الهی» ابراز تأسف کرد.
هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه نیز در تاریخ ۳۰ می ۲۰۱۸ در دفاع از مجازات بدنی گفته بود: «مجازات های بدنی بسیار تاثیر گذار تر از حبس است و مجازات شلاق که در اسلام آمده بسیار موثر تر است اما ستاد های حقوق بشری روی این موضوع نظر خوبی نداشتند.»
اظهارات مقامات دولتی و قضایی ایران در حالی است که استفاده از مجازات‌های بی‌رحمانه و غیرانسانی نظیر شلاق، قطع عضو و کور کردن چشم و … نقض بارز اصل ممنوعیت مطلق شکنجه و انواع رفتارها و مجازات‌ها می باشد.
همچنین براساس اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران نیز به آن ملتزم است «هیچ کس نباید آماج شکنجه یا کیفرهای بی رحمانه، غیربشری، یا تحقیرآمیز شود.»

ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.
احدی را نمی توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا بر خلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد.
الف) هرکس حق دارد که سطح زندگی او ، سلامتی و رفاه خود و خانواده اش را از حیث خوراک ومسکن ومراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی تامین کند و همچنین حق دارد که در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود.
ب) مادران وکودکان حق دارند که از کمک و مراقبت مخصوصی بهره مند شوند . کودکان چه براثر ازدواج و چه بدون ازدواج به دنیا آمده باشند، حق دارند که همه از یک نوع حمایت اجتماعی برخوردار شوند.

۱۳۹۷ بهمن ۱۰, چهارشنبه

اعدام یک زن در زندان نوشهر

اعدام یک زن در زندان نوشهر

صبح امروز یک زن در زندان نوشهر به دار آویخته شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه ۹۷ حکم اعدام یک زن که به اتهام قتل همسرش به قصاص نفس محکوم شده بود در زندان نوشهر به اجرا درآمد.
این زن اعدام شده که مشخصات وی «م. الف» عنوان شده از ۶ سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و در زندان بسر برده بود.
شایان ذکر است که بر اساس گزارش به ثبت رسیده در کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام در سال میلادی ۲۰۱۸ (اول ژانویه ۲۰۱۸ تا ۳۱ دسامیر۲۰۱۸) دست‌کم ۲۸۳ زندانی اعدام شدند.
در بین اعدام شدگان ۱۱ زندانی سیاسی، ۶ کودک مجرم و ۵ زن وجود داشت. حداقل ۱۳ زندانی در ملاعام در مقابل چشمان مردم در میادین شهرهای کشور اعدام شدند.
در گزارش سالانه عفو بین الملل در سال ۲۰۱۷ در رابطه با اعدامها آمده است که ۱۴۲ کشور استفاده از مجازات را در قوانین خود لغو یا در عمل متوقف کرده اند, اما چند کشور، از جمله رژیم ایران همچنان به اعدام ادامه دادند.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.

۱۳۹۷ بهمن ۹, سه‌شنبه

بازداشت جعفر عظیم زاده دبیر کل اتحادیه آزاد کارگران ایران و پروین محمدی

بازداشت جعفر عظیم زاده دبیر کل اتحادیه آزاد کارگران ایران


جعفر عظیم زاده دبیر کل اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، عصر امروز سه‌شنبه ۹ بهمن‌ماه ۹۷ جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران توسط ماموران کلانتری ۱۱فردیس کرج بازداشت شد.
حوالی ساعت ۵:۳۵ عصر روز سه‌شنبه جعفر عظیم زاده توسط چهار نفر که مشخص نیست از چه ارگان و نهاد حکومتی بودند، بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
مأموران حکومتی در هنگام بازداشت، وسایل شخصی، لپ تاب و دو گوشی همراه ایشان را نیز ضبط کردند.
بازداشت پروین محمدی 
در پی بازداشت جعفر عظیم زاده، پروین محمدی نائب رئیس اتحادیه آزاد کارگران نیز بازداشت شد.
روز سه شنبه ۹ بهمن ماه، ساعتی پس از بازداشت جعفر عظیم زاده، مامورین نیروی انتظامی کلانتری 11 فردیس کرج،  پروین محمدی را بازداشت و کلیه وسایل شخصی، لپ تاب و گوشی همراه وی را ضبط کردند.
ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.
احدی را نمی توان خود سرانه توقیف ، حبس یا تبعید نمود.

اعدام یک زندانی سالخورده در زندان نور

اعدام یک زندانی سالخورده در زندان نور


یک زندانی سالخورده در زندان نور در استان مازندران به دار آویخته شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام سحرگاه روز سه‌شنبه ۹ بهمن ماه ۹۷ یک زندانی در زندان نور اعدام شد. این زندانی یک مرد ۶۶ ساله بود که به اتهام قتل به قصاص نفس محکوم شده بود.
یونس حسینی عالمی، دادستان استان مازندران گفت: “زندانی متهم به قتل مرد ۶۶ ساله بود که چهار سال پیش به خاطر قتل یک خانم محاکمه و به اعدام محکوم شده بود”.
در گزارش سالانه عفو بین الملل در سال ۲۰۱۷ در رابطه با اعدامها آمده است که ۱۴۲ کشور استفاده از مجازات را در قوانین خود لغو یا در عمل متوقف کرده اند, اما چند کشور، از جمله رژیم ایران همچنان به اعدام ادامه دادند.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution
ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.

۱۳۹۷ بهمن ۸, دوشنبه

قربانیان کولبری در شهرهای مرزی ظرف ۴۸ ساعت

قربانیان کولبری در شهرهای مرزی ظرف ۴۸ ساعت


کولبری در شهرهای مرزی همچنان بی رحمانه قربانی می‌گیرد. شامگاه دوشنبه ۸ بهمن‌ماه ۹۷ دستەای از کولبران پس از شلیک نیروهای مرزی از مسیر اصلی خارج شدە و بە دلیل گم کردن راه خود، دو نفر از آنها بر اثر سرمازدگی جانشان را از دست دادەاند. دو تن دیگر از کولبران زخمی شده و یک نفر ار آنان همچنان مفقودالاثر می‌باشد.
در جریان حمله نیروهای مسلح ایران به گروهی از کولبران در حوالی روستای برویشکانی از توابع بخش” نەنور” که شبانگاه دوشنبه ۸ بهمن ماه روی داد، دو تن از کولبران مجروح و جهت مداوا به بیمارستان صلاح الدین بانه انتقال یافتند. دسته ای از کولبران برای نجات جان خود از مسیر خارج شده و در پی گم کردن راه و برف و بوران ۲ تن از آنان به نام‌های سامان صالحی ۲۲ ساله و اهل سقز و محمد کریمی اهل بانه براثر سرمازدگی جان خود را از دست داده‌اند. جسد این دو نفر توسط مردم محل پیدا شده و به سردخانه بیمارستان بانه منتقل شده است. از سرنوشت یک کولبر دیگر به نام عباس قادرزاده اطلاعی در دست نیست.
همچنین روز یکشنبه هفتم بهمن‌ماه، گروهی از کولبران کُرد در مرز ماکو در کمین نیروهای نظامی حکومت ایران افتاده‌ و در پی تیراندازی این نیروها، یک کولبر جوان به نام “حسین بلخکانلو اقدم” جان خود را از دست داده است.
به گفته یک منبع آگاه، نظامیان حکومتی بدون اخطار قبلی، این کولبر کُرد را در نزدیکی روستای “یارم‌قیه” در دهستان قلعه دره‌سی به رگبار بسته‌اند.
در همین رابطه نیز، دو کولبر کُرد به نام‌های اسعد زمانی اهل روستای هفتاش و عبدالخالق امینی اهل روستای میرگه نقشینه در پی انفجار مین در مرز “هنگه‌ژال” بانه زخمی شدند.
اسعد زمانی به دلیل انفجار مین از ناحیه پا دچار نقص عضو شده و عبدالخالق امینی نیز از ناحیه صورت به شدت زخمی شده است.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

۱۳۹۷ بهمن ۷, یکشنبه

زیر آب رفتن شهرهای اطراف رودخانه های کرخه و کارون براثر شکستن سیل بندها

زیر آب رفتن شهرهای اطراف رودخانه های کرخه و کارون براثر شکستن سیل بندها

بامداد سه شنبه ۹ بهمن ۹۷ سیل بند شهر رفيع دشت آزادگان شکسته شد. با شکستن این سیل بند چندین روستا به زیر آب رفته و محصولات کشاورزان از بین خواهند رفت.
طغیان و سیلابی شدن رودخانه کرخه روز دوشنبه ۸ بهمن‌ماه ۹۷ منجر به شکسته شدن سیل بندهای شهر رفیع از توابع شهرستان هویزه و روستای آلبوعفری دشت آزادگان در مجاورت این رودخانه گردید.
به دنبال شکسته شدن سیل بندها چهار شهر و ۱۸ روستای استان خورستان را سیل فرا گرفت و آب با سرعت بالا به سمت روستا پیشروی کرده است.روستاهای اطراف شوش، دزفول، دشت آزادگان و شوشتر به طور کامل زیر آب رفته‌اند.
در شهرستان شوش، روستا‌های شیخ مندی، بیت یدی، کاظم حیدر، خلیفه حیدر، مزرعه شبلی، زلید دبات، بیت یباره، بیت سیدخلف، بیت نور، بیت غایب و بیت محارب درگیر سیلاب شدند.
در شهرستان دزفول، روستای بنه عاطی در بخش چغامیش و مناطق زاویه مشعلی، زاویه حمودی، زاویه عزیب و روستا‌های بهشتی و ده نور نیز درگیر سیلاب شدند.
در شهرستان دشت آزادگان روستا‌ها و مناطق حاشیه رودخانه کرخه از جمله آلبوعفری، حجیه، چولانه، سمومیه، بنی نعامه، بیت کوار، رمیم، میهن آباد، دفار، مچریه، کصر و شهر‌های بستان و رفیع متأثر از سیلاب اولیه هستند همچنین سیل بند روستا‌های آلبوعفری و رفیع شکسته شده‌اند و آب وارد روستا‌ها شده است.
بنا به گفته روستائیان سیل‌بندها قدیمی‌اند و به دلیل برداشت غیر مجاز آب مقاومت چندانی نداشتند.
همچنین عصر روز دوشنبه ۸ بهمن‌ماه در استان لرستان نیز روستای ناصروند از توابع بخش مرکزی خرم‌آباد در محاصره کامل آب قرار گرفت.
به دلیل شدت بارندگی پل‌های این روستا قطع و مردم در محاصره آب هستند.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

خرم‌آباد

۱۳۹۷ بهمن ۶, شنبه

اعتراض مردم سیل زده و خشمگین شهر رفيع به حضور استاندار

اعتراض مردم سیل زده و خشمگین شهر رفيع به حضور استاندار

مردم سیل زده شهر رفیع در استان خوزستان نسبت به حضور استاندار در این محل اعتراض کردند.
روز سه شنبه ۹ بهمن ۹۷مردم رفیع که چند روز است گرفتار سیلاب شده اند و دولت هیچ کمک و پشتیبانی از آنها نکرده است با تلاش و امکانات خودشان اقدام به زدن سیل بندکرده‌آند.
پس از گذشت یک روز کامل هنگامی که شریعتی استاندار خوزستان به شهر رفیع رفته است، مردم خشمگین در اعتراض به حضور او تجمع کرده و شعار «استانداربی عرضه نمیخوایم نمیخوایم» سردادند.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

۱۳۹۷ بهمن ۵, جمعه

انتقال دو تن از اعضای بازداشت‌شده هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به زندان اوین و زندان کچوئی کرج

اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران


جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی دو تن از اعضای هئیت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران که روز ۹ بهمن ۱۳۹۷، توسط ماموران مسلح در فردیس کرج بازداشت شده بودند روز ۱۱بهمن به ترتیب به زندان اوین و زندان کچوئی کرج منتقل شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در تکمیل نحوه بازداشت دو تن از اعضا هئیت مدیره این تشکل جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی اعلام کرد « ۱۷ مامور امنیتی مسلح که مشخص نبود چه ارگانی بودند با باز کردن درب اصلی و محاصره کل ساختمان به محل زندگی خانم پروین محمدی یورش بردند و جعفر عظیم‌زاده که مهمان ایشان بود را در ابتدا بازداشت و به کلانتری ۱۱ فردیس کرج تحویل دادند و با توقف یک خودرو با افراد مسلح در مقابل درب ساختمان از خروج خانم پروین محمدی ممانعت به عمل آوردند و ساعتی بعد خانم پروین محمدی را نیز بازداشت و به کلانتری ۱۱ تحویل دادند.»
محمدعلی جداری فروغی وکیل این دو فعال کارگری بازداشت شده روز چهارشنبه ۱۰بهمن ۱۳۹۷،در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در رابطه با علل بازداشت این دو فعال کارگری گفت «با پیگیری‌هایی که امروز (چهارشنبه ۱۰ بهمن) انجام دادم، مشخص شد که با نیابت قضایی صادره بر مبنای محکومیت، عظیم زاده به ۶ سال زندان محکوم شده و روانه زندان اوین شده است، خانم محمدی نیز با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد خواهد شد.»
پروین محمدی بعد ازظهر۱۰ بهمن ۱۳۹۷، قرار بود که آزاد شود اما به دلیل مشکلات اداری وثیقه آماده نشده و آزادی این فعال کارگری به روزهای آینده موکول شده است.
روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۷، پس از مراجعه مجدد محمدعلی جداری فروغی وکیل خانم محمدی جهت تحویل وثیقه مطلع شد که با ارجاع پرونده موکل خود از شعبه ۱۱ به ۱۲ قرار وثیقه به قرار بازداشت موقت یک‌ماهه تغییر پیدا کرده است.
این وکیل دادگستری در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا ضمن اعلام این خبر از انتقال موکل خود به زندان کچوئی کرج خبر داد و افزود «پیرو جلسه دیروز در شعبه ۱۱دادیاری دادسرای پردیس کرج، ابتدا برای موکلم قرار بازداشت موقت یک ماهه و بعد از ارائه توضیحات، قرار وثیقه ۳۰۰ میلیونی صادر شد که امروز صبح پس از ارجاع پرونده از شعبه ۱۱به شعبه ۱۲، مجددا قرار بازداشت یک ماهه صادر و پیرو آن، پروین محمدی به زندان شهید کچوئی کرج منتقل شد.»
جعفر عظیم زاده ۵۲ ساله، فعال کارگری و دبیر هیئت مدیره تشکل کارگری «اتحادیه آزاد کارگران ایران» است، او  در اسفند سال ۱۳۹۳ از سوی دادگاه انقلاب به ۶ سال حبس و ۲ سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها محکوم شد اما خواستار “اعاده دادرسی” و رسیدگی مجدد به پرونده‌اش شده بود.
عظیم زاده اوایل اردیبهشت ۱۳۹۵ و زمانی که برای تحمل شش سال زندان در اوین به سر می برد در اعتراض به «نگاه امنیتی به فعالیت های صنفی» دست به اعتصاب غذا زد و روز ۱۰ تیرماه ۱۳۹۵ پس از یک اعتصاب غذای ۶۴ روزه و با وضعیت جسمی خطرناک با وثیقه ۴۵۰ میلیون تومانی به مرخصی اعزام شد و طی پنج تحت نظر پزشکان مشغول مداوای بیماری و مشکلات ناشی از اعتصاب غذا بود.
این فعال کارگری طی دوران مرخصی اش در مهر۱۳۹۵ مجددا در پرونده دیگری به همراه یکی از همکارانش به نام «شاپور احسانی‎راد» به ۱۱ سال زندان محکوم شد. او در این پرونده به نیز دلیل فعالیت هایش در «اتحادیه آزاد کارگران ایران» از جمله تشکیل اتحادیه، راه اندازی وبسایت این اتحادیه، مصاحبه با رسانه ها و اطلاع رسانی درباره فعالیت های صنفی کارگران محاکمه و به زندان محکوم شده است.

۱۳۹۷ بهمن ۴, پنجشنبه

محمدصابر ملک‌رئیسی در یک پرونده جدید به «تبلیغ علیه نظام» متهم شد


محمدصابر ملک‌رئیسی در دادسرای اردبیل به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است. این زندانی سیاسی اخیراً برای فعالیت‌هایش در راستای دفاع از حقوق سایر زندانیان تحت فشار شدید بازجویان و مسئولین زندان بوده است. مسئولین زندان اردبیل او را متهم کرده‌اند که با خارج زندان تماس داشته و اخبار تضییع حقوق زندانیان را به بیرون منتقل می‌کند. در آذر ماه امسال نیز او برای چند هفته به بازداشتگاه اطلاعات اردبیل منتقل شده بود.
محمدصابر ملک رئیسی فرزند مولوی دادرحمن ملک‌رئیسی از اهالی روستای ایتک سرباز است و در تاریخ ۲ مهرماه ۸۸ در بیمارستان علی ابن ابی طالب چابهار هنگامی‌ که مراقب برادر کوچکترش بود، بازداشت شد. او در هنگام دستگیری حدود ۱۶ سال داشت. دو برادر دیگرش نیز همزمان با او بازداشت شدند. خانواده او تاکید دارند که دستگیری این سه برادر به خاطر فعالیت‌های فرزند دیگرشان است. ماموران وزارت اطلاعات به والدین آن‌ها گفته‌اند در صورت عدم تحویل فرزندشان، این سه برادر اعدام خواهند شد. محمدصابر دو سال از نوجوانی خود را در انفرادی‌های اطلاعات زاهدان گذارنده است. این زندانی در دادگاه به اتهام «محاربه» به ۱۷ سال زندان در تبعید محکوم و در سال ۱۳۹۰ به زندان اردبیل منتقل شد.
ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.
هرکس با مساوات کامل حق دارد که دعوایش به وسیله دادگاه مساوی و بی طرفی ، منصفانه و علنا رسیدگی بشود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات او یا هر اتهام جزایی که به او توجه پیدا کرده باشند، اتخاذ تصمیم بنماید.

عفو بین الملل :سال شرم برای حکومت ایران با بیش از هفت هزار بازداشت در سال ۲۰۱۸

عفو بین الملل :سال شرم برای حکومت ایران با بیش از هفت هزار بازداشت در سال ۲۰۱۸


به گفته فیلیپ لوتر از مدیران عفو بین‌الملل: «سال ۲۰۱۸به‌عنوان یک سال شرم‌آور برای رژیم ایران ثبت خواهد شد. عبارت «سال شرم‌» برای رژیم ایران ثبت خواهد شد… این ترم تاکنون برای کشوری نامگذاری نشده است.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، سازمان عفو بین‌الملل در گزارش جدید خود از وضعیت حقوق بشر در ایران، با اشاره به بیش از هفت هزار بازداشت، سال گذشته را برای رژیم ایران «سال شرم» نامید.
گزارش عفو بین‌الملل که روز پنج‌شنبه ۴ بهمن ماه ۹۷ برابر با ۲۴ ژانویه ۲۰۱۹ منتشر شد، سال ۲۰۱۸ میلادی را دربر می‌گیرد که با اعتراضات دی‌ماه ۹۶ آغاز شد. عفو بین‌الملل آمار جدیدی در مورد مقیاس اقدامات سرکوبگرانه ایران منتشر کرد و نوشت: «ایران در سرکوب گسترده علیه تظاهر کنندگان و مخالفان بیش از ۷۰۰۰نفر را در سال گذشته دستگیر کرد. صدها تن محکوم به زندان یا شلاق شده و حداقل ۲۶تظاهر کننده کشته شده‌اند. همچنین ۹ تظاهر کننده در شرایط مشکوکی در بازداشت جان‌ باخته‌اند».
گزارش عفو بین‌الملل اضافه میکند: «مقامهای رژیم ایران به‌طور خشونت‌باری تظاهرات مسالمت‌آمیز را سرکوب و تظاهر کنندگان را مورد ضرب ‌و شتم قرار دادند و از مهمات جنگی، گاز اشک‌آور و آب‌پاش علیه آنها استفاده کردند. کسانی که در این سرکوبها دستگیر شدند دانشجویان، فعالان محیط‌زیست، کارگران کارخانه‌ها، وکلا، فعالان حقوق زنان، فعالان حقوق اقلیتها و اعضای اتحادیه‌های کارگری می‌باشند».
لازم به یادآوری است سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود که روز ۲۲فروردین ۹۷درباره مجازات اعدام در سال ۲۰۱۷ میلادی منتشر کرد اعلام کرد: بیش از نیمی از کل اعدام‌های ثبت‌شده در سال ۲۰۱۷ در جهان در ایران بوده است.
در گزارش عفو بین‌الملل اعدام، مجازاتی بیرحمانه و غیرانسانی توصیف شده و آمده است: «۱۴۲کشور استفاده از مجازات اعدام را در قوانین خود لغو یا در عمل متوقف کرده‌اند اما در ایران تنها در سال گذشته میلادی دست کم ۵۰۷تن اعدام شده‌اند که بیش از نیمی از تعداد کل اعدام های ثبت شده در جهان است.»
در این گزارش همچنین آمده است روند دادرسی و محاکمه بسیاری از افرادی که در ایران به اعدام محکوم می‌شوند، «ناعادلانه» است و اعترافات آنان «تحت شکنجه و بدرفتاری» گرفته می‌شود و این اعترافات در برخی موارد از تلویزیون هم پخش می‌شود.
اجرای ۳۱حکم اعدام در ملأعام و اعدام دست کم چهار نوجوان در ایران طی این مدت صورت گرفته است


۱۳۹۷ بهمن ۳, چهارشنبه

اعدام یک زندانی در زندان طبس

اعدام یک زندانی در زندان طبس

یک زندانی در زندان طبس به دار آویخته شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام صبح روز پنج‌شنبه ۴ بهمن ماه ۹۷ حکم اعدام یک زندانی در زندان طبس به اجرا درآمد.
این زندانی به اتهام قتل عمد به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود و از تیرماه ۹۶ در زندان طبس به سر برده بود.
شایان ذکر است که ایران بعد از چین بیشترین آمار اعدام را از آن خود کرده است. در گزارش سالانه عفو بین الملل در سال ۲۰۱۷ در رابطه با اعدامها آمده است که ۱۴۲ کشور استفاده از مجازات را در قوانین خود لغو یا در عمل متوقف کرده اند, اما چند کشور، از جمله رژیم ایران همچنان به اعدام ادامه دادند.

ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.

۱۳۹۷ بهمن ۲, سه‌شنبه

محکومیت رضا خندان و فرهاد میثمی به ۱۲ سال حبس

محکومیت رضا خندان فرهاد میثمی

رضا خندان و فرهاد میثمی دو فعال مدنی که به دلیل حمایت از کمپین حجاب اجباری بازداشت شده بودند، هرکدام به ۶ سال زندان محکوم شدند.
محمد مقیمی وکیل این دو فعال مدنی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا ضمن اعلام محکومیت موکلان خود گفت«هر یک از ایشان به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۱ سال حبس محکوم شدند. ایشان همچنین، به مدت ۲ سال از عضویت در احزاب و گروه‌ها سیاسی و اجتماعی، فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها، مطبوعات و خروج از کشور محروم شده‌اند.»
به گفته محمد مقیمی، این حکم قطعی نیست و در دادگاه تجدیدنظر قابل اعتراض است.
این وکیل دادگستری همچنین حکم صادره علیه موکلان خود را ناعادلانه خوانده است  و نسبت به نقض آن در دادگاه تجدید نظر ابراز امیدواری کرد.
محمد مقیمی، وکیل این دو فعال مدنی پیش‌تر گفته بود «مسئولان قضائی مدعی هستند که رضا خندان و فرهاد میثمی بج‌های سینه‌ای تولید و پخش کرده‌اند که روی آن نوشته شده بود، من با حجاب اجباری مخالفم.»
سازمان عفو بین الملل روز ۲ شهریور ۱۳۹۷، خواهان آزادی فوری فرهاد میثمی فعال مدنی، شد و اعلام کرد «آیا واقعا داشتن نشان سينه با پيام «من به حجاب اجباری اعتراض دارم» جرم و تهديد عليه امنيت ملی است؟ تاسف آور است كه مقامات در ایران این‌طور فکر می‌کنند.»
عفو بین الملل همچنین روز ۲ آبان ۱۳۹۷، طی بیانیه مجدد خواهان آزادی فوری این فعال مدنی شد و به گفته فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات شمال آفریقا و خاورمیانه عفو بین الملل «تنها جرم فرهاد میثمی حرف زدن علیه قانون تبعیض آمیز حجاب اجباری است . او یک زندان عقیدتی است که اصلا نمی بایست بازداشت می‌شد.»
فرهاد میثمی ۴۸ ساله، فعال مدنی و پزشک در دهه ۷۰ و ۸۰ کتاب‌های درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات آینده‌سازان منتشر کرد و در سال‌های اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصن‌ها و تجمعات اعتراضی علیه حقوق زندانیان و حجاب اجباری شرکت کرد.
وی روز ۹ مرداد ۱۳۹۷،  توسط ماموران با حکم بازداشت که از سوی شعبه دوم دادسرای زندان اوین صادر شده در محل کارش بازداشت  و به زندان اوین منتقل شد.
پس از آن ماموران وزارت اطلاعات همراه با او به خانه‌اش برای تفتیش مراجعه کردند و تعدادی از نشان سینه با مضمون مخالفت با حجاب اجباری را در خانه‌اش پیدا کرده و به عنوان مدرک جرم با خود ضبط کردند.
این فعال مدنی از روز ۱۰ مرداد یک روز پس از بازداشتش در اعتراض به بازداشت خود و فشار به خانواده و دوستانش به مدت ۱۴۵ روز اقدام به اعتصاب غذا کرد.
رضا خندان فعال مدنی و همسر نسرین ستوده وکیل دادگستری نیز روز ۱۳ شهریور۱۳۹۷،  توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزلش پس از تفتیش منزلش و ضبط برخی از وسایل از جمله پیکسل‌های حاوی جمله مخالفت با حجاب اجباری، بازداشت و روانه زندان اوین شد. در همان روز  شعبه هفتم بازپرسی دادسرای زندان اوین، مبلغ هفتصد میلیون تومان وثیقه برای آزادی موقت او تعیین کرده از آنجا این فعال مدنی معتقد بود هیچ جرمی مرتکب نشده این قرار وثیقه سنگین را نپذیرفت و به بند چهارم زندان اوین منتقل شد. رضا خندان روز دوم دی ماه با قرار کفالت از زندان آزاد شد.
ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.
احدی را نمی توان خود سرانه توقیف ، حبس یا تبعید نمود.
هر کس حق آزادی عقیده وبیان دارد و حق مزبورشامل آن است که از داشتن عقاید خود بیم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن ، به تمام وسایل ممکن و بدون ملاحضات مرزی، آزاد باشد.

ضرب و شتم یک زندانی تبعیدی در زندان مرکزی زاهدان



زندانی تبعیدی حسن دایی میری، مورد ضرب و شتم و شکنجه پرسنل #زندان_مرکزی_زاهدان قرار گرفت.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، «حسن دایی میری» زندانی تبعیدی از شهرستان شیروان، توسط رئیس زندان «خسروی» و پرسنل حفاظت زندان «خلیلی» و «خوش نشین» مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
یک منبع آگاه در این باره گفت: "مسئولان زندان آقای دایی میری را مورد ضرب و شتم قرار داده و سپس وی را به قسمت قرنطینه منتقل کرده، و در هوای خیلی سرد به میله پرچم بستند."
این منبع افزود: "دو روز است که این زندانی در تک سلولی قرنطینه با دست بند و پا بند نگهداری می شود، و همچنین از تماس با خانواده و ملاقات محروم شده است"
این منبع آگاه همچنین اضافه کرد:" سه زندانی به نامهای الیاس قلندرزهی، مرادمحمد دیوکلوچ، ابراهیم  از مشکل ضعف بینایی رنج می‌برند، و مسئولان زندان به درخواست این زندانیان برای رسیدگی و مداوا توجه نمیکنند و بیماریشان در حال وخیم‌تر شدن است."
چندی پیش زندانیان زندان مرکزی زاهدان از عدم کمک و همکاری مددکار بند سه به زندانیان امنیتی، و همچنین کاهش شدید سهمیه غذای زندان خبر دادند.

ماده ۵:شکنجه ممنوع
احدی را نمی توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا بر خلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد.


 #چهل_سال_شکنجه

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...