مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۶ آذر شصت و پنجمین قطعنامه محکومیت نقض حقوقبشر در ایران را تصویب کرد. قطعنامه مجمع عمومی ملل متحد با ۸۴رأی مثبت به تصویب رسید.
علاوه بر کشورهای غربی، کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی، یمن و بحرین به این قطعنامه رای مثبت دادند.
مجمع عمومی ملل متحد در قطعنامه خود از تعداد بالای مجازات اعدام در ایران بهویژه اعدام نوجوانان و بازداشتهای خودسرانه و سیستماتیک و شرایط فاجعهبار زندانها در ایران ابراز نگرانی کرد.
قطعنامه مجمع عمومی ملل متحد از ایران خواست در قانون و در عمل، اعدامهای علنی و شکنجه و سایر رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را لغو کند.
روسیه، چین، عمان، پاکستان، عراق، هند، افغانستان، لبنان و ونزوئلا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.
از کشورهایی که به این قطعنامه رای ممتنع دادند می توان به کشورهایی مانند قطر، کویت، مصر، مراکش و الجزایر اشاره کرد.
این قطعنامه پیشنهادی کانادا و کشورهای غربی ابتدا در آبان ماه سال جاری در کمیته سوم سازمان ملل مطرح شد و با ۸۵ رای مثبت در مقابل ۳۰ رای منفی و ۶۸ رای ممتنع تصویب شده بود.
قطعنامه «در مورد محدودیتهای شدید و مستمر درباره حق آزادی اندیشه، وجدان، مذهب یا باور و تحریک به نفرت که منجر به خشونت علیه افراد متعلق به اقلیتهای مذهبی شناخته شده و شناخته نشده، ابراز نگرانی جدی میکند» و آزادی همه بازداشت شدگان در این رابطه شده است.
این قطعنامه با اشاره به گزارش ها درباره شکنجه زندانیان، بازداشتهای خودسرانه، محاکمات بدون طی شدن روند عادلانه قضایی، تهدید فعالان حقوق بشر و محدود شدن آزادی بیان میگوید، این موارد نشان می دهند که حکومت ایران موازین و استانداردهای بین المللی را رعایت نمیکند.
این در حالی بود که ایران به تصویب این قطعنامه در کمیته سوم سازمان ملل واکنش نشان داده و تصویب این قطعنامه را «استفاده ابزاری از حقوق بشر و سازوکارهای بینالمللی» خوانده بود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر