۱۳۹۷ آذر ۲۲, پنجشنبه

افزایش ۲۵ درصدی خط فقر در سال ۱۳۹۷ در ایران

افزایش خط فقر در ایران

براساس آمار رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس ایران خط فقر در تابستان ۱۳۹۷، نسبت به تابستان سال گذشته در ایران ۲۵ درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، رشد فقر در روستاها بیشتر از شهرها بوده و در تابستان ۱۳۹۷ نسبت به سال قبل ۲۵ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری ایسنا به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس ایران نوشته است «با توجه به روند فزاینده شاخص عمومی قیمت‌ها در حالی که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۳۹۷ نرخ تورم نقطه به نقطه به حدود بین ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد، خط فقر در ماه‌های آینده مجددا افزایش خواهد یافت و پیش‌بینی می‌شود خانوارهای بیشتری به زیر خط فقر بروند.»
این در حالی است که برخی از خبرگزاری‌های دولتی اعلام کردند به دلیل افزایش قیمت کالاهای مصرفی طبقه متوسط جامعه نیز به زیر خط فقر کشیده شده اند.
همچنین برخی از خبرگزاری‌های حکومتی گزارش‌هایی را از وضعیت نامناسب اقتصادی و تاثیر آن بر وضعیت معیشتی مردم منتشر کرده‌اند.
افزایش تقریبا ۵۰ درصد قیمت مواد غذایی در ایران
براساس گزارش‌ خبرگزاری تسنیم، قیمت مواد غذایی و برخی از کالاها مصرفی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
خبرگزاری تسنیم به نقل از دبیرکل اتاق اصناف ایران نوشت « قیمت مواد غذایی و برخی از کالاها نسبت به ماه قبل ۱۱.۴ درصد افزایش یافته است و قیمت فعلی مواد غذایی و برخی از کالاهای مصرفی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته است.»
براساس گفته حسین رجائیان رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملو در رابطه با کاهش ۴۸.۲ درصدی دستمزد کارگران به نسبت افزایش قیمت‌ها « من به عنوان یک کارگر پیمانکاری که چهار سر عائله دارم، این کاهش را خیلی بیشتر از اینها احساس می‌کنم. نمونه ساده‌اش این است که وقتی صد هزار تومان دستم می‌گیرم و برای خرید میوه و سبزی می‌روم بازار، یک پلاستیک پر میوه دستم نمی‌دهند. افزایش عجیب و غریب نرخ دلار شاید نزدیک به صد درصد، قدرت خرید ما کارگران را نسبت به سال قبل کم کرده‌است.»
خبرگزاری ایلنا به نقل از فرامز توفیقی رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراها در رابطه با کاهش ۸۰ درصدی قدرت خرید کارگران نوشته است « ۳۲ درصد لبنیات گران شده؛ ۸۵ درصد افزایش قیمت گوشت قرمز داشته‌ایم؛ بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت گوشت مرغ؛ بیش از صد درصد افزایش نرخ گوشت سفید ماهی؛ بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت میوه؛ در بخش مسکن بیش از ۱۴۰ درصد افزایش هزینه داشته‌ایم؛ در ارتباطات ۵۳ درصد افزایش داشته‌ایم.»
وی همچنین با اشاره به کاهش ۴۸.۲ درصدی قدرت خرید دستمزد اعلام شده کارگران اعلام کرد که «سبد معیشتی که حدود ۲ میلیون و هفتصد هزار تومان محاسبه شده بود، حالا بعد چهار ماه و اندی به ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسیده است.»
این در حالی است که براساس گزارش‌های منتشر شده علیرغم کاهش قدرت خرید کارگران و افزایش سبد معیشتی حقوق کارگران و کارمندان تغییر نکرده و دو میلیون و هشتصد هزار تومان با سبد معیشتی فاصله دارد. 
همین امر باعث شده که انبوه جمعیت ایران در مرز گرسنگی مطلق قرار بگیرند و بیش از ۸۰ درصد از مردم به زیر خط فقر برسند.
طی یک سال گذشته رکود شدید اقتصادی و نرخ بالای تورم در ایران بارها موجب اعتراض‌های مردمی و صنفی در شهرهای ایران شده است.
تنها در دو هفته گذشته گزارش‌ها از برگزاری ۱۵۲ تجمع اعتراضی و اعتصابات در شهرهای مختلف ایران حکایت داشت که از میان آنها میتوان به تجمع اعتراضی و اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد اهواز، تجمع غارت شدگان و سایر اقشار و … اشاره کرد.
وزارت خارجه آمریکا اخیرا در پی افزایش اعتراض اصناف گوناگون به وضعیت بد اقتصادی و معیشتی از حق مردم ایران برای بیان مسالمت آمیز خواسته هایشان حمایت کرد و از رژیم ایران خواست هدر دادن سرمایه‌‌های کشور در خارج را متوقف کند، به نیازهای مردم خود توجه کند و به فساد سازمان یافته پایان دهد.

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه
الف) هرکس حق دارد که سطح زندگی او ، سلامتی و رفاه خود و خانواده اش را از حیث خوراک ومسکن ومراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی تامین کند و همچنین حق دارد که در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود.
ب) مادران وکودکان حق دارند که از کمک و مراقبت مخصوصی بهره مند شوند . کودکان چه براثر ازدواج و چه بدون ازدواج به دنیا آمده باشند، حق دارند که همه از یک نوع حمایت اجتماعی برخوردار شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...