خبرگزاری هرانا – در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، تعداد پرشماری از معلمان در روزهای سهشنبه ۲۲ و چهارشنبه ۲۳ آبانماه در دفتر مدارس تحصن کردند. در جریان این تحصن دستکم ۱۳ معلم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند که حداقل ۶ نفر از آنها با قرار وثیقه یا کفالت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند. از وضعیت هفت نفر دیگر کماکان اطلاعی در دست نیست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۷ آبانماه سال جاری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور یک فراخوان از فرهنگیان کشور درخواست کرد تا روزهای سهشنبه ۲۲ و چهارشنبه ۲۳ آبانماه در دفتر مدارس تحصن نمایند. در پی این فراخوان تعداد پرشماری از معلمان در روزهای مذکور در دفتر مدارس تحصن کردند.
در این جریان دستکم ۱۳ معلم در استانهای خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان و خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
هویت این سیزده فعال صنفی معلمان، “علی کروشات”، “پیروز نامی” اعضای هیئتمدیره کانون صنفی معلمان خوزستان، “محمدرضا رمضان زاده” دبیر انجمن صنفی معلمان استان خراسان شمالی، “علی فروتن”، “سعید حقپرست”، “حمیدرضا رجایی”، “حسین رمضان پور” عضو هیئتمدیره انجمن صنفی استان خراسان شمالی، “محمدعلی زحمتکش”، از فعالان صنفی شیراز، “محمد (مصطفی) رباطی” و “حسن جوهری” از فعالان صنفی شیروان، “فاطمه بهمنی”، “محمد کرد” فعالان صنفی معلمان از اراک، امید شاهمحمدی فعال صنفی معلمان دیواندره کردستان، احراز شده است.
دستکم شش تن از افراد فوق، به نامهای حمیدرضا رجایی، حسن جوهری، محمد (مصطفی) رباطی، سعید حقپرست، فاطمه بهمنی، محمد کرد طی روزهای اخیر با قرار وثیقه و کفالت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
تاکنون از وضعیت هفت نفر دیگر از این افراد به اسامی علی کروشات، پیروز نامی، محمدرضا رمضان زاده، علی فروتن، حسین رمضان پور، محمدعلی زحمتکش و امید شاهمحمدی کماکان اطلاعی به دست نیامده است.
لازم به اشاره است که دور دوم تحصن سراسری معلمان طی روزهای ۲۲ و ۲۳ آبانماه به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در شهرهای مختلف کشور صورت گرفت.
این شورا پیشتر با صدور بیانیهای ضمن انتقاد از اجرایی شدن طرح “معلم تمام وقت”، نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات صنفی فرهنگیان از سوی مسئولان در قوای سهگانه اعتراض کرده و از فرهنگیان کشور درخواست کرده بود تا در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبانماه در دفتر مدارس تحصن نمایند.
معلمان ایران مهرماه امسال نیز به مدت دو روز به تحصن مشابهی دست زده بودند.
ازجمله مطالبات فرهنگیان در این تحصن توقف پروندهسازی برای معلمان و آزادی معلمان زندانی بوده است، هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی جامع وضعیت معلمانی که برای استیفای حقوق صنفی خود در عین حفظ استقلال از دستگاه حاکمه تلاش کرده و بسیاری از آنان متحمل حبس، اخراج و تبعید شدهاند، پرداخته بود.
ماده ۲۰: حق آزادی تجمع و تظاهرات
الف) هرکس حق دارد آزادانه مجامع و جمعیت های مسالمت آ میز تشکیل دهد.
ب) هیچ کس را تمی توان مجبور به شرکت در اجتماعی کرد.
الف) هرکس حق دارد آزادانه مجامع و جمعیت های مسالمت آ میز تشکیل دهد.
ب) هیچ کس را تمی توان مجبور به شرکت در اجتماعی کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر