۱۳۹۹ مرداد ۱, چهارشنبه

افزایش ابتلا به هپاتیت A در احواز به دلیل تلاقی آب آشامیدنی با فاضلاب شهری










امروز شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۹, شهروندان ساکن احواز به دلیل تلاقی آب آشامیدنی با آب فاضلاب شهری به بیماری هپاتیت نوع A مبتلا شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از انتخاب, امروز سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۹، محمدرضا ایزدی عضو شورای شهر احواز از افزایش ابتلای شهروندان احواز به بیماری هپاتیت نوع A به دلیل آمیختگی آب آشامیدنی با آب فاضلاب شهری خبر داد.

این عضو شورای شهر احواز در تشریح این خبر گفت: ” مبلغی که قرار بود برای بهبود سیستم آب و فاضلاب شهر احواز هزینه شود پرداخت نشده و شهروندان ۳۰۱ نقطه شهر احواز در حال حاضر با مشکلات عدیده ای در دسترسی به آب آشامیدنی سالم مواجه هستند.

ایزدی همچنین افزود: “شبکه فاضلاب احواز بسیار فرسوده و قدیمی است و حدود ۵۰ نقطه آن دچار نشست, ترک خوردگی و فرسودگی لوله ها شده ضمن اینکه ۳۰۱ نقطه از کل احواز درگیر تلاقی آب آشامیدنی با آب فاضلاب شهری شده است.”

این مقام مسئول در شورای شهر احواز در مورد تلاقی آب آشامیدنی و فاضلاب شهری در احواز اضافه کرد: “در سال ۱۳۹۷, اعلام کردم مردم ۳۰۱ نقطه احواز در اثر تلاقی آب و فاضلاب به بیماری هپاتیت A گرفتار شدند در شبکه بی بی سی مطرح شد و متاسفانه فرماندار  احواز با من تماس گرفت و خیلی ناراحت بود که چرا این صحبت ها را بازگو کردم و به من گفت هر حرفی را نباید بیان کرد.”

عضو شورای شهر احواز افزود: “مگر می شود به اسم انتشار خبر در بی بی سی یا دیگر خبرگزاری ها حرف مردم را به گوش مسئولین نرسانیم، تعدادی نامه محرمانه از بهداشت غرب احواز دارم که در اثر تلاقی آب شرب با فاضلاب در چندین نقطه احواز عده ای از مردم به بیماری هپاتیت A مبتلا شدند.”

وی با بیان اینکه مدیران مشکلات احواز را مطرح نمی کنند ادامه داد: “سازمان آبفا باید معضلات شبکه فرسوده فاضلاب احواز را حل کند، این شبکه مربوط به ۵۰ سال گذشته است و عمر خود را کرده، زمانی در مناطقی چون پادادشهر، کیانپارس و بخش زیادی از مناطق کوی ملت و گلستان در یک خانه ۴۰۰ متری ۴ الی ۵ نفری زندگی می کردند اما در حال حاضر به یک مجتمع آپارتمانی با ظرفیت ۴۰ نفر تبدیل شده است.”

در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹, رضا حیدری نبی، فعال مدنی ساکن احواز از تداوم محرومیتهای گسترده بر شهروندان احواز خبر داد و در ادامه راهکار برون رفت از این مشکلات را اعمال فشارهای رسانه ای بیش از پیش بر مسئولان استانی دراحواز دانست. این فعال مدنی از نیمه تمام ماندن بسیاری از پروژه های عمرانی مرتبط با توسعه شهری و امکانات عمومی در این استان که از زمان کودکی وی آغاز و تا به امروز تمام نشده خبر داد.


در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۹۹، خبرگزاری ایلنا هم با انتشار گزارشی از محرومیت ۱۲ روستای تابعه در غیزانیه احواز از دسترسی به آب آشامیدنی خبر داده بود.


در تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹, حقوق بشر در ایران, با انتشاری گزارش, به شرح وضعیت نابسامان آبرسانی و محرومیت شهروندان ساکن غیزانیه از توابع احواز در دسترسی به آب آشامیدنی اطلاع رسانی کرده بود.


بخش غیزانیه, در ۴۰ کیلومتری شهر احواز واقع شده و منطقه ای است که در واقع از نظر وجود صدها چاه نفت و ۲۰ شرکت مهم نفت, گاز و شرکتهای پتروشیمی برخوردار هست اما متاسفانه چندین سال است که ساکنان این بخش در ۸۶ روستا زندگی می کنند به عدم وجود امکانات و همچنین آب آشامیدنی اعتراض دارند و این شهروندان اعتراضشان را علاوه بر مسئولان احواز به تهران و نمایندگان مجلس هم پیگیری کردند اما پاسخی به آنها داده نشد. دستگاههای اجرائی, استانداری و سایر مسئولان احواز به جای توجه به مشکلات مردم غیزانیه و تامین امکانات برای آنها و تامین خواسته های این شهروندان به سمت آنها تیراندازی می کنند یا آنها را بازداشت می کنند”.

دسترسی افراد به امکانات شهری,  پزشکی و بهداشتی از جمله موارد تاکید شده در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب از نظر بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...