۱۳۹۹ فروردین ۱۳, چهارشنبه

اعتراض گسترده زندانیان محبوس در زندان شیبان احواز



امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۳۹۹, در زندان شیبان احواز دستکم ۳ تن از زندانیان محبوس در این زندان زخمی شدند. این اعتراضات پس از آن آغاز شد که زندانیان از حق خود برای اعطای مرخصی محروم ماندند و با توجه به شیوع ویرس کرونا در ایران و زندگی دسته جمعی زندانیان در کنار یکدیگر و احتمال سرایت این ویروس مرگبار در میان زندانیان از حق دسترسی به ماسک و سایر لوازم و مواد ضد عفونی کننده برای محیط محروم شدند. 
امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۳۹۹, زندانیان محبوس در زندان شیبان احواز در دومین روز از اعتراض گسترده شان در محرومیت از اعطای مرخصی و همچنین عدم دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ویروس کرونا در پی یورش گسترده نیروهای امنیتی و استفاده از سلاح گرم سرکوب شدند. ماموران امنیتی به محاصره اطراف این زندان و استقرار آنها بر پشت بام سالنهای زندان شیبان احواز اقدام به شلیک با سلاح گرم و همچنین استفاده از گاز اشک آور کردند. 
براساس ویدئوهای منتشره در فضای رسانه ای دود سیاه رنگی از داخل زندان شیبان به آسمان بلند شده است و تعداد پر شماری از نیروهای امنیتی و انتظامی ضمن محاصره اطراف زندان شیبان احواز اقدام به تیراندازی به سوی زندانیان معترض کردند. ماموران امنیتی با استقرار در پشت بام سالنهای این زندان به سمت زندانیان معترض که برای حقوق شهروندی خود مطالبه گری می کنند شلیک کردند. 
همچنین روز جاری, خانواده های زندانیان محبوس در زندان شیبان احواز با تجمع در مقابل بخش اداری و درب ورودی این زندان نسبت به وضعیت عزیزانشان که در این زندان محبوس هستند ابراز نگرانی کردند. برخی دیگر از خانواده های زندانیان محبوس در زندان شیبان احواز که در مسیر جاده احواز به شوشتر تجمع کرده بودند در ساعاتی عصر گاهی امروز مورد اصابت گلوله قرار گرفته اند. منابع محلی می گویند ۳ نفر از خانواده های زندانیان زخمی شدند. 
از سوی دیگر با توجه به ویدئوهای کوتاه منتشر شده در شبکه های اجتماعی از کشته شدن شماری از زندانیان محبوس در این زندان گزارش دادند. اما به هویت این افراد اشاره ای نکردند. در میان ویدئوهای منتشر شده در فضای رسانه ای زجه های مادری که فرزندش در زندان شیبان احواز است و این مادر نگران نمی تواند از اوضاع فرزندش خبری بگیرد با زبان محلی « عربی » اعتراض خود را از وضع موجود و این نوع رفتار قهرآمیز با زندانیان ابراز می کند. 
اما در میان این سرکوب گسترده در زندان شیبان احواز خبرگزاری ایلنا از عدم پاسخگویی و سکوت مسئولان سازمان زندانها و همچنین سایر مسئولان قضائی و امنیتی در استان خوزستان و شهر احواز خبر داد. همچنین حق شناس رئیس سازمان آتش نشانی احواز وجود هرگونه آتش سوزی در زندان احواز را انکار کرد. 
لازم به ذکر است, در ساعات پایانی دوشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, در ادامه اعتراضات زندانیان محبوس در زندانهای ایران جمعی از زندانیان محبوس در بند ۲ زندان سپیدار احواز در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی از قبیل عدم دسترسی آنها به مواد ضدعفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی و همچنین محرومیت آنها از حق مرخصی و سایر حقوق زندانیان دست به اعتراض در این زندان زدند.
در تاریخ ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۹, در ادامه شورشهای گسترده در زندانهای ایران,  زندانیان محبوس در بندهای ۱۳ و ۱۴ زندان عادل آباد شیراز در اعتراض به محرومیتشان از دسترسی به لوازم بهداشتی و سایر اقلام ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ویروس کرونا و سایر حقوق زندانیان اعتراض گسترده ای را ترتیب داده بودند. 
همچنین طی روزهای گذشته در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و محرومیت زندانیان از حق مرخصی و محرومیت آنها از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده محیط, دستکم ۷۰ زندانی محبوس در زندان سقز در پی اعتراض گسترده اقدام به فرار از این زندان کردند. 
 پیش از این هم در تاریخ ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۸, تعدادی از زندانیان محبوس در زندان پارسیلون خرم آباد واقع در استان لرستان هم از آن زندان متواری شده بودند. 

در تاریخ ۹ فروردین ماه ۱۳۹۹, زندانیان محبوس در زندان همدان در ادامه موج نارضایتی زندانیان محبوس در زندانهای کشور به سبب محرومیت در دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده جهت پیشگیری در ابتلا به ویروس کرونا و سایر حقوق زندانیان از قبیل حق مرخصی نارضایتی خود را از وضع موجود ابراز کرده بودند. 
طی هفته های اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا و وسعت ابتلای این بیماری در میان زندانیان محبوس در زندانهای کشور با توجه به زندگی دسته جمعی این شهروندان در محیطهای آلوده زندان و محرومیتهای گسترده در دسترسی زندانیان به اقلام بهداشتی و نبود سایر امکانات درمانی و بهداشتی در بهداری زندانهای کشور موجی از نارضایتی را در میان زندانیان بوجود آورده است.  
دسترسی افراد به امکانات پزشکی و بهداشتی از جمله موارد تاکید شده در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب از نظر بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود.





هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...