۱۳۹۹ فروردین ۱, جمعه

اعزام عارف محمدی, زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه به مرخصی


 روز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, عارف محمدی, زندانی سیاسی محبوس در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه به مرخصی اعزام شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۲ ساله خود در زندان مرکزی ارومیه می باشد. 
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان, روز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, عارف محمدی, زندانی سیاسی محبوس در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه که در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۲ ساله خود میباشد به مرخصی اعزام شد.
اعطای این مرخصی به عارف محمدی, در راستای شیوع ویروس کرونا در کشور بوده است. عدم دسترسی زندانیان محبوس در زندانهای ایران به مواد ضدعفونی کننده محیط و تکمیل نبودن تجهیزات پزشکی در بهداری زندانها از جمله دلایلی است که می تواند جان زندانیان را از مراحل اولیه ابتلا به ویروس مرگ بار کرونا در معرض تهدید صد در صد قرار بدهد.
براساس بخشنامه اخیر صادره از سوی قوه قضائیه زندانیان سیاسی و عقیدتی با مجموع محکومیت حبس تعزیری ۵ سال و کمتر که در زندانهای کشور هستند می تواند از این مرخصی استفاده کنند. علیرغم ابلاغ این بخشنامه تعداد بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی علیرغم دارا بودن شرایط استفاده از این مرخصی از حق خود محروم هستند. همچنین سایر زندانیان سیاسی که مجموع احکام حبس تعزیری آنها بیش از ۵ سال می باشد با توجه به محرومیت از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده محیط و عدم دسترسی به ماسک و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی در بهداری زندانها از حق مرخصی محروم ماندند.
لازم به ذکر است, عارف محمدی, در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی “علی شیخلو” از بابت اتهام “عضویت در یکی از احزاب کورد مخالف نظام” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. با اعتراض عارف محمدی, به حکم صادره توسط دادگاه بدوی پرونده وی به شعبه ۱۳ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی ارجاع شد و پس بررسی مجدد محکومیت وی به ۲ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. این حکم در آبان ماه سال ۱۳۹۸ به عارف محمدی ابلاغ شد. 
این فعال سیاسی, در تاریخ ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۸, توسط نیروهای امنیتی در شهرستان ارومیه بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی به مدت سه هفته سپس به بند۱۲ زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بود. 
زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازیهای پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است.  اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازداشت بيش از 350 نَفَر #قيام_تشنگان_ثورة_العطش

بازداشت بيش از 350 نفر در #قيام_تشنگان    صدها نفر در #قيام_تشنگان #قيام_تموز در تظاهرات مسالمت آميز در اعتراض به بى آبى و قطع آب و انتقال آ...