خبرگزاری هرانا – حکم اعدام یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” توسط شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ۲ بار اعدام محکوم شده بود، در دیوان عالی کشور تایید شد. بنا بر خبری دیگر یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت سال جاری، در زندان زنجان اعدام شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، یک زندانی متهم به قتل در آستانه اجرای حکم اعدام قرار گرفت.
رسیدگی به این پرونده از شامگاه بیست و نهم شهریور ماه سال ۱۳۹۶ به دنبال کشته شدن یک زن ۲۸ ساله به نام شهلا به همراه دختر ۴ سالهاش شیرین در خانهشان در حوالی پاسگاه نعمت آباد در دستور کار ماموران کلانتری ۱۵۲خانی آباد قرار گرفت.
ماموران وقتی به خانه موردنظر رفتند با جنازه های مادر و دختر خردسال روبه رو شدند. دختر ۱۱ ساله شهلا به نام شیدا نیز که به شدت زخمی شده بود با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد و در راه انتقال به بیمارستان به ماموران گفت عمویش نیمه شب مادر و خواهرش را کشته و وی را زخمی کرده است. با اطلاعاتی که این دختر به پلیس داد عمو ۵۰ ساله به نام اکبر ردیابی و ساعتی بعد بازداشت شد.
این مرد گفت: “زن برادرم را کشتم چون با یکی از دوستان برادرم به نام شهرام رابطه پنهانی داشت. من نمیخواستم برادرزادهام را بکشم اما در درگیری شمشیر به گلوی او برخورد کرد و موجب مرگش شد”.
اکبر در حالی در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستاد که اولیای دم برای او حکم اعدام خواستند.
در آن جلسه شیدا به قضات دادگاه گفت: “پدرم در میدان تره بار کار می کند و آن شب خانه نبود. من به همراه مادر و خواهرم خواب بودیم. نیمه شب با صدای جیغ مادرم بیدار شدم و یک مرد را که کلاه گیس بر سر داشت و صورتش را پوشانده بود بالای سرم دیدم. او شمشیر در دست داشت که ضربهای به مادر و خواهرم زد. من به سمت او رفتم تا مانع او شوم اما ضربهای به دست و سینه من زد. همان موقع توانستم پارچهای را که روی صورت او بود کنار بزنم. او عمویم بود”.
وی ادامه داد: “عمویم از قبل با مادرم اختلاف داشت. او سه ماه قبل از این ماجرا همراه زنی به خانه ما آمده بود اما مادرم مانع ورود آنها شد. مادرم به آن زن گفته بود عمویم زن و بچه دارد. به همین خاطر عمویم از مادرم کینه به دل گرفته و او را تهدید به مرگ کرده بود. من از خون مادرم گذشت نمیکنم و برای عمویم اعدام می خواهم”.
سپس همسر شهلا در جایگاه ایستاد و گفت: “برادرم هیچگاه درباره رابطه همسرم با یکی از دوستانم به من حرفی نزده بود. او به دروغ چنین ماجرای را مطرح کرده است”.
وقتی نوبت دفاع اکبر رسید گفت: “مدتی بود به رابطه پنهانی شهلا با دوست برادرم به نام شهرام شک کرده بودم. من حتی این ماجرا را به برادرم هم گفته بودم اما برادرم به آن اهمیتی نمی داد. من چند بار دیده بودم زن برادرم و شهرام با هم در اتاق در حال صحبت هستند. برادرم میگفت ما با شهرام رفت و آمد خانوادگی داریم. حتی چند روز مقابل خانه برادرم کشیک دادم و یک مرد را اجیر کردم تا در روز رفت و آمدهای زن برادرم را کنترل کند. من روزی ۵۰ هزار تومان پول به او میدادم تا اینکه یک روز دیدم شهرام در غیاب برادرم از خانه او خارج شد. به همین خاطر تصمیم به قتل زن برادرم گرفتم. من از قبل کلید یدکی خانه برادرم را داشتم. شبی که میدانستم برادرم در خانه نیست به آنجا رفتم و با شمشیر یک ضربه به دست زن برادرم زدم. او بیدار شد و فریاد کشید. من از رابطه زن برادرم و شهرام پرسیدم اما گفت ماجرا ربطی به من ندارد. همین حرف موجب شد تا عصبانی شود میخواستم او را بزنم که لبه شمشیر به گلوی شیرین که روی دست او خوابیده بود برخورد کرد و موجب مرگ شیرین شد. من زن برادرم را کشتم و در آن درگیری دو ضربه هم ناخواسته به شیدا زدم”.
در پایان جلسه قضات وارد شور شدند و اکبر را به دو بار اعدام محکوم کردند. دیروز این حکم در دیوان عالی کشور مهر تایید خورد و قطعی شد.
یک زندانی در زندان زنجان اعدام شد
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، روز سهشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، یک زندانی که با اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود در زندان مرکزی زنجان اعدام شده است. هویت این مرد «سید صمد عنایتی» ۳۱ ساله و اهل بیجار احراز شده است.
این زندانی که پیش از بازداشت خود در سال ۱۳۹۳ به لوله کشی ساختمان اشتغال داشت، در دادگاه بر سر اختلافات مالی مرتکب قتل شده بود.
یکی از نزدیکان وی در این خصوص گفت: “یک معمار اهل زنجان با او صحبت کرده بود که ساختمانی تازه ساخت را به او دهد تا لوله کشی کل این ساختمان را خودش انجام دهد. او ظرف یک ماه این ساختمان را تحویل معمار داد ولی مالک ساختمان چندین نفر بود و صمد مدتها به دنبال حقش دوید، اما کسی حاضر نشد دستمزد او را پرداخت کند. تا اینکه با معمار صحبت میکند و او هم میگوید به من مربوط نیست، از مالکان ساختمان حقت را بگیر. سر همین به دنبال مشاجره لفظی با هم گلاویز میشوند. متاسفانه سید صمد معمار را به قتل میرساند. او گفته بود که قتل عمدی نبوده و فقط خواستم او را بترسانم تا اینکه به پولم برسم، که نشد”.
اعدام این زندانی با وجود گذشت یک ماه از سوی رسانههای رسمی اعلان نشده و جزء اعدامهای مخفیانه تلقی میشود.
اعدامهای اعلان نشده اکثریت اعدامها در ایران را تشکیل میدهند و این درحالی است که طبق ماده ۲۱ آئین نامه نحوه اجرای احکام اعدام، رجم، صلب، قطع یا نقض عضو باید «خبر اجرای حکم با ذکر نوع جرم و خلاصه رای دادگاه در روزنامهها منتشر» گردد.
بنا بر گزارش نهادهای بینالمللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۸ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸) دستکم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۱۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۶ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.
بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمیشوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” میخوانند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر