مصداق اتهامات این روزنامهنگار، فعالیتهای او در شبکه اجتماعی توییتر بوده است.
«حسین احمدی نیاز»، وکیل مدافع این روزنامهنگار به «ایرانوایر» میگوید: «تعدادی از توییتهای او را جمعآوری کرده و پس از بررسی آنها و با استناد به این توییت ها، بیش از ١٠ سال محکومیت برایش در نظر گرفته اند. قاضی بااستناد به ماده ١٣٤ "قانون مجازات اسلامی"، اشد مجازات را برای آقای اسماعیلی صادر کرده است.»
ماده ١٣٤ قانون مجازات اسلامی که سال ١٣٩٢ تصویب شدهاست، میگوید: «در جرایم موجب تعزیر، هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد، دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی، مشروط به این که از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می کند. در هر یک از موارد فوق، فقط مجازات اشد قابل اجرا است.»
امیرحسین اسماعیلی اولین بار اردیبهشت ماه امسال به اتهام «توهین به امام رضا» بازداشت شد. او در توییتی، در انتقاد به «احمد علمالهدی»، امام جمعه مشهد که به خاطر حضور مقبره امام هشتم شیعیان در شهر مشهد، مخالف برگزاری کنسرت در این شهر است، نوشته بود: «درباره علت شهادت امام رضا دو تا روایت هست که یکیش میگه ایشون با خوردن انگور مسموم شدن و دیگری میگه علتش آب انار بوده. پس صد در صد ایشون به آب انگور و چیپس و ماست هم علاقه داشتن. اونوقت علم الهدی میگه رقص و موسیقی هتک حرمت به امام رضاست! برو خالی نبند، امام رضا از خودمونه بابا.»
توییت او از سوی برخی کاربران توییتر، توهین به امام رضا تلقی شد. رسانههای تندرو نیز خواستار برخورد با این روزنامه نگار شدند. او ضمن حذف آن توییت، عذرخواهی کرد و خبر داد که از سوی عدهای تهدید به قتل و اسیدپاشی شده است: «اول: همچنان میگم به هیچ وجه توهینی به امام رضا(ع) نکردم.من مسلمون و شیعه هستم و فقط میخواستم از علمالهدی انتقاد کنم و اگه کسی رنجیده شد، عذرخواهی میکنم. دوم: دوستانی که ادعا میکنن مسلمونن، چرا تهدید به اسیدپاشی و قتل میکنن؟ بر فرض گناهکار بودن من، دین ما گفته اینطور برخورد کنید؟»
روز بعد خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضاییه خبر از بازداشت او داد. احمدی نیاز میگوید: «بازداشت موکلم با شکایت دادستان و گزارش اطلاعات سپاه انجام شد.»
او ضمن تاکید بر اینکه این روزنامهنگار، طنزنویس بوده و با دیدگاه طنز از یک مساله اجتماعی انتقاد کرده است، میگوید: «موکل من به اعتقادات مذهبی پایبند است و در توییت مشهور از حضرت رضا میگوید چرا با برگزاری کنسرت به بهانه امام رضا جلوگیری میکنید در حالی که امام رضا از جنس مردم است.»
امیرحسین اسماعیلی ٢٣ روز بعد با قید وثیقه آزاد شد اما ٢١ تیرماه دوباره او را بازداشت کردند. علت بازداشت او، توییت دیگری بود که در پاسخ به توییتی درباره همیاری کمیته امداد امام خمینی به مردم غزه در ماه رمضان نوشته بود. او در این توییت گفته بود که این نهاد از پول گردآوری شده مردم ایران به ساکنان غزه کمک کرده است.
احمدینیاز میگوید: «موکلم هماکنون با وثیقه ٤٠٠ میلیون تومانی آزاد شده است.»
به گفته وی، امیرحسین اسماعیلی در دادگاه کیفری مجتمع قضایی کارکنان دولت در تهران به اتهام های «توهین به مقدسات و امامان معصوم»، «توهین به مقامات و مسوولان کشور»، «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، «انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی» و «جریحه دارکردن احساسات جامعه از طریق توییت» محکوم شده است: «ایرادات زیادی به نحوه رسیدگی به پرونده موکلم وارد است؛ اول این که دادگاه صالح به رسیدگی پرونده نبود. برای موکل من باید دادگاه مطبوعات با حضور هیات منصفه برگزار میشد. دوم این که ایشان طنزپردازاست و نقد و انتقاد را با دیدگاه طنز بیان میکند. شناخت از طنز در رسیدگی به این پرونده مهم است. متاسفانه عدم شناخت طنز موجبات این حکم غیرعادلانه را فراهم کرده است.»
احمدینیاز با اشاره به محرومیت دو ساله موکلش از روزنامهنگاری و حضور در شبکههای اجتماعی و نیز گذاشتن ممنوعیت خروج از کشور برای او میگوید: «این محکومیتهایی که به عنوان محکومیت تکمیلی در نظر گرفته شده اند، برای فردی که روزنامهنگار است و از این طریق کسب درآمد میکند،نمیتواند منطبق بر قانون باشد.»
در سالهای اخیر چندین روزنامهنگار از فعالیت در رسانهها منع شدهاند. وکیل امیرحسین اسماعیلی محرومیتهای موکل خود را مخالف آزادیهای فردی و اصول متعدد قانون اساسی میداند: «این محرومیتها مخالف اصول متعدد قانون اساسی هستند؛از جمله اصل 24 که مربوط به آزادی بیان است یا بخشی از اصل سوم که به بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی با استفاده از رسانهها می پردازد.»
احمدینیاز البته به دادگاه تجدید نظر امیدوار است: «من امیدوارم در دادگاه تجدید نظر با صبر و بردباری و شناخت کافی از روزنامهنگاری و طنز در رسانهها، حکم موکلم را لغو کنند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر